Beste latex matras

Hoewel schuimmatrassen veruit het vaakst worden gekocht, is ook latex bij veel mensen favoriet. Dit elastische en veerkrachtige natuurrubber geeft een uniek gevoel tijdens het slapen. Kwalitatief latex is misschien wel net zo comfortabel als traagschuim, maar veel minder warm! Toch ventileren niet alle latex matrassen even goed en ook op andere punten scoort latex niet altijd even hoog.

 

Beste latex matras

Talalay is ongetwijfeld het beste type latex. Dit type latex is een stuk prijziger, maar daar staan een hoop voordelen tegenover. Bij Talalay latex is namelijk de celstructuur opengebroken, waardoor het materiaal goed ventileert, vocht makkelijk afvoert en snel afkoelt. Ook is het resistent tegen kuilvorming en gaat het daarom langer mee dan gewoon latex. Talalay latex is vergelijkbaar met koudschuim, al is het iets soepeler.

 

Waar op te letten bij het kopen van een latex matras?

Let er bij het kopen van een latex matras op dat het materiaal een open celstructuur heeft of dat het materiaal zodanig is bewerkt dat het alsnog voldoende ventileert. Niemand houdt van een broeierig slaapklimaat. Een hoge luchtdoorlatendheid zorgt er bovendien voor dat het matras veel langer meegaat en het geeft een kleinere kans op kuilvorming.

 

Zo vergelijk je het beste latex matras aanbiedingen

Om de beste latex matras aanbieding te vinden, kun je de volgende dingen doen:

 

De voor- en nadelen van deze materiaalsoort

 

Voordelen

 

Nadelen

 

Latex is een milieuvriendelijk materiaal

Geef je om de planeet, dan is latex een goede keuze. Latex is namelijk een natuurproduct en heet daarom ook wel natuurlatex. Natuurlatex wordt gewonnen uit het melksap van rubberbomen in Azië en Zuid-Amerika. Het melksap wordt vervolgens vervoerd met een beetje ammonia, zodat de kwaliteit intact blijft. Toch blijft dit een lastig proces, aangezien melksap extreem gevoelig is voor invloeden van buitenaf. Met name Talalay matrassen moeten om die reden aan strenge kwaliteitseisen voldoen om onder die naam verkocht te worden.

Vanaf de vervoering onderscheidt het productieproces van traditioneel latex zich van Talalay latex. Bij traditioneel latex wordt een mal volledig gevuld met latex en wordt het rubber direct gevulkaniseerd. Voor de productie van Talalay latex wordt de mal voor slechts 60 procent gevuld, waarna de latex wordt ingevroren tot -30 graden celsius. Door de overgebleven ruimte in de mal ontstaan er kleine luchtbelletjes, die door middel van vulkanisering in stand worden gehouden. Zo ontstaat een luchtdoorlatende kern.

 

Talalay en natuurlatex matras ervaringen en reviews

Veel mensen prijzen het zachte oppervlak van latex matrassen. Sommigen vinden zelfs dat hun latex matras veel beter ligt dan hun voormalige schuimmatras. Maar er klinken op internet ook ervaringsverhalen van mensen die spijt hebben van hun aankoop, omdat het materiaal te warm is. Anderen vinden dit warme gevoel juist prettig.

Wij proberen hier later meer reviews onder te hangen.

 

Is latex matras geschikt voor jou?

Als je op zoek bent naar misschien wel het meest comfortabele matras op de markt, dan zou een latex matras weleens de juiste keuze kunnen zijn. Koop dan wel een Talalay matras om nachtzweten te voorkomen. Met een Talalay matras weet je bovendien altijd zeker dat je kwaliteit in huis haalt, omdat dit type matras alleen onder die naam verkocht mag worden als het aan strenge eisen voldoet. Talalay is om die reden veruit het beste type latex.

Mocht je nou in een zoektocht zitten naar een nieuw matras en weetg je nog niet zeker of Latex precies is wat je zoekt. Kijk dan ook eens naar onze beste aanpasbare matrassen en beste Koudschuim matrassen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.