Slaapproducten

Iedereen wil graag goed slapen en uitgerust wakker worden. Slapen geeft je nieuwe energie en verlaagt je stressniveau. Ook zorgt een goede nachtrust voor het herstel van je spieren en cellen. Alleen is een goede nachtrust niet altijd voor iedereen weggelegd. Sommige mensen komen slecht in slaap of kunnen moeilijk door slapen. Voordat je direct grijpt naar de slaapmiddelen, kan je ook eens kijken naar slaapproducten die helpen bij het verbeteren van je nachtrust. Om het voor jou wat makkelijker te maken proberen wij met dit artikel overzicht te creëren in het aanbod van de beste slaapproducten.  

 

Beste producten die helpen om beter te slapen

Slapen doet iedereen en daarom zijn er ook ongelooflijk veel producten op de markt. De vraag is wat werkt voor jou? Hieronder vind je in elk geval de meest populaire slaapproducten. Ben je er nog niet uit welk slaapproduct je moet hebben? Bekijk ook eens het artikel over slaapproblemen.

 

Beste slaapmasker

Een donkere omgeving bevorderd de aanmaak van melatonine. Daarom kan een slaapmasker enorm helpen om beter te slapen. Een goed slaapmasker zorgt ervoor dat er geen licht via je ogen binnenkomt. Het is natuurlijk wel de bedoeling dat het slaapmasker dan ook comfortabel is. Bekijk de beste slaapmaskers.

Beste wake up light

Wakker worden op een natuurlijke en rustige manier door het ochtendlicht te simuleren. Het klinkt alleen al beter dan een schel alarm op de vroege morgen. Bekijk de beste wake up lights. 

Beste slaap muziek

Niet iedereen valt graag in slaap met muziek of geluid in het algemeen. Maar er zijn muziekstukken die met bepaalde tonen je slaap kunnen stimuleren. Bekijk welke muziekstukken je kunnen helpen met in slaap vallen.

Beste slaap meditatie 

Meditatie kan goed helpen bij het in slaap komen. Er zijn verschillende vormen van meditatie. Zo kan je kiezen voor een gesproken mediatie of enkel met klanken. Wie moeite heeft met in slaap vallen, moet zeker eens proberen wat een slaapmeditatie met je doet. De meditatie stem moet je wel aanstaan. Bekijk de beste slaapmediaties.

Beste slaaprobot

Een slaaprobot is een opkomend slaapproduct. Logisch, robots worden in het algemeen steeds populairder. Maar een slaaprobot kan zomaar het einde van je slaapproblemen betekenen. Bekijk wat wij te weten kwamen over slaaprobots.

Beste slaapoordopjes

In slaap vallen met geluid. Ik zelf en vele anderen hebben er moeite mee. Jezelf voor geluid afsluiten is niet makkelijk als je wilt gaan slapen en je gedachten tot rust brengen. Oordopjes kunnen je daar natuurlijk enorm bij helpen. Maar oordopjes kunnen natuurlijk ook zorgen dat je de wekker niet meer hoort. Bekijk welke oordopjes het beste zijn om in slaap te vallen, maar ook weer wakker te worden.

Beste slaap apps

Er zijn tegenwoordig weinig dingen waar geen apps voor zijn. Maar slaapapps kunnen heel interessant zijn. In het kader van meten is weten, kan je precies zien hoe je slaapt. Op deze manier weet je ook precies wat je anders kan doen om je nachtrust te verbeteren. Bekijk de beste slaapapps.

Beste verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken is bedoeld om je het gevoel te geven dat je wordt vastgehouden en geknuffeld. Dit verhoogt de aanmaak van slaaphormonen, serotonine en melatonine. Je zou daardoor makkelijker in slaap kunnen vallen. Het werkt echter niet voor iedereen hetzelfde. De daadwerkelijke resultaten zijn in dit geval subjectief en persoonsafhankelijk.

 

Wat zijn slaapproducten?

