Beste matras

Je leest vaak dat er niet zoiets bestaat als het beste matras. Echter denken we daar bij Slapen.com heel anders over. Er bestaat wel degelijk zoiets als het beste matras. Het is alleen de vraag wat jouw behoeftes zijn en hoeveel je aan een matras wilt uitgeven. Er zijn namelijk meerdere matrassen die deze titel kunnen dragen. Wij doen onderzoek en maken toplijstjes per categorie om je te helpen bij het kiezen van het beste matras voor jou. Doe er je voordeel mee, maar blijf altijd kritisch.  

 

10 beste matrassen vergeleken

De matrassenmarkt is continu in beweging en dat betekent dat onze beste lijstjes voor matrassen tussentijds kunnen veranderen. Bekijk per categorie wat onze beste matrassen zijn op dit moment. Zo kan je verschillende typen matrassen vinden en kan je matrassen vergelijken op materiaalgebruik, hardheid, merk, aantal personen en slaaphouding. Ook hebben wij een aantal matrassen en merken extra onder de loep genomen en hier een uitgebreide review over geschreven. Bekijk de top 10 meest bekeken pagina’s.

 

1. Beste koudschuim matras

Koudschuim matrassen zijn ontzettend populair en dat is op zich niet gek. Het is een heel veerkrachtig materiaal dat relatief goed ventileert. Zeker in verhouding tot veel andere schuimen. De veerkracht die koudschuim kan bieden, maakt het in de basis een goed materiaal om te zorgen dat een matras voldoende steun geeft. Maar de kwaliteit van koudschuim verschilt enorm en het schuim heeft ook niet alleen maar voordelen. Bekijk het beste koudschuim matras.

Bekijk categorie

 

2. Beste traagschuim matras

Bijna iedereen heeft er weleens van gehoord, het bekende NASA traagschuim. Wat voor astronauten was ontwikkeld, beland in de wereld van matrassen en is nu niet meer weg te denken. Traagschuim vormt door lichaamswarmte mee met de contouren van je lichaam en wordt daardoor snel als prettig ervaren. Maar traagschuim houdt hierdoor ook warmte vast. Gelukkig zijn er ook voor traagschuim innovaties die de problemen oplossen. Lees meer over traagschuim en het beste traagschuim matras.

Bekijk categorie

 

3. Beste matras aanbieding

Een matras kopen zonder korting bestaat bijna niet. Elk bedrijf is continu aan het stunten om zijn/haar matrassen aantrekkelijker te maken t.o.v. andere merken. Bekijk wat daadwerkelijk de beste matras aanbiedingen zijn van dit moment. 

 

4. Beste goedkope matras

Wat goedkoop is voor de een hoeft absoluut niet goedkoop te zijn voor een ander. Op Bol.com worden veel merkloze matrassen aangeboden voor een paar tientjes tot enkele honderden euro’s. Maar er zijn ook matrassen die als goedkoop kunnen worden gezien door een fantastische prijs/kwaliteit verhouding. Bekijk de beste goedkope matrassen.

 

5. Beste 2 persoons matras

Er is zeer zeker verschil te maken tussen de beste 1 en beste 2 persoons matrassen. Sommige 2 persoonsmatrassen kan je per kant individueel instellen naar comfort wensen en bestaan toch uit één geheel.

 

6. Beste 1 persoons matras

De beste 1 persoonsmatrassen verschillen natuurlijk per persoon. Deze matrassen zijn geschikt voor verstelbare bedbodems, maar hebben ook meer last van een gebrek aan edge support. Bekijk de beste 1 persoons matrassen.

 

7. Beste twijfelaar matras

Veel mensen denken dat een matras van 140 cm breed gezien wordt als een twijfelaar. In werkelijkheid is een matras van 120 cm breed de echte twijfelaar. Toch komen we toe aan de twijfel en nemen beide maten op in dit artikel omdat er dus onderscheid is het beste matras in deze breedtes. 

 

8. Beste boxspring matras 

Boxsprings zijn nog steeds de populairste bedden. Echter is er een enorm verschil in de onderstellen van de verschillende boxsprings. Niet ieder matras is daarom geschikt voor alle boxsprings. Je matras kan mogelijk sneller slijten van het verkeerde onderstel. Bekijk de beste boxspring matrassen. 

 

9. Beste matras voor rugklachten

Een goed matras kan je helpen om van je vervelende rugklachten af te komen. Een slecht matras kan echter ook rugklachten veroorzaken. Bekijk daarom wat de beste matrassen zijn om rugklachten te voorkomen of om minder last te hebben. 

Bekijk categorie

 

10. Beste matras volgens de consumentenbond

Wij hechten met alle respect weinig waarde aan de resultaten van de consumentenbond. Om te beginnen is het gek dat een non-profit organisatie (vereniging) adverteert met hun matrassen testen. Maar omdat sommige mensen er wel waarde aan hechten, laten we hier zien wat volgens de Consumentenbond de beste matrassen zijn, zonder dat je een abonnement bij deze organisatie hoeft af te sluiten. 

