Beste topper

Een topper of topmatras is eigenlijk niet meer dan een extra comfortlaag op het matras. Maar heb je echt een topper nodig? Toppers worden vaak gebruikt om bestaande problemen van een matras op te lossen. Bijvoorbeeld om een te hard of te zacht matras comfortabeler te maken of om te verbloemen dat een matras eigenlijk al lang last heeft van kuilvorming. In de meeste gevallen kan je beter kijken naar het beste matras voor jouw lichaam en slaaphouding. Toch zitten er ook een hoop voordelen aan een topmatras. Denk aan het verlengen van de levensduur van je matras, kosten, hygiëne en de mogelijkheid om van 2 matrassen een geheel te maken. Bekijk daarom de beste toppers. 

 

10 beste toppers vergeleken

Zo veel mensen, zo veel wensen en dat zie je ook terug als het gaat om de beste topper. Want wat de beste topper voor de een is, hoeft niet het beste te zijn voor een ander. Daarom zetten wij de meest voorkomende soorten toppers in een top 10. Bekijk daarom kort en overzichtelijk de voor en nadelen van deze topmatrassen. Voor uitgebreide informatie lees je hieronder verder of bekijk je de beste topper materialen.

Beste topper voor rugklachten

Belangrijk om te beseffen is dat de beste topper voor rugklachten afhankelijk is van de soort rugklachten die je hebt. Als pijn in de rug ontstaat door te veel tegendruk uit een matras dan kan je het beste kijken naar een drukontlastende topper zoals een traagschuim topper. Heb je juist behoefte aan meer ondersteuning dan kan je bijvoorbeeld beter kijken naar een koudschuim of latex topper. 

Beste split topper matras

Splittoppers zijn ideaal als je verstelbare bedbodems hebt, maar toch graag naar je partner toe rolt op het moment dat er geen gebruik van de verstelbaarheid wordt gemaakt. Het nadeel kan zijn dat de het materiaal van de topper niet op de behoefte van beide gebruikers aansluit. Let er ook op dat een extra comfortlaag op de matrassen niet ten koste gaat van de steun uit het matras.

Beste traagschuim topper

Traagschuim is zeer geschikt als comfortlaag van een matras en dus ook ideaal om toppers van te maken. Het schuim vormt naar het lichaam en heeft een drukverlagende werking. Nadeel van het materiaal is dat het warmte vasthoudt. Een ander punt om rekening mee te houden is dat te veel traagschuim zorgt voor een tekort aan ondersteuning. 

Beste koele matras topper 

Een koele matras topper kan bijdragen aan een goede nachtrust. De beste koele matras topper is gemaakt van ademend materiaal en voert warmte goed af, zoals bijvoorbeeld koudschuim. Tevens moet het een comfortabel materiaal zijn dat zorgt voor een goede ondersteuning. 

Beste dubbele split topper

Een dubbele split topper is een goede keuze voor koppels met verschillende slaapbehoeften. Het heeft onafhankelijk aanpasbare delen, zodat de andere persoon geen last heeft van het bewegen van de bedbodem. Deze toppers kunnen van alle verschillende materialen gemaakt worden. 

Beste boxspring topper

Bij het kopen van een boxspring in de winkel is de kans groot dat je het advies krijgt om een topper erbij aan te schaffen. Je krijgt dan 2 hele simpele boxspring matrassen en daarover een comfortabele topper. Omdat de meeste boxspring matrassen helemaal niet bijzonder zijn, zal een groot deel van je comfort uit de topper moeten komen. Er zijn uiteraard uitzonderingen, maar is dit bij jou wel het geval? Bekijk dan eens de volgende toppers.

Beste 1 persoons topper

Wat de beste eenpersoons topper is, is afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. Maar verstandig is om te kijken naar een topper met elastieken op de hoeken. De kans dat een 1 persoons topper makkelijk schuift is aanzienlijk.

Beste koudschuim topper

Koudschuim is verkrijgbaar in veel verschillende hardheden en kwaliteiten. Over het algemeen wordt koudschuim geprezen om de veerkracht en ventilatie. Bekijk daarom alles over koudschuim toppers. 

Beste topper voor heupklachten 

Last van je heupen? Grote kans dat dit komt doordat het matras iets te hard is of niet beschikt over de juiste zoneverdeling. Een drukontlastende topper kan de oplossing zijn bij heupklachten.

Beste topper volgens consumentenbond

For what its worth heeft de consumentenbond ook haar zegje over het nut van toppers en die zeggen dat de meeste problemen worden opgelost met het matras. Dat is in feite zo. Toch kan een topper op veel punten bijdragen. Denk aan de levensduur van je matras, de spleet tussen twee matrassen verhelpen en een te hard of te zacht matras voorzien van meer comfort.