Slaapproducten zijn artikelen die helpen om beter door te slapen of om beter in slaap te komen. Het is natuurlijk de bedoeling van ieder slaapproduct dat het helpt om je slaap te verbeteren. Helaas is er ook een hoop onzin op de markt en zijn er ook genoeg slaapproducten die er juist voor zorgen dat je minder goed slaapt. Het is daarom belangrijk dat je weet wat je in huis haalt.

 

Verzwaringsdeken gebruiken voor een betere nachtrust

Een verzwaringsdeken kan helpen om beter te slapen. Het geeft het gevoel dat je wordt geknuffeld en dat zou goed zijn voor de aanmaak van serotonine. Dat op zich is waar, je maakt serotonine aan bij het krijgen van een knuffel. Maar niet iedereen vindt dat gevoel even prettig en dat kan dan juist een nadelig effect hebben op de slaap. Ook is het niet bewezen dat je onder een verzwaringsdeken minder woelt.
Wel zijn er heel erg veel reviews te vinden van mensen die ontzettend tevreden zijn met een verzwaringsdeken. Dat is natuurlijk ook niet voor niets! Het gevoel is wel degelijk een aangenaam gevoel voor veel slaapers. Benieuwd of een verzwaringsdeken wat voor jou is?

 

Optimaal slapen met een slaapmasker

Oke lets face it. Slapen in volledige duisternis heeft een positief effect op je lichaam en geest. Uit onderzoek blijkt dat slapen in volledige duisternis de aanmaak van melatonine stimuleert en dat het helpt om de REM slaap te verlengen. Dit is de periode waarin je veel droomt en waarin je hersenen herstellen. Dus slapen in een super donkere omgeving is goed voor je. Maar niet iedereen krijgt de kamer waarin je slaapt volledig afgesloten van het licht. Om toch te zorgen dat je hersenen denken dat het volledig donker is, kun je gebruikmaken van een slaapmasker. Het is een gemakkelijke oplossing die niet veel hoeft te kosten. Er zijn slaapmaskers die je al voor een paar euro kan kopen. Echter is niet ieder slaapmasker even prettig en sluit ook niet ieder masker je ogen volledig af van het licht. Benieuwd naar de beste slaapmaskers en waar slaapmaskers nog meer bij kunnen helpen?

 

Energiek wakker worden met een wake up light

Benieuwd of een wake up light goed voor je is? Er zijn behoorlijk wat studies die het positieve effect van dit slaapproduct bevestigen. Wake up lights die geleidelijk feller worden kunnen helpen om het cortisolniveau te verhogen, waardoor je alerter wakker wordt. Hierdoor zou het gemakkelijker zijn om uit bed te komen.
Wie wilt dat niet? Een wake up light is dus geen slecht idee als je moeite hebt met opstaan. Maar er is wel een kanttekening. Niet ieder soort licht heeft hetzelfde effect en zijn er nog meer nadelen? We nodigen je uit om meer over dit slaapproduct te lezen en te ontdekken welke wake up lights wij het beste vinden.

 

Het effect van slaap muziek op jouw nachtrust

Er zijn behoorlijk wat studies die bevestigen dat je met bepaalde klanken in muziek de slaap de diepe slaap kan stimuleren. Als je worstelt met goed in slaap komen of lekker lang door slapen, kan slaapmuziek helpen om hier verbetering in te brengen. Maar je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te snappen dat niet alle soorten muziek helpen om je slaap te verbeteren. Kom daarom meer te weten over de effecten van slaap muziek op je nachtrust en welke muziekstukken het goed doen.

 

De invloed van meditatie op jouw slaap

Gelukkig leven we inmiddels in een maatschappij waarin meditatie niet meer wordt weggestopt onder ‘’zweverig gedoe’’. De positieve resultaten die meditatie heeft op het lichaam en geest zijn inmiddels meermaals bewezen. Meditatie helpt bij het rustiger maken van je gedachtes en dat heeft natuurlijk ook een positief effect op je nachtrust. Maar als jij nooit eerder hebt gemediteerd, vraag je jezelf vast af hoe dat werkt? We nodigen je uit om meer te weten te komen over meditatie en helpen je daarbij ook om de beste meditaties voor je in kaart te brengen.  

