Wie van een frisse nachtrust houdt, kan veel baat hebben bij een pocketvering matras. Pocketvering matrassen worden geprezen om hun ventilerende vermogen. De talloze kleine veringen in deze matrassen laten veel lucht door, waardoor warmte en vieze luchtjes makkelijk hun weg naar buiten vinden. Maar een pocketvering matras heeft zeker ook nadelen, zoals oncomfortabele harde zones, roest en magnetische straling.
Beste pocketvering matrassen
Pocketvering is een veelzijdig materiaal dat niet alleen goed ventileert, maar ook beschikt over een uitstekend aanpassend vermogen. Omdat de veringen op verschillende manieren in het matras kunnen worden verwerkt, zijn er veel varianten in pocketvering matrassen mogelijk. Een populaire variant is het pocketvering matras met 7 drukzones, dat de zwaardere delen van het lichaam probleemloos opvangt. Of dit type matras ook voor jou het beste is, is afhankelijk van factoren als slaaphouding, lichaamsgewicht en natuurlijk persoonlijke voorkeur.
Waar op te letten bij het kopen van een pocketveren matras?
Er zijn een aantal dingen waarop je moet letten bij het kopen van het beste pocketvering matras voor jou. Zo is het belangrijk om het aantal veren in acht te nemen: een goed pocketvering matras bevat op z’n minst 400 tot 500 veren. Fabrikanten zijn hier niet altijd open over. Een te laag aantal veren kan leiden tot doorzakken en kuilvorming. Nou kan er natuurlijk verschil zitten in de kwaliteit van de veren, waardoor bij het gebruik van sterkere veren een mindere hoeveelheid kan. Maar het is wel belangrijk om hier op te letten.
Pockets worden altijd omringd door schuim. De randen van pocketvering matrassen zijn door dit schuim vaak wat zachter. Let erop dat dit schuim niet té zacht is, want dit vergroot de kans op uit bed rollen. Ook hebben pocketvering matrassen altijd een toplaag van (een combinatie van) schuim. De kwaliteit van het schuim is erg belangrijk; dit bepaalt namelijk hoe lekker jij in bed ligt. Ga dus niet voor een goedkope toplaag van bijvoorbeeld polyether, maar kies voor een fijne koud- of traagschuimlaag. Bekijk daarom ook onze beste koudschuim en traagschuim matrassen.
Kijk ook goed of de speciale drukzones die in veel pocketvering matrassen verwerkt zijn, passen bij jouw lichaamstype. Een pocketvering matras met 7 zones klinkt aantrekkelijk, maar misschien heeft jouw lichaam wel hele andere behoeften.
Zo vergelijk je het beste pocketvering matras aanbieding
Om de beste pocketvering matras aanbieding te vinden, kun je de volgende dingen doen:
- Vergelijk prijzen: kijk online en/of in fysieke winkels welke pocketvering matrassen je aanspreken en noteer hun prijzen overzichtelijk onder elkaar.
- Zoek naar aanbiedingen: op veel pocketvering matrassen kun je korting krijgen. Soms in de vorm van een tijdelijke korting in de winkel of webshop, maar bijvoorbeeld ook via kortingscodes. Deze zijn vaak op het internet te vinden.
- Lees reviews: wie kan jou beter vertellen hoe een pocketvering matras ligt dan iemand die het matras al heeft uitgeprobeerd? Ga daarom de reviews na, bijvoorbeeld op Trustpilot.nl.
- Kijk naar het merk en zijn reputatie: bekende merken zijn niet voor niets bekend. Over het algemeen kun je er bij deze merken vanuit gaan dat de kwaliteit van de matrassen redelijk tot goed is.
- Let op het garantie- en retourbeleid: een goed garantie- en retourbeleid stelt jou in de gelegenheid om een matras terug te sturen wanneer het niet bevalt. Veel fabrikanten bieden daarnaast een proefslaapperiode aan.
Wat zijn pocketveren?
Pocketveren zijn metalen springveren die afzonderlijk in hun eigen ‘pocket’ verpakt zijn. Hierdoor kunnen de veren los van elkaar bewegen, wat ervoor zorgt dat het matras zich goed aan het lichaam aanpast en dus een hoog ligcomfort biedt. Een groot voordeel aan pocketvering is dat dit type matras door middel van aanpassingen in dikte, hoeveelheid en locatie van de veren volledig op een specifiek lichaamstype kunnen worden afgestemd. Zo zijn er speciale pocketvering matrassen voor rug-, zij– en buikslapers. Er zijn ook pocketvering matrassen waarbij de veren aan elkaar vastzitten en dus met elkaar meebewegen; dit type wordt bonellvering genoemd. Bonellvering is een stuk steviger en vaak goedkoper dan pocketvering.
De voor- en nadelen van deze materiaalsoort
Voordelen
- Scoort hoog op hygiëne
- Voelt altijd koel aan, ook in de zomer
- Goede pocketveren voorkomen kuilvorming
Nadelen
- Voor sommigen te koel
- Onevenredig oppervlak door overgang van pocketvering naar schuimwand
- Magnetische straling door de metalen veren (heeft bij sommigen een negatief effect op de nachtrust)
Is pocketveren matras geschikt voor jou?
Omdat een pocketvering matras uitzonderlijk goed ventileert, is dit type matras zeer geschikt voor mensen die het in bed snel warm hebben en/of veel transpireren. Ook mensen met een stevige lichaamsbouw kunnen baat hebben bij een pocketvering matras, omdat de metalen springveren voor een progressieve tegendruk zorgen. Neem absoluut geen pocketvering matras als je het snel koud hebt of wanneer je gevoelig bent voor magnetische straling. Heb je veel gewrichtsklachten, overweeg dan een 7 zones pocketvering matras te kopen.
Veel gestelde vragen
Wat is het beste pocketvering matras?
Het beste pocketvering matras is voor iedereen anders. Belangrijk bij een pocketvering matras is dat het minstens zo’n 500 veren bevat, over een kwalitatieve toplaag beschikt en dat de drukzones in het matras overeenkomen met jouw lichaamstype.
Wat is het beste pocketvering matras volgens de consumentenbond?
De consumentenbond bekroont het Emma Hybride matras tot het beste pocketvering matras van Europa. Dit matras bestaat uit een combinatie van traagschuim en pocketvering en is geschikt voor rug-, buik- en zijslapers.
Wat is beter: koudschuim of pocketvering?
Koudschuim en pocketvering zijn vanwege hun comfort, ondersteuning en ventilatie voor veel slapers zeer geschikt. Een belangrijk verschil is dat koudschuim over het gehele matras dezelfde tegendruk biedt, terwijl pocketvering vaak over speciale drukzones beschikt. Dat laatste kan prettig zijn als je bijvoorbeeld kampt met gewrichtsklachten.