Beste hoeslaken

Wat is nou het beste hoeslaken? Het antwoord hierop kan verschillen per persoon. Waar de ene persoon het prettig vindt om lekker geknuffeld te worden door zijn hoeslaken, vindt de andere persoon het fijner als het hoeslaken lekker koel aanvoelt. Wij hebben in de verschillende categorieën hoeslakens al voor jou onderzoek gedaan en hebben de informatie gebundeld op een pagina! Hierin kan je nadere informatie vinden over de eigenschappen van de verschillende hoeslakens. Ook hebben wij al een toplijstje voor je samengesteld om jou te helpen het juiste hoeslaken voor jou te vinden! 

 

10 beste hoeslakens vergeleken

Wij hebben verschillende hoeslakens voor je vergeleken. Hieronder zie je onze best gelezen artikelen van de verschillende hoeslakens:

1. Beste badstof hoeslaken 

Een badstoffen hoeslaken is voor de echte koukleumen onder ons! Het is een hoeslaken die jou lekker omwikkelt met warmte en super zacht is. Toch heeft het ook een ademende eigenschap en is het ook duurzaam in aanschaf. Het nadeel is wel dat het vaak is gemaakt van niet natuurlijke materialen 

2. Beste flanellen hoeslaken

Flanel is niet een materiaal, maar de naam van een bepaalde bewerking van (vaak) katoen. Wanneer je namelijk een gesponnen katoen opruwt aan een zijde, ontstaat flanel. Het is heel zacht en soepel en houdt warmte goed vast. Hierdoor kan het alleen in de zomer wel te warm zijn. Op de markt zijn ook veel varianten te vinden die van synthetische materialen zijn gemaakt, maar je kunt ze ook vinden van 100% katoen. 

3. Beste jersey hoeslaken 

Jersey is een geliefde hoeslaken stof door de karaktereigenschappen van katoen, maar met een toegevoegde elasticiteit. Dit komt door de breitechniek en het toevoegen van een kleine mate van synthetische stof. Hierdoor is het hoeslaken ademend en verkoelend, maar kan je het hoeslaken toch makkelijk over je matras krijgen. Het nadeel is echter wel dat het hoeslaken wat sneller krimpt/vervormt dan een volledig katoenen hoeslaken en hierdoor minder duurzaam is. 

4. Beste topper hoeslaken 

De ideale hoeslaken voor je oplegmatras! Een normaal hoeslaken past namelijk niet goed om een topper heen doordat deze te hoog is. Je hebt hoeslakens voor reguliere toppers in alle verschillende materialen zoals je ze ook voor reguliere hoeslakens hebt. Aan keuze zal het je dan ook niet ontbreken. 

5. Beste splittopper hoeslaken

Voor de luxe topdek matrassen op een verstelbaar bed zijn er gelukkig ook speciale hoeslakens! Evenals bij de topper hoeslakens zijn ook de hoeslakens voor een splittopper aanwezig in alle kleuren en materialen. Het nadeel van een splittopper hoeslaken is dat deze wel in aanschaf duurder kan zijn dan een regulier topper hoeslaken, door het gespecialiseerde ontwerp en de extra functionaliteit. 

6. Beste hoeslaken boxspring 

Een boxspring matras is vaak dikker dan een standaard matras. Als je op je boxspring geen topper hebt liggen, ga je dus op zoek naar een hoeslaken met een extra hoge hoek! Deze zijn er gelukkig vaak in alle materialen te vinden, maar je moet dus wel opletten op de hoogte van het hoeslaken. 

7. Beste katoenen hoeslaken

Katoen is een populair materiaal in beddengoed. Het is zacht, stevig en zeer duurzaam! Tevens is het ook heel fijn bij warm weer, door de ademende en vochtregulerende werking. Als je voor 100% katoenen hoeslakens kiest is deze helaas niet elastisch, waardoor je het lastiger om je matras krijgt. Binnen katoen heb je ook nog verschil, zoals percale katoen en katoen satijnen weeftechnieken. 

8. Beste waterdichte hoeslaken

Waterdichte hoeslakens zijn ideaal wanneer er soms ongelukjes gebeuren in bed. Waar veel hoeslakens wel een absorberend vermogen hebben, zijn deze niet bestand tegen grotere hoeveelheden vocht. Hiervoor kan een waterdichte molton ideaal zijn om jouw matras te beschermen. Ze zijn vaker wel iets prijziger dan een regulier hoeslaken, maar ze verlengen wel de levensduur (en frisheid) van je matras! Je zal er voor het comfort nog wel een reguliere hoeslaken ook overheen trekken. 

