Beste matras buikslaper

Als buikslaper vraag je veel van je lichaam. Vanwege de onnatuurlijke kromming in de wervelkolom ontwikkel je in deze houding al snel nek- en rugklachten. Het is daarom nog belangrijker dan bij andere houdingen dat je een matras kiest dat je lichaam zo goed mogelijk ondersteunt. Wij helpen je hierbij.

 

Beste matras buikslaper

Het beste matras voor buikslapers bestaat niet. Welk matras je kiest, hangt helemaal af van hoe je precies op je buik slaapt en van jouw lichaamstype. Wel zijn er een aantal eigenschappen die veel buikslapers prettig vinden in een matras. Zo moet een matras stevig zijn, maar daarbij ook over de juiste ondersteunende kenmerken beschikken. Daarnaast is een goede ventilatie fijn, omdat je als buikslaper met een groot oppervlak tegen het matras gedrukt ligt. Een basis van pocketvering, waarbij vaak meerdere steunzones worden aangebracht, kan ideaal zijn voor de buikslaper. Ook koudschuim wordt vaak gekozen, al ventileert dit iets minder dan pocketvering.

 

Tips bij kopen van een matras buikslaper

Ben je een buikslaper en zoek je hiervoor een geschikt matras? Omdat je nek in deze houding in een draai ligt en je rug sneller de neiging heeft om hol te trekken, is voor een buikslaper een stevig matras de beste optie. Een te soepel matras is een no-go en leidt geheid tot lichamelijke klachten. Bij een stevig matras is het wel fijn wanneer het beschikt over een zachte en comfortabele toplaag. Dit vermindert de druk op de buik. Heeft een matras zo’n laag niet, dan is een topper ook een goede optie.

Naast een geschikt matras is ook een goed kussen voor buikslapers onmisbaar. Koop een plat en zacht kussen, dat eenvoudig meebeweegt met het gewicht van je gezicht. Op die manier vangt het kussen de draaiing in je nek beter op. Bekijk ook onze beste kussens voor buikslapers.

 

Slaap je als buikslaper beter op een hard of zacht matras?

Stevigheid is dus prioriteit nummer één bij buikslapers. Bij stevig denken mensen al snel aan een hard matras, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. Er zijn namelijk ook harde matrassen op de markt die helemaal niet stevig zijn, of zachte matrassen die juist veel stevigheid bieden. Let dus niet op aanduidingen als ‘hard’ of ‘zacht’, maar op termen als ‘stabiel’, ‘stevig’ en ‘firm’.

 

De voor- en nadelen van dit type matras

 

Voordelen

 

 Nadelen

 

Voordelen van een speciaal matras als je op je buik slaapt

Hoewel er speciale matrassen voor buikslapers bestaan, is het voor een buikslaper niet per se nodig om zo’n matras koopt. Waar je als buikslaper vooral op moet letten, is dat een matras jouw drukzones opvangt, waaronder je buik en nek. Er zijn tegenwoordig een hoop matrassen op de markt die voordelen bieden voor álle type slapers. Dit komt omdat deze zogenoemde hybride matrassen uit materialen bestaan die zich eenvoudig aanpassen aan het lichaam en automatisch tegendruk geven op de punten waar dat nodig is.  Kijk vooral ook eens naar de beste harde matrassen en de beste aanpasbare matrassen als je op zoek bent naar een matras voor buikslapers.

 

Is een buikslaper matras geschikt voor jou?

Omdat op je buik slapen allerlei complicaties met zich mee kan brengen, raden wij iedere buikslaper aan om veel tijd te steken in het kopen van een geschikt matras. Nek- en rugklachten zijn meestal signalen dat je niet op het juiste matras ligt. Ook kunnen buikslapers als gevolg van lichamelijke pijntjes last krijgen van gebroken nachten. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Kies daarom altijd voor het beste matras voor jouw lichaamstype.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.