 

Waar op letten bij het kopen van het beste matras

Het belangrijkste bij het kopen van een nieuw matras, is dat het nieuwe matras kan worden gezien als het beste matras voor jou. Het moet dus bieden wat jouw lichaam nodig heeft om tot rust te komen en om te zorgen dat je wervelkolom recht is uitgelijnd. Maar bij je zoektocht naar het beste matras zijn er een aantal dingen waar je als consument op moet letten. 

Proefslapen

Een proefslaapperiode biedt de mogelijkheid om in alle rust te ervaren welk effect het matras heeft op jouw lichaam.

Passend materiaalgebruik

Er zijn veel verschillende materiaalsoorten die worden gebruikt in matrassen. Maar niet alle materialen zijn voor iedereen geschikt. Verdiep je in de verschillende materialen voordat je een keuze maakt.

Garantievoorwaarden

Het is belangrijk om te letten op de garantievoorwaarden van een bedrijf en het betreffende matras. Kwaliteit verschilt enorm en sommig materiaal slijt aanzienlijk sneller dan zou moeten. 

Klant reviews

Wie kan je beter vertellen wat je van een matras kan verwachten dan een voorgaande klant? Reviews zijn daarom een erg belangrijk referentiepunt. Maar er wordt helaas vaak mee gesjoemeld door bedrijven. Het is daarom aan te raden om te letten op geverifieerde reviews. Reviews die worden gemaakt aan de hand van een automatisch uitgestuurde mail naar iedere klant.

 

Kwalitatieve matras materialen en vullingen 

De beste matrassen zijn over het algemeen matrassen met een combinatie van een aantal schuimsoorten. Als er wordt gesproken over bijvoorbeeld het beste Traagschuim of Latex matras, is dat vaak omdat de bovenste comfortlaag is gemaakt van dat materiaal. Er zijn weinig matrassen die zijn opgebouwd uit één materiaal. Uitzonderingen bij bijvoorbeeld koudschuim matrassen, maar een volledig traagschuim matras geeft per definitie onvoldoende steun. 

Traagschuim

Traagschuim vormt fantastisch naar de lichamelijke contouren, maar kan ook veel warmte vasthouden. Overal is het materiaal ideaal als toplaag. 

Klik hier!

 

Koudschuim

Koudschuim is een uitstekend materiaal voor het geven van steun, maar kan ook als te stevig worden ervaren. Toch wordt het gezien als het beste materiaal voor matrassen

Klik hier!

 

Latex

Latex is een fantastisch materiaal als toplaag in je matras. Het is comfortabel, maar kent ook nadelen.

Klik hier!

 

Foam

Foam matrassen worden matrassen zonder pocketveren mee bedoeld. Foam komt namelijk in verschillende foam varianten. Toch kunnen combinaties van schuimen zorgen voor de beste matrassen.

Klik hier!

 

Pocketvering

Pocketvering matrassen zijn ideaal voor zoneverdeling en het creëren van de ideale hardheid in een matras. Maar pocketveren gaan nooit zonder de combinatie met schuim. Iets om op te letten.

Klik hier!

 

Binnenvering

Binnenvering matrassen worden nog steeds gebruikt in campers en boten. Het zijn enorm duurzame matrassen doordat het materiaal nagenoeg nooit zijn kracht verliest.

Klik hier!

 

Schuimmatras

Schuimmatrassen zijn hetzelfde als foam matrassen. Maar voor het gemak van de consument apart vernoemd.

Klik hier!

 

Populaire matras afmeting voor een ideale nachtrust

Twijfel je nog over een eenpersoonsmatras, tweepersoonsmatras of ben je er al uit of je een queensize of lekker groot kingsize matras wilt? Bekijk de beste matrassen in deze categorie. We hebben hier voor het gemak ook de beste bedden aan toegevoegd. Combineer de juiste afmetingen met het type bed

Eenpersoons

Combineer het beste eenpersoonsmatras met het beste eenpersoonsbed.

Tweepersoons

Combineer het beste tweepersoonsmatras met het beste tweepersoonsbed.

Twijfelaar

Twijfel niet om het beste twijfelaar matras te combineren met het beste twijfelaar bed.

Queen Size

Het beste queen size matras verdient natuurlijk ook het beste queen size bed.

Kingsize

 Kingsize matrassen en de bijhorende kingsize bedden.

 

Top matrassen merken: Morningstar Sleeps, Emma, M Line en Meer 

Zelf al op onderzoek uitgeweest naar het beste matras voor jou en heb je behoefte om meer te weten te komen over een bepaald matrassenmerk? Ook wij hebben een aantal merken onder de loep genomen. Zit het merk ertussen? Bekijk wat wij te weten zijn gekomen over de volgende merken.