Waar op letten bij het kopen van de beste topper

Als je op zoek bent naar de beste topper voor jouw bed, zijn er een aantal zaken waar je op kunt letten om de juiste keuze te maken. Hieronder volgen enkele tips:

Door op deze zaken te letten, kun je de beste topper kiezen die past bij jouw wensen en behoeften. Voordat je overgaat tot koop is het ook altijd aan te raden om op reviews van klanten te letten. Een goede manier om goed te valideren is om te kijken naar geverifieerde reviews op een review platform als Trustpilot.

 

Comfortabele topper materialen voor de beste ondersteuning

Een topper kan een geweldige toevoeging zijn aan je matras om extra comfort en ondersteuning te bieden. Er zijn verschillende materialen waaruit je kunt kiezen om de beste ondersteuning te krijgen. Hieronder volgen enkele comfortabele toppermaterialen. Wil je meer uitgebreide informatie dan raden we aan om verder te gaan naar onze beste toppermateriaal pagina.

Traagschuim:

Traagschuim past zich aan aan de vorm van je lichaam en biedt een goede drukverdeling. Het is een goede keuze voor mensen die last hebben van drukpunten of gewrichtspijn. Het is dus een goed materiaal om toppers van te maken. Maar te veel en slechte kwaliteit traagschuim kent ook veel nadelen. Bekijk de beste traagschuim topper.

Koudschuim: 

Koudschuim heeft een open celstructuur en biedt daardoor een goede ventilatie. Daarnaast heeft koudschuim een hoge veerkracht en is daarom een uitstekend materiaal om het lichaam ondersteuning te bieden. Het is daarom misschien meer een steun schuim, maar het materiaal kan ook prima worden gebruikt voor toppers. Lees meer over de beste topper van koudschuim.

Latex: 

Latex is een natuurlijk materiaal dat bekend staat om zijn veerkracht. Over de duurzaamheid valt te twisten. Niet al het Latex is even duurzaam. De meeste goede verhalen komen over een speciaal soort natuurlijke Latex, genaamd: Talalay Latex. Bekijk de beste toppers van Latex.

Foam: 

Foam is het engelse woord voor schuim. In deze categorie kun je dus verschillende toppers opsplitsen zoals: koudschuim en traagschuim. 

Pocketvering: 

Een topper met pocketvering bestaat uit kleine veren die individueel zijn verpakt in zakjes. Dit zorgt voor een goede ondersteuning en ventilatie. Let op dat een topper of matras nooit uit alleen pocketveren bestaat en dat je dus ook goed moet letten op het soort schuim dat eromheen zit.

 

Kies de perfecte maat topmatras

Als je op zoek bent naar een topper voor je bed, is het belangrijk om de juiste maat te kiezen. Hieronder vind je enkele tips om de perfecte maat topmatras te kiezen, afhankelijk van het type bed. Wil je meer weten, ga dan naar de specifieke pagina over de topperafmetingen.

Eenpersoons: 

De meest voorkomende eenpersoons maten voor toppers en matrassen zijn 80x200cm en 90x200cm.

Tweepersoons: 

Bij een tweepersoonsbed kun je kiezen voor een topper van 140×200 cm, 160×200 cm of 180×200 cm. Uiteraard zijn er meer tweepersoons toppers in andere afmetingen, maar dit zijn de meest voorkomende. Het is belangrijk om te kiezen voor een topper die precies past op je matras, zodat deze niet gaat schuiven.

Twijfelaar: 

Een topper voor op je twijfelaar? De twijfelaar is 120cm breed. Maar er zijn toppers voor je twijfelaar in verschillende lengte maten. De meest voorkomende maat is 120x200cm

Queen Size: 

Een Queen Size bed heeft een afmeting van 160×200 cm. Kies daarom voor een topper van dezelfde afmeting. Let op dat de lengte maat ook overeen komt.

Kingsize: 

Een Kingsize bed heeft een afmeting van 180 cm of 200 cm breed. Kies daarom voor een topper van dezelfde afmeting. Let ook hier op de juiste lengte maat

Door de juiste maat topper te kiezen, kun je optimaal genieten van extra comfort en ondersteuning tijdens het slapen.

