Beste topper materiaal

Ben jij op zoek naar een topper en ben je niet zeker welk materiaal er bij jou past? Dan kunnen wij je goed op weg helpen! Wij hebben de materialen hieronder in het kort uiteen gezet. Het is goed om te beseffen dat de ontwikkelingen op dit gebied erg hard gaan en dat de kwaliteit van de materialen steeds beter zou moeten worden. Echter is er ook een hele hoop troep op de markt. Het is dan ook goed om met enige voorkennis je zoektocht naar een nieuw matras te beginnen. Ben jij benieuwd naar meer informatie? Ga dan naar de specifieke pagina die gaat over dat type schuim.

 

Beste topper materialen vergelijken

De meest voorkomende materialen in de toppers hebben we hieronder voor jou in het kort even met elkaar vergeleken. Ook hier is het weer goed om te beseffen dat binnen deze materiaalsoorten er veel verschil zit in de kwaliteiten. Het is dus niet zo dat alle latex of alle koudschuim toppers hetzelfde zijn.

 

Beste traagschuim topper 

Traagschuim is in principe een ideaal schuim om toppers van te maken. Het schuim is temperatuurgevoelig en vormt daardoor goed naar de contouren van je lichaam. Dit zorgt voor drukontlasting. Maar traagschuim kent ook nadelen. Benieuwd naar de beste traagschuim toppers. 

 

Beste koudschuim topper

De beste koudschuim topper heeft een goede veerkracht (voldoende hoge HR waarde) en goede ventilatie. Met name voor goede ondersteuning is koudschuim een zeer aantrekkelijk schuim. Het materiaal kan jarenlang meegaan, mits je goede kwaliteit koudschuim in huis haalt. Bekijk daarom de beste koudschuim toppers.

 

Beste latex topper 

De beste latex topper is gemaakt van een natuurlijk latex dat goed (relatief) goed ventileert. Dit zeg ik expres zo omdat Latex van zichzelf niet heel erg goed ventileert. Wel heeft latex een hoge veerkracht en elasticiteit en is het daarom voor veel mensen erg comfortabel.

 

Beste pocketvering topper 

Pocketveren in een topper is relatief nieuw. Toppers met pocketveren zijn automatisch al een stuk dikker, aangezien je niet op alleen veren en een hoes kunt liggen. De beste pocketveren topper is dus een combinatie met schuim. Bekijk daarom welke toppers de beste combinaties hebben.

 

Comfort van een traagschuim topper

Traagschuim, ofwel memoryfoam, staat bekend als de meest comfortabele schuimsoort. Het helpt de druk van je lichaam gelijkmatig te verdelen en is hiermee super stabiel. Het vormt door lichaamstemperatuur langzaam naar de vormen van je lichaam. Dit heeft wel als nadelig effect dat traagschuim snel veel warmte vasthoudt. Sommige traagschuimen worden daarom geïnfuseerd met geldeeltjes, wat een verkoelend effect heeft. Het is belangrijk om te beseffen dat te veel traagschuim zorgt dat je veel te weinig steun krijgt. Het is dus echt een comfortschuim en geen supportschuim. Kijk dus ook goed naar de bovenste lagen van je matras voordat je daar een topper op legt. Mogelijk dat je matras al een hele dikke comfortlaag heeft en dat een topper erop zorgt dat je te weinig steun krijgt.

 

Veerkrachtige koudschuim toppers

Koudschuim is het meest gebruikte en populairste schuim voor matrassen en toppers. Er zijn echter wel verschillende soorten koudschuim op de markt in verschillende dichtheden. Let daarom op de HR-waarde van het schuim, want dit staat voor de veerkrachtigheid. Koudschuim is over het algemeen ook heel duurzaam en hygiënisch door de goede ventilatie. Koudschuim is goed in te zetten om stevige toppers van te maken. Mensen die het huidige matras te zacht vinden doen er goed aan om eens te kijken naar een stevige koudschuim topper. 

Tip: Wist je dat veel mensen die last hebben van hun onderrug aangeven dat een harde ondergrond om op te slapen de klachten verbetert. Dit komt naar voren in een studie naar de ideale hardheid voor toppers en matrassen. Bekijk welke matrassen mogelijk kunnen helpen bij het verminderen van rugpijn.

Tevens blijkt ook uit onderzoek dat het slapen op een koudschuim matras, in tegenstelling tot een traagschuimmatras, je lichaamstemperatuur daalt in de beginfase van je slaap en dat je minder beweegt, waardoor je meer diepe slaap hebt.

 

Duurzaam latex topdekmatras

Op de markt zijn verschillende soorten latex toppers beschikbaar, natuurlijk latex, synthetische latex en een combinatie van beide. Daarbij komt ook nog dat je ze in verschillende hardheden hebt, net als bij matrassen. Een algemeen kenmerk van latex toppers is dat ze heel goed ventileren en enorm duurzaam zijn. Ze hebben een goede ventilatie en ondersteuning voor het lichaam. Toch kunnen mensen allergisch zijn voor latex, en weegt het product zwaarder door de hogere dichtheid. 

 

Pocketveren topper voor de juiste ondersteuning

De pocketveren topper geeft een ideale ondersteuning in de verschillende zones door de separaat verpakte veringen en de zoneverdeling in de veringen. Tevens heb je door de separaat verpakte veren een goede ventilatie en minder beweging overdracht. Een nadeel van pocketveringen is echter wel dat het een dikke topper geeft, waardoor je gehele bed een stuk verhoogd wordt. De veringen geven tevens ook minder drukontlasting, door de tegendruk die de separate veringen geeft, dan bijvoorbeeld traagschuim. 

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een topdekmatras?

Als eerste is het belangrijk om te kijken naar jouw eigen slaapwensen en welk materiaal daar goed bij past. Heb je bijvoorbeeld snel last van rugpijn, dan zou een traagschuim topper goed bij jou passen door de optimale drukverdeling. Heb jij het snel koud, dan past een koudschuim topper goed bij jou. De hygiëne-eisen zijn ook belangrijk, wil jij graag een wasbare hoes, dan heb je een topper met afritsbare hoes nodig. Tevens is het budget natuurlijk ook heel belangrijk, toppers zijn namelijk van goedkoop tot extreem duur aanwezig op de markt. Maar, goed hoeft niet duur te zijn! 

 

Hoe is deze test tot stand gekomen?

We zijn recent gestart met de vergelijking van toppers en andere slaap gerelateerde artikelen. Zo start ons onderzoek natuurlijk met een desktop research, naar de materialen en naar de leveranciers. Daarbij nemen we uiteraard ook de (geverifieerde) reviews mee, dit zijn de echte gebruikers van de artikelen. Waar mogelijk testen we ook graag de producten zelf en geven we onze ongezouten mening! 

Veel gestelde vragen

Wat is het beste materiaal voor een topper?

Het beste materiaal voor een topper is voor iedereen anders. Slaap jij graag warm dan kan je lekker op een koudschuim matras slapen. Heb jij last van rugklachten? Dan kan je het beste gaan voor traagschuim. Zo is het voor iedereen anders.

Welke soorten topper vullingen zijn er?

Er zijn diverse soorten schuim in toppers aanwezig. Traagschuim, koudschuim, latex en pocketveringen zijn een van de belangrijkste vullingen van toppers. Iedere vulling heeft aparte eigenschappen en kenmerken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.