Beste hoeslaken materiaal

Op de markt zijn talloze hoeslakens te vinden in verschillende materialen. Hierdoor kan je misschien door de bomen het bos niet meer zien. Gelukkig kunnen wij jou hierin bijstaan. Wij hebben voor jou de belangrijkste eigenschappen van hoeslakenmaterialen onder elkaar gezet, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken bij de aanschaf van een hoeslaken! 

 

Beste hoeslaken materiaal

Van alle materialen die er zijn, met hun eigen specifieke kenmerken en eigenschappen, zijn binnen die categorie ook weer onderverdelingen. Zo zullen niet alle hoeslakens op de markt altijd 100% natuurlijke materialen zijn. Hiervoor hebben wij hieronder voor jou per materiaal hoeslaken de beste voor jou beschreven. 

Beste flanellen hoeslaken 

Het beste flanellen hoeslaken is gemaakt van 100% katoen, dat lekker zacht aanvoelt op je huid als je er op ligt. Het hoeslaken is heerlijk warm in de winter en kan goed vocht absorberen. 

Beste badstoffen hoeslaken 

Het beste badstoffen hoeslaken is lekker warm en zacht in de winter en verkoelend in de zomer. Idealiter gemaakt van 100% katoen en lekker stevig zodat hij lang mee gaat! 

Beste jersey hoeslaken 

De beste jersey hoeslaken is gemaakt van 100% katoen en past perfect om je matras of topper heen. Hij voelt heerlijk zacht aan, maar is toch stevig gemaakt waardoor hij lang mee gaat. 

Beste satijnen hoeslaken 

Het beste satijnen hoeslaken is gemaakt van 100% natuurlijke stof, zoals linnen of katoen. Het heeft een luxe uitstraling, maar is tevens ook goed voor de huid en het haar door de verminderde mate van wrijving door de speciale weeftechniek. 

Beste katoenen hoeslaken 

Het beste katoenen hoeslaken is gemaakt van 100% katoen en is heerlijk ademend en vochtregulerend. Het is ideaal voor de warme zomermaanden en past strak om je matras heen en ziet er hierdoor netjes uit

Beste linnen hoeslaken 

Het beste linnen hoeslaken is gemaakt van 100% natuurlijk linnen en is ideaal voor in de zomermaanden door het ademend vermogen. Het is een stevig hoeslaken dat tegelijk ook heel zacht is en zachter wordt naarmate je het vaker wast.  

 

Flanellen hoeslakens

Flanellen hoeslakens staan bekend om hun warme en zachte eigenschappen. Hierdoor kunnen ze in de winter niet aan je beddengoed ontbreken. Vaak zijn ze gemaakt van 100% katoen en hiermee dus een natuurlijke textielsoort en door de dikke losse garen ook een duurzaam product. Je kan het gewoon wassen, maar het kan niet goed tegen wasverzachter! Door het warme karakter is flanel vaak te warm in de zomer, ondanks dat het wel goed vocht (en dus zweet) kan absorberen. 

 

Badstoffen hoeslakens

Hoeslakens gemaakt van badstof zijn zacht, maar toch ook luchtig. Tijdens het weven ontstaan de bekende lusjes, die zowel ruw als zacht zijn. Het is een heerlijk warm hoeslaken in de winter, maar toch ook een verkoelend hoeslaken in de zomer. Door de stevigheid gaat een badstoffen hoeslaken vaak langer mee dan andere hoeslakens. Ze kunnen gemaakt zijn van 100% katoen of middels een mengsel van katoen en polyester. Een badstoffen hoeslaken kun je gewoon wassen in de wasmachine, maar het kan langer duren om te drogen door de hoge vochtabsorptie. 

 

Jersey hoeslakens

Jersey is het meest voorkomende en populairste materiaal in hoeslakens in de reguliere winkels en webshops. Deze speciale weeftechniek zorgt ervoor dat de hoeslakens stretch hebben en ze zijn vaak net iets zachter dan normale katoenen hoeslakens. Het nadeel is alleen wel dat een jersey hoeslaken minder ademend is en sneller vervormt dan katoenen hoeslakens.Tegen het vervormen van de hoeslaken bestaat de breitechniek van dubbel jersey, waardoor het hoeslaken net iets dikker en steviger is. 

 

Satijnen hoeslaken 

Satijn is een weeftechniek die in verschillende materialen gemaakt kan worden. Je hebt katoen satijn, linnen satijn en zijde satijn. Ieder met zijn eigen kenmerken van het textiel waarvan het geweven is. Satijn is gemaakt van hele dunne draden die heel strak op elkaar worden gemaakt, waardoor het glimt en super zacht aanvoelt. Hierdoor ziet het er ook super luxe uit, maar bovenal is het ook goed voor je huid en haar door de verminderde wrijving op je huid en haar. Het nadeel is echter wel dat het over het algemeen ook een hogere prijs kaart heeft dan andere materialen. Let ook op dat satijnen hoeslakens ook van polyester gemaakt kunnen zijn. 

 

Katoenen hoeslaken 

Katoen is een van de basismaterialen van hoeslakens en is hierdoor ook een populair materiaal. Het is zacht, maar ook stevig en iets ruwer dan bijvoorbeeld flanel of jersey. Het is zeker voor de zomer een onmisbaar item voor het beddengoed, omdat het heel ademend en vochtregulerend is. Het nadeel van een 100% katoenen hoeslaken is dat deze absoluut niet elastisch zijn, waardoor je ze na het wassen moet strijken voor het goed om je matras of topper heen past en er netjes uitziet. 

 

Linnen hoeslaken 

Linnen is een speciale textielsoort, gemaakt van een vlasplant en dus 100% natuurlijk. Het is de ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een hypoallergeen materiaal. Linnen staat tevens bekend om zijn ademende eigenschappen en duurzame karakter door het sterke materiaal. Het materiaal wordt zachter naarmate je het vaker wast, maar het materiaal is ook kreukgevoelig wat bij linnen hoort. Door de specifieke eigenschappen van het materiaal is het wel prijzig in vergelijking met andere materialen, maar het hoeslaken gaat ook heel lang mee. 

 

Hoe is deze test tot stand gekomen?

We zijn recent gestart met de vergelijkingen van producten. De basis van ons onderzoek is een desktop research met onze kennis van materialen, maar tevens ook (geverifieerde) reviews. Dit zijn de echte gebruikers experts natuurlijk! Daarnaast testen we natuurlijk ook zo veel als mogelijk artikelen in ons eigen testcentrum. 

Veel gestelde vragen

Welke soorten hoeslakens zijn er?

Er zijn talloze hoeslakens, van 100% biologisch ecologisch katoen, tot polyester gemaakte hoeslakens. Doe goed je onderzoek naar de eigenschappen van alle materialen en kies bewust voor je een aanschaf doet!

Wat is het beste hoeslaken materiaal?

Dit antwoord is voor iedereen anders. De ene persoon houdt van warmte en kiest voor flanel, waar de ander houdt van een koel slaapklimaat en kiest voor linnen. Ga na wat jij prettig vindt en kies voor een materiaal die bij jou past!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.