9. Beste verkoelende hoeslakens

Voor de warme slapers onder ons is een verkoelend hoeslaken ideaal! Ga voor 100% katoenen hoeslakens, zonder synthetische stoffen erin verwerkt of voor een duurzame linnen hoeslaken. Deze reguleren vocht heel goed en zijn ademend, waardoor je lekker kunt blijven slapen en niet wakker wordt van je eigen zweet. 

10. Beste lakens volgens de consumentenbond

De consumentenbond heeft geen ‘best geteste hoeslakens’. Gelukkig hebben wij wel voor jou uitgezocht wat de beste hoeslakens zijn! 

 

Waar op letten bij het kopen van een het beste hoeslaken

Eigenlijk geldt voor ieder hoeslaken dat je overweegt te gaan kopen hetzelfde. Ga goed na welk materiaal voor jou het beste is, dus een lekker warm materiaal of juist een verkoelend materiaal. Kijk ook of de leverancier een goed retourbeleid heeft, dus als het hoeslaken niet bij jou past, dat deze gemakkelijk teruggestuurd kan worden. Maar let bovenal ook op de (geverifieerde) klantreviews, dit zijn namelijk de echte ervaringsdeskundigen! 

 

Kies het beste hoeslaken materiaal

Er zijn verschillende materialen hoeslakens beschikbaar. Hieronder hebben we ze kort voor je samengevat:

Flanellen

Een lekker warm materiaal voor de koude winterdagen. Gemaakt van opgeruwd katoen wat losjes opgesponnen is, om jou lekker te kunnen omhelzen op je matras. Door de 100% katoenen verwerking is het een ademend materiaal die goed vocht afvoert. 

 

Badstof

Badstoffen hoeslakens hebben de kenmerkende lusjes. Net als flanel is een badstoffen hoeslaken ook heerlijk warm. In tegenstelling tot flanel is een badstoffen hoeslaken (vaak) gemaakt van een (deel) synthetische stof. Hierdoor is hij nog warmer dan flanel en ook heerlijk zacht. 

 

Jersey

Jersey staat vooral bekend om zijn elasticiteit, waardoor het hoeslaken makkelijk over je matras getrokken kan worden. Het is een bepaalde weeftechniek, waarbij een kleine mate van synthetische vezel wordt toegevoegd aan de katoenen stof, waardoor het elastisch wordt. Hierbij heb je nog de keuze tussen jersey en dubbel jersey, waarbij voor dubbel jersey er dus dubbel geweven wordt! 

 

Satijn

Satijn is een speciale weeftechniek, die van ieder materiaal gemaakt kan worden. De draden worden heel fijn gemaakt en dicht op elkaar geweven, waardoor de stof gaat glimmen, maar ook zacht aanvoelt. Op de markt heb je katoen satijn, maar ook linnen satijn of zijde satijn. Iedere satijn-soort met zijn eigen kenmerken van het materiaal waarvan het geweven is. 

 

Katoen

Katoen is een heel zacht materiaal, maar ook heel stevig. Hierdoor is het een favoriet materiaal in de beddengoeden. Katoen wordt gemaakt van de katoenplant en is hierdoor een geheel natuurlijk materiaal. Het geeft een mooie strakke look op je bed, maar het geeft ook een comfort element aan het slapen. 

 

Linnen

Linnen wordt gemaakt van een vlasplant, die vooral groeit aan de kustgebieden van landen zoals Nederland en België. De bastvezel zit rondom de kern van deze plant en hier wordt linnen van gemaakt. Hierdoor is dit ook een volledig natuurlijk materiaal. Het is een heerlijk ademend materiaal, waardoor dit ideaal is voor de warme slapers. Hoe vaker je het materiaal gebruikt en wast, hoe zachter het wordt. 

 

Ontdek de verschillende hoeslaken afmetingen

Hoeslakens zijn er voor alle maten matrassen/toppers die er zijn. Voor het ideale slaapcomfort kies je dus ook voor de afmeting van jouw type matras of topper. Van de kleine wiegjes met de afwijkende maten, tot de dunne hoeslakens voor toppers of extra hoge hoeslakens voor de boxspring matrassen. Voor iedereen is er een goed en passend hoeslaken te vinden. 

 

Merken voor de beste kwaliteit lakens

Hoeslakens heb je er natuurlijk in alle vormen en maten en deze worden je aangeboden door verschillende aanbieders. Hieronder hebben we de meest bekende voor je toegelicht. Let op, deze kunnen wel anders zijn dan onze aanbevelingen!

Ikea

De welbekende keten Ikea staat bekend om zijn goede prijs/kwaliteit verhouding en het brede assortiment! Hoewel het soms van de namen van de artikelen lastig is op te maken wat de materialen zijn van de hoeslakens, hebben ze toch hoeslakens van zowel 100% biologisch katoen, tot jersey hoeslakens in hun assortiment!

