Beste binnenvering matras

Een binnenvering matras is een type pocketvering matras, maar met een groot verschil: bij binnenvering zitten de metalen springveren in het matras met behulp van staaldraad aan elkaar vast, in plaats van dat ze los van elkaar verpakt zijn. Hierdoor voelt binnenvering, ook wel bonellvering genoemd, duidelijk steviger aan dan pocketvering. Twijfel je tussen beide soorten? Lees dan snel verder, want de keuze is vrij makkelijk gemaakt.

Beste binnenvering matras

Om meteen met de deur in huis te vallen: matrassen met binnenveringen hebben de laatste jaren flink aan populariteit ingeboet. Wat op dit moment het beste binnenvering matras is, is daarom moeilijk te zeggen. Het gros van de grote matrasfabrikanten produceert zelfs geen matrassen met binnenvering meer, omdat pocketvering vrijwel op alle gebieden beter scoort. De voornaamste reden om toch voor binnenvering te gaan is de lage prijs. Winkels als Ikea en Leenbakker verkopen meestal wel nog binnenvering matrassen met een zeer aantrekkelijk prijskaartje.

Waar op te letten bij het kopen van een matras met binnenvering?

Binnenvering of bonellvering matrassen worden over het algemeen gezien als eenvoudige klassiekers. Maar ook bij binnenvering zijn er grote verschillen in kwaliteit. Let bij dit type matras altijd op het aantal veren per vierkante meter. Hoe meer veren, hoe beter. Het aantal slagen van de veer geeft een indicatie van hoe soepel het matras is. Hou je van zo soepel mogelijk, kies dan voor veren met weinig slagen. Ook de dikte van het draad heeft hier invloed op: hoe dikker, hoe steviger. Tot slot is ook de vorm van de veer een belangrijk aspect om mee te nemen in je beslissing. Er zijn veel verschillende vormen met ieder hun unieke eigenschappen: laat je hierover informeren.

Net als bij pocketvering worden ook binnenveringen altijd afgeschermd met een toplaag van schuim. Neem deze schuimlaag kritisch onder de loep, want die heeft grote invloed op jouw slaapervaring.

Verschil pocketvering matras en binnenveringsmatras

De belangrijkste overeenkomsten tussen pocketvering en binnenvering zijn de goede ventilatie, de nihile kans op kuilvorming en de progressieve tegendruk die beide soorten veren geven. Toch scoort pocketvering op al deze gebieden een stuk beter dan binnenvering of bonellvering. Zo geeft een binnenvering matras over het algemeen niet altijd de beste ondersteuning, aangezien de druk overal gelijk is. In tegenstelling tot pocketvering heeft binnenvering geen specifieke zones voor bijvoorbeeld schouders en heupen en vormt het matras zich dus veel minder goed naar het lichaam. Het enige nadeel aan pocketvering is de prijs. Die ligt beduidend hoger dan bij binnenvering, maar je krijgt er wel wat voor terug.

De voor- en nadelen van deze materiaalsoort

Voordelen

Nadelen

Is binnenvering matras geschikt voor jou?

Ben je op zoek naar een matras dat bijzonder goed ventileert en dat niet al te duur is? Dan is binnenvering ofwel bonellvering ideaal. Heb je gewrichtsklachten en/of hou je van een soepel matras, sla dit type matras dan over en kies voor pocketvering. Pocketvering biedt meer ligcomfort en ondersteuning. Voor beide type matrassen geldt overigens dat de schuimtoplaag die de veren afschermt misschien wel net zo belangrijk is als de kern. Een goedkope en kwalitatief slechte toplaag doet alle positieve eigenschappen van de kern teniet. Bekijk ook ook onze beste pocketveer matarassen en onze beste aanpasbare matrassen.

Veel gestelde vragen

Wat is het beste binnenvering matras?

Omdat binnenvering (ook wel bonellvering) een eenvoudig materiaal is, kun je er vanuitgaan dat de meeste matrassen met binnenveringen op de markt prima zijn. Omdat er van dit type matrassen niet veel meer verkocht worden (en dus ook niet getest), is het moeilijk om aan te geven wat nu echt een goed binnenvering matras is.

Is een foam matras beter dan een binnenvering?

Schuimmatrassen worden over het algemeen beter beoordeeld dan matrassen met binnenvering. Dit komt omdat veel soorten schuim over een combinatie van goede eigenschappen beschikken op het gebied van ventilatie, ondersteuning en drukverdeling. Binnenvering is vrij eenvoudig en voelt vaak wat steviger aan.

Wat zijn de voordelen van matrassen met binnenvering?

Binnenvering staat er vooral om bekend goedkoop te zijn en goed te ventileren. Omdat de veren progressieve tegendruk geven, is er weinig kans op kuilvorming. De kans op kuilvorming is wel groter dan bij koudschuim, traagschuim en pocketvering.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.