Beste bed materiaal

Wat is het beste materiaal om een bed van te maken? Leuke vraag, want voor de meeste mensen is het vaak belangrijker dat het bed esthetisch mooi bij de rest van de slaapkamer past. De materiaalkeuze wordt dus vaak gemaakt op basis van uiterlijk, maar de materiaalkeuze is ook van groot belang voor de constructie van het bed. Het bepaalt namelijk of je niet in “no-time” door je bed zakt of dat het bed van die vreselijke piepgeluiden maakt als je zelf denkt een leuke avond te hebben.

 

Beste bed materialen vergelijken

In grote lijnen zijn er maar een paar soorten bedden. De meeste mensen gaan voor een boxspring of ledikant. Maar tegenwoordig zie je ook veel vaker van die simpele bedframes waar het matras gewoon op ligt. Dus zonder opbouw of een stijlvol hoofdbord. Welk bed je ook kiest, het bed is vaak gemaakt van staal of hout. Ook als je gaat voor een stijlvol beklede boxspring dan is de buitenkant van het bed van stof of leer, maar de binnenkant is vaak van hout. Toch maken we hieronder voor het gemak onderscheid tussen de boxsprings die zijn bekleed met stof of leer. 

Beste houten bed

De populariteit van houten bedden schommelt. Maar ze zullen nooit echt uit de mode raken omdat mooi hout zogenaamd “tijdloos” is. Houten bedden geven al snel een natuurlijke en rustige look aan je slaapkamer en dat is ook niet zo gek. Met hout haal je vrij letterlijk de natuur je slaapkamer in. Voor veel mensen staat de natuur in verband met het vinden van rust. Maar er zijn wel een aantal belangrijke punten waar je op moet letten voordat je een houten bed aanschaft. Zo is bij een houten bed de constructie erg belangrijk als je wilt dat je bed lang mee gaat. Daarnaast dient hout ook logischerwijs aan allerlei certificeringen te voldoen. Bekijk daarom de beste houten bedden die aan al deze belangrijke criteria voldoen. 

Beste metalen bed

Metalen bedden nemen enorm toe in populariteit en dat heeft grotendeels te maken met webshops die voorzien in bedden en matrassen. Een stalen bedframe is makkelijk als pakket te versturen en zelf thuis in elkaar te zetten. Daarom wordt er enorm veel reclame voor gemaakt. Aan de andere kant is dit helemaal niet erg, want deze bedden staan enorm goed in de meeste slaapkamers en zijn makkelijk hanteerbaar.

Beste stoffen bed

Ik weet niet of er zoiets als het beste stoffen bed bestaat. Het gaat er meer om welke stoffen bedden jij mooi vindt. Wel belangrijk is dat het stof mooi is gestikt en dat je niet van die enorm opzichtige stiknaden ziet. Dit maakt een mooi stoffen bed als snel lelijk. Daarnaast zijn er heel erg veel verschillende stoffen waar je een boxspring mee kan bekleden en sommige stoffen brengen hun eigen voor en nadelen met zich mee. Maar misschien wel het allerbelangrijkste van een ‘’stoffen bed’’ is dat de constructie van het bed goed is. Je ligt er immers iedere dag op.

Beste leren bed

Voor leren bedden geldt eigenlijk hetzelfde als voor stoffen bedden. Er bestaat niet zoiets als het beste leren bed. Wat belangrijk is, is dat het bed past bij jouw smaak en dat de constructie van het bed goed is. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat het leer mooi om het bed is gestikt.

Beste kartonnen bed

Kartonnen bedden zijn een nieuwe hype en eigenlijk vind ik dat zelf heel erg cool. Met een kartonnen bed laat je een kleinere ecologische voetafdruk achter en het kost ook niet zo veel. De constructie van een kartonnen bed is verrassend sterk. Een echte aanrader ook als je moet wachten op een nieuw bed en een tijdelijke oplossing nodig hebt. 

 

Natuurlijke houten bedden voor een landelijke slaapkamer

Op zoek naar een natuurlijke ‘’landelijke’’ uitstraling in je slaapkamer? Een mooi houten bed is een goed vertrekpunt. Hout kent veel verschillen en past daarom ook bij veel meer verschillende stijlen dan alleen een landelijke stijl. Zo heb je verschillende varianten van houten bedden. 

Naast verschillende varianten van houten bedden, heb je ook veel verschillende houtsoorten waar je deze bedden van kan maken. Denk hierbij aan beukenhout, eikenhout, europees of amerikaans eikenhout, mango hout etc. Het is belangrijk om te beseffen dat houten bedden een hoop voordelen hebben, maar dat er ook zeker nadelen op de loer liggen.

 

Voordelen:

Nadelen:

 

Robuuste metalen bed frames voor een moderne look

Stalen bedden zijn vaak heel minimalistisch en geven een stoere moderne look aan je slaapkamer. Daarnaast heeft een stalen bed stiekem ook een heleboel voordelen.

 

Voordelen:

Nadelen:

 

Comfortabele gestoffeerd bedden

Mooie gestoffeerde bedden. Meestal zijn het boxsprings, maar er zijn ook gestoffeerde ledikanten. Het gaat om bedframes die zijn bekleed met textiel naar wens en smaak. Het belangrijkste bij het kopen van een gestoffeerd bed, is dat het bedframe eronder goed geconstrueerd en degelijk is. In tegenstelling tot een hout of metalen bed, kan je bij een stoffen bed vaak niet direct zien wat voor materiaal eronder de stof zit. Daarnaast is een scherp oog ook niet onbelangrijk als je kijkt naar het gebruikte textiel. Sommige stoffen trekken meer bacteriën aan en slijten ook sneller. Het is dus ook niet onbelangrijk dat de gebruikte stof aan de juiste keurmerken voldoet, aangezien je er iedere nacht weer op slaapt. 

Stoffen die worden gebruikt voor het stofferen van bedden zijn polyester, katoen, linnen, fluweel, suede en satijn. Uiteraard zijn er meer stofsoorten waarmee je een bed kan bekleden, maar dit zijn de belangrijkste.

 

Voordelen: 

 

Nadelen:

 

Leren bedden voor een luxe uitstraling 

Voor bedden van leer geldt eigenlijk wat ook voor bedden met stof geldt. Het belangrijkste is dat de leren bekleding past bij je smaak en dat de constructie onder de bekleding goed en degelijk is. Daarnaast moet je opletten of de naden goed zijn gestikt. Verder kunnen de prijzen van leren ledikanten of boxsprings soms best duur uitvallen. Om je te helpen bij je zoektocht, maken we een overzicht van de beste bedden met leren bekleding.

 

Hoe is deze test tot stand gekomen?

Iedere test op Slapen.com is gedaan door middel van desktop research en persoonlijke ervaringen. Het is dus belangrijk om zelf altijd kritisch te blijven. Uiteraard hebben wij wel een hoop kennis en ervaring op dit gebied. 

Veel gestelde vragen

Wat is het beste materiaal voor een bed?

De beste materialen voor bedden zijn staal en hout. Met name bij hout is het belangrijk om jezelf goed in te lezen, zodat je weet waar je op moet letten bij het kopen van een houten bed.

Wat zijn de beste natuurlijke bedmaterialen?

Het beste natuurlijke materiaal om een bedframe van te maken is hout. Uiteraard kan de bekleding (het textiel) van een bed ook natuurlijke materialen bevatten.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.