 

Het gebruik van een slaaprobot om beter te slapen

De slaaprobot zou je bijna zeggen. In Nederland is de meest bekende slaaprobot de Somnox. Een robot ontwikkeld om te helpen tot rust te komen en daarmee te helpen om beter te slapen. Omdat de slaaprobot een relatief jong fenomeen is, zijn de studies naar de effecten beperkt. Desondanks zijn er wel studies te vinden die de positieve effecten ervan ondersteunen. Ook de reviews die terugkomen van bepaalde slaaprobots zijn verbluffend. Wil jij meer weten over slaaprobots? Bekijk de beste slaaprobots in ons artikel.

 

Ongestoord slapen met slaapoordopjes

Prikkels komen op veel verschillende manieren je brein binnen. Zo ook via je oren door geluid. Maar bepaalde geluiden kunnen worden ervaren als irritant en dit kan ervoor zorgen dat je niet goed in slaap kan komen of zelfs wakker wordt tijdens je slaap. Slaapoordopjes kunnen een positieve bijdrage leveren aan het uitsluiten van deze prikkels. Echter kan het ook zo zijn dat de oordopjes die je gebruikt ervoor zorgen dat je de wekker niet meer hoort. We nodigen je uit om meer te weten te komen over het effect van slaapoordopjes en welke oordopjes het beste werken.

 

Jouw slaap analyseren met apps

Er is bijna niemand meer die zonder smartphone door het leven gaat en dus gebruikmaakt van apps voor het dagelijks leven. Inmiddels zijn er weinig dingen te bedenken waar nog geen app voor is ontwikkeld en dat geldt dus ook voor slapen. Slaapapps kunnen metingen uitvoeren die helpen om meer inzicht te krijgen in je slaap. Hoe diep je slaapt, hoe lang je slaapt etc. Het maakt een analyse van je nachtrust en aan de hand hiervan kan je kijken wat je nog kan verbeteren aan je slaap. Voor mensen met slaapapneu bijvoorbeeld kan het effect van een goede slaap app een groot verschil maken. Bekijk welke slaapapps er zijn en wat de effecten ervan zijn. Wij doen onderzoek naar zoveel mogelijk slaapapps. 

 

Beste merken voor slaapartikelen

Er zijn een aantal merken die eruit springen op het gebied van slaapartikelen. Maar er zijn veel verschillende soorten slaapartikelen en je ziet vaak dat bedrijven zich specialiseren tot een bepaald artikel. Dit is vaak ook het beste, want dat betekent meestal dat er meer aandacht gaat naar doorontwikkeling en verbetering van het product. Voorbeelden van bedrijven met slaaprtikelen zijn. Somnox en Phillips.

 

 Hoe is deze test tot stand gekomen? 

Bij Slapen.com doen we zoveel mogelijk onderzoek naar goede producten en onderzoeken we of de effecten ervan zijn bewezen. Onze informatie komt grotendeels van het internet en daarnaast proberen we eigen informatie hieraan toe te voegen. Er zijn een hoop onderwerpen waar wij in house geen vakkennis van hebben. Desondanks proberen we zo feitelijk mogelijk te werk te gaan, maar ook wij kunnen hier en daar fouten maken. Doe je voordeel met ons onderzoek naar de beste producten. Maar blijf zelf altijd kritisch! 

Veel gestelde vragen

Wat is het beste slaapproduct?

Er bestaat niet zoiets als het beste slaapproduct. Natuurlijk zijn er een aantal slaapproducten die eruit springen, maar er zijn verschillende slaapproblemen. Er is niet een product die alle problemen oplost. Slaapproducten lossen deelproblemen op. Je moet dus kijken naar het beste slaapproduct voor jouw slaapprobleem.

Hoe kan een product bijdragen aan een betere slaap?

Een product kan op verschillende manieren bijdragen aan het verbeteren van je slaap. Ieder product doet dat op een eigen manier, want er zijn namelijk ook veel verschillende slaapproblemen waar een slaapproduct bij kan helpen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.