Jysk

De Jysk heeft een geschikt hoeslaken voor ieder soort matras. Van toppers tot boxsprings, iedere hoogtemaat is aanwezig in het assortiment. In materiaalsoorten is het assortiment wel iets minder uitgebreid dan bijvoorbeeld een Ikea, maar kwaliteit doet er niet aan onder.

Emma

Naast het bekende Emma matras heeft Emma ook beddengoed. Ze bieden een premium satijn lijn en een 100% percale katoen lijn aan en het hoeslaken is op hun eigen website alleen beschikbaar in bundelaanschaf met het dekbedovertrek en kussenslopen.

Auping

Het merk wat al sinds het eind van de 19e eeuw bestaat biedt twee verschillende materialen hoeslakens aan. Jersey hoeslakens en Katoensatijnen hoeslakens. De hoeslakens zijn afgestemd op hun aanbod van matrassen en toppers (ook splittoppers) en in kleurenpalletten afgestemd op het aanbod van hun bedden. Zo kun jij een mooi totaalplaatje van jou aangeschafte bed maken!

M line

Voor een hoeslaken van M Line kun je niet terecht op hun eigen website, maar deze kun je wel vinden in diverse webshops. Helaas bieden ze ook alleen jersey hoeslakens aan gemaakt met Katoen en Lycra en hebben ze een Molton in hun assortiment. Van een breed aanbod kunnen we dus helaas niet spreken, hoewel ze wel op hun eigen website aangeven dat ze zich onderscheiden door gebruik van materialen die bijdragen aan een comfortabel slaapklimaat.

Aerosleep

De term Aerosleep is bijna niet weg te denken uit de wereld van de baby’s en jonge kinderen. De technologie die het mogelijk maakt voor baby’s om veilig te slapen is revolutionair te noemen. Het is te kopen op hun eigen website en binnen bijna iedere baby (web)shop wel te vinden.

 

Speciale lakens aangepast aan jouw voorkeur

Iedereen heeft een eigen slaapvoorkeur. Zo heeft de ene het graag warm tijdens het slapen, waar de ander het liever neutraal of zelfs koel heeft tijdens het slapen. Hieronder hebben wij per type slaper een aanbeveling gegeven:

Verkoelend

Ben jij een warme slaper en op zoek naar een verkoelende hoeslaken? Kijk dan eens naar een 100% katoenen of linnen hoeslaken. Deze hebben geweldige verkoelende eigenschappen. 

 

Topper

Heb jij een topper voor comfort, of voor het samenvoegen van twee matrassen? Dan ben je vast op zoek naar een hoeslaken die niet zo hoog is. Ze zijn er in alle afmetingen en materialen! 

 

Splittopper

Voor de splittoppers bij de bedden met een verstelbare bodem zijn er ook voldoende hoeslakens beschikbaar. Zelfs voor de splittoppers met zowel boven als onder een split is er voldoende op de markt te vinden. Ga voor een materiaal die past bij jou slaapvoorkeuren, voor de ideale nachtrust. 

 

Waterdicht

Op zoek naar een molton om jou matras te beschermen tegen onverhoopte ongelukjes? Dan is een waterdichte molton iets voor jou! Reguliere hoeslakens kunnen wel vocht absorberen, maar tegen grotere hoeveelheden zijn ze niet bestendigd. 

 

Hoe is deze test tot stand gekomen? 

We zijn recentelijk gestart met onze vergelijkingen van alle verschillende categorieën. Hiervoor voeren we een desktop research uit op basis van onze eigen kennis van het materiaalgebruik, maar ook op basis van de (geverifieerde) reviews van de klanten. Dit zijn namelijk de echte gebruikers experts. Tevens testen we zo veel als mogelijk artikelen in ons eigen testcentrum.

Veel gestelde vragen

Wat is het best geteste hoeslaken?

Het best geteste hoeslaken is een hoeslaken gemaakt van geheel natuurlijke materialen, waarbij zo min mogelijk gebruik is gemaakt van chemische processen. Hierbij gaat onze voorkeur dan ook uit naar een Yumeko hoeslaken, 100% biologisch en ecologisch geproduceerd.

Hoe kan ik het beste hoeslaken voor mijn matras vergelijken?

Het beste hoeslaken voor jou kan verschillen per seizoen, als je het warm hebt in de zomer en koud in de winter, kan het zijn dat in de zomer je meer behoefte hebt aan verkoeling en in de winter meer behoefte aan warmte. Vergelijken gaat het beste door gebruik en ervaring.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.