Morningstar Sleeps

Een relatief jong Nederlands matrassenbedrijf dat op basis van klantbeoordelingen de kroonspand op het reviewplatform Trustpilot.

Emma

Het meest bekenende one size fits al matrassenbedrijf in Europa. Winnaar van vele prijzen.

M Line

Hollandse glorie in bed en hoofdsponsor van ons olympisch sportteam.

Lidl

De duitse supermarktketen die oke fantastische resultaten behaald met haar matrassen.

Ikea

Het bedrijf staat niet bekend om zijn kwaliteit als het gaat om matrassen. Toch hoef je ze ook niet af te schrijven. Ze verkopen er namelijk ongeloofelijk veel matrassen.

 

Beste matrassen afgestemd op buik-, rug- en zijslapers

Er is groot verschil in de juiste ondersteuning voor rugslapers, buikslapers en zijslapers. Buik- en rugslapers hebben vaak hardere matrassen nodig dan overwegend zijslapers. Zijslapers op hun beurt vinden het meestal fijn om wat meer ruimte te hebben in het schoudergebied. Bekijk het beste matras voor jouw slaaphouding.

Zijslaper

Slaap jij voornamelijk op je zij? Het beste matras voor zijslapers houdt rekening met je schouders. Bekijk het beste zijslaper matras

Klik hier!

 

Rugslaper

Rugslapers hebben vaak baat bij meer steun in het schoudergebied. Bekijk het beste matras voor rugslapers.

Klik hier!

 

Buikslaper

Als buikslaper zak je liever niet te diep in je matras om rugklachten te voorkomen. Bekijk het beste matras voor buikslapers.

Klik hier!

 

Diverse typen matrassen

Er zijn matrassen voor allerlei verschillende doeleinden. Denk hierbij aan het verschil tussen een hotel matras en een opblaasbaar matje voor op de camping. Maar er zijn ook matrassen die echt toegevoegde waarde hebben voor een bepaalde lichamelijke klacht. Wist je dat er ook aanpasbare matrassen zijn? Bekijk welk type matras het beste past bij je vraag.

Opvouwbaar matras

Een matras dat je kan opvouwen kan ontzettend handig zijn als je op verschillende plekken goed wilt slapen. Bekijk het beste opvouwbare matras.

 

Dun matras

Instaphoogte en het gebruik van een topper kunnen doorslaggevend zijn bij het kiezen van een dun matras. Bekijk het beste dunne matras. 

Klik hier!

 

Dik matras

Dikke matrassen zijn ideaal als je op zoek bent naar een goede instaphoogte en een matras met veel comfort. Bekijk de beste dikke matrassen.

Klik hier!

 

Anti allergisch matras

Wakker liggen omdat je allergisch bent voor je matras… Bekijk de beste anti allergene matrassen.

Klik hier!

 

Duurzaam matras

Matrassen kosten een vermogen en over het algemeen weinig goeds bij aan de natuur. Bekijk het beste duurzame matras.

Klik hier!

 

Koel matras

Wakker liggen omdat je veel te veel zweet in je warme matras? Bekijk het beste koele matras.

 

Kies de juiste hardheid voor jouw matras

Weet je al welke hardheid je nieuwe matras moet hebben om eindelijk weer goed te slapen? Dan is het makkelijk zoeken. Bekijk de beste matrassen met jouw ideale hardheid.

Zacht

Houd er rekening mee dat echt zacht ook ten koste kan gaan van steun. Maar wie een zacht matras zoekt, doet er goed aan om ons artikel te lezen. Bekijk het beste zachte matras.

Klik hier!

 

Medium

Medium is niet voor niets medium. Veruit de meeste mensen zijn gebaat bij deze hardheid. Dit blijkt ook uit een onderzoek uit 2021, waarbij uit literatuur review is gebleken dat een medium-firm matras comfort, slaap kwaliteit en uitlijning van de wervelkolom bevordert. Bekijk het beste medium matras.

Klik hier!

 

Stevig

Lekker stevig liggen, het kan heerlijk zijn voor je rug. Maar te stevig is ook zeker niet goed. Bekijk het beste stevige matras.

Klik hier!

 

Hoe is deze test tot stand gekomen? 

Bij Slapen.com zijn we recentelijk gestart met het vergelijken van matrassen, toppers,bedden,boxsprings,hoeslakens en slaapaccessoires. We beginnen met desktop research op basis van eigen kennis over materiaalgebruik en het vergelijken van reviews. Stap 2 is zoveel mogelijk artikelen testen in ons eigen speciaal ontwikkelde testcentrum.

Veel gestelde vragen

Wat is het best geteste matras?

Het best geteste matras door de consument zelf is het Stellar matras van Morningstar Sleeps.

Waar moet ik op letten bij het kopen van het beste matras?

Past het materiaalgebruik bij jouw slaapwensen en zijn de beoordelingen op reviewplatformen geverfieerd? Dit zijn de echte resultaten gegeven door de gebruiker zelf.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.