 

Beste toppers van bekende merken

Als het gaat om matrassen, zijn er veel bekende merken die kwaliteit en comfort bieden. Hieronder staan enkele van de beste toppers van bekende merken:

Morningstar Sleeps: 

De topper van Morningstar Sleeps is de perfecte keus als je op zoek bent naar een extreem zachte topper. Het is gemaakt van een zogeheet Hyper Soft Naturalis foam. De naam zegt het dus al dat het heel zacht is, maar het Naturalis staat ook voor het gebruik van natuurlijke olie. Deze zachte en duurzame topper heeft als groot voordeel dat het ook erg goed ventileert. Nadeel van deze topper is dat het geen enkele ondersteuning biedt. Het is dus puur bedoeld om meer comfort aan het lichaam te bieden.

Emma: 

Emma heeft op de website twee toppers. Een draaibare topper, waarbij er twee verschillende hardheden zijn. De andere topper is gemaakt van Diamond degree schuim, voor de warme slapers. De topper is ook ademend en zorgt voor een goede luchtcirculatie, waardoor het koel blijft tijdens het slapen.

 

Topmatras aangepast op jouw slaaphouding

Een topmatras kan een geweldige toevoeging zijn aan je slaapervaring. Het kan extra comfort en ondersteuning bieden, vooral als het is aangepast op jouw slaaphouding. Hieronder staan enkele tips voor het kiezen van een topmatras op basis van jouw slaaphouding:

Zijslaper

Belangrijk is dat je wervelkolom ook in de zijslaap positie mooi recht is uitgelijnd. Dat betekent dat de heupen en schouders iets verder moeten wegzakken. Deze balans haal je voornamelijk uit je matras. 

Rugslaper

Als je een rugslaper bent, heb je een topmatras nodig dat voldoende ondersteuning biedt aan je onderrug. Een topmatras van latex kan een goede keuze zijn, omdat het stevig genoeg is om je onderrug te ondersteunen, maar toch zacht genoeg om comfortabel te zijn.

Buikslaper

Als je een buikslaper bent, heb je een topmatras nodig dat niet te zacht is, omdat dit kan leiden tot rugpijn. Een topmatras van koudschuim kan een goede keuze zijn. Dit materiaal bestaat uit verschillende hardheden en heeft als groot voordeel dat het goed ventileren. Precies wat je nodig hebt als je met je gezicht dicht bij het matras slaapt.

 

Diverse type topmatrassen

Er zijn verschillende soorten topmatrassen beschikbaar die passen bij verschillende slaapbehoeften. Hieronder staan enkele van de meest populaire soorten topmatrassen:

Split: 

Een split topmatras is een topmatras dat aan de bovenkant,en/ of de bovenkant en onderkant,  is verdeeld in twee delen. Dit is handig als je een bedbodem hebt die versteld kan worden aan de bovenkant, of beide kanten, zodat elk deel onafhankelijk kan worden aangepast. Dit is een goede keuze voor koppels met verschillende slaapbehoeften.

Rugklachten: 

Welke topper geschikt is voor rugklachten, hangt af van de oorsprong van de klachten. Sommige mensen hebben juist baat bij een harde en andere bij een zachte topper.

Koel: 

Een topmatras dat koel blijft tijdens het slapen is een goede keuze voor mensen die het snel warm hebben tijdens het slapen. Een topmatras van koudschuim kan daarbij ideaal zijn, het materiaal zorgt voor een goede luchtcirculatie en warmteafvoer.

 

Beste hardheid van jouw topper voor een optimale nachtrust

De hardheid van een topmatras is een belangrijke factor bij het kiezen van een topmatras. De ideale hardheid valt voor een groot deel samen met het lichaamsgewicht, maar ook met de ideale slaaphouding. Voor het gemak delen we de verschillende hardheden op in zacht-medium-hard. Let erop dat hardheid ook per persoon anders kan worden geinterpeteerd. 

Zacht

We verwijzen graag naar een speciaal artikel over de beste zachte toppers.

Medium

Een medium topper zit qua hardheid tussen een zachte topper en een harde topper in. Omdat dit een middenweg is en hierdoor een erg grijs gebied, waarbij iedereen het anders ervaart, hebben wij hier geen speciaal artikel over geschreven.

Stevig

We verwijzen graag naar een speciaal artikel over de beste stevige toppers.

 

Veel gestelde vragen

Wat is de best geteste topper?

Er zijn meerdere toppers die voor verschillende problemen als beste kunnen worden getest. Bekijk welk materiaal het beste bij jouw slaapwensen past en zoek daarin de beste topper.

Hoe kan ik de beste toppers vergelijken?

Slapen.com heeft als doel zoveel mogelijk slaapproducten te vergelijken. Bekijk de beste toppers op hardheid, slaaphouding,materiaal een afmeting.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.