Beste koudschuim matras

Koudschuim: misschien wel het meest veelzijdige en daarom ook de populairste schuimsoort voor matrassen. Dit type schuim blinkt niet alleen uit in ventilatie, maar ook in ondersteuning, veerkracht en duurzaamheid. Er zijn eigenlijk maar weinig redenen om niet voor een koudschuim matras te kiezen. Op zoek naar het beste koudschuim matras? Wees dan kritisch, want de kwaliteitsverschillen zijn groot. Maar om het jou een stukje makkelijker te maken hebben wij de beste koudschuim matrassen op een rijtje gezet.

 

Beste koudschuim matras

Slapen is heel persoonlijk. Er bestaat dus niet één beste koudschuim matras voor iedereen. Omdat dit materiaal zo ontzettend populair is, zijn er bovendien ontelbaar veel mooie koudschuim matrassen op de markt, waarbij de een niet per se onderdoet aan de ander. Wel zijn er enkele voorwaarden waar ieder hoogwaardig koudschuim matras aan moet voldoen. Dit zullen we later in dit artikel behandelen. Bekijk ook onze beste aanpasbare matrassen als je op zoek bent naar een nieuw koudschuim matras, maar nog niet precies weet welke hardheid nodig is. Aanpasbare matrassen bieden namelijk ook de mogelijkheid mee te veranderen met veranderingen van het lichaam die ontstaan in de loop der jaren. Hierdoor zijn deze matrassen vaak extra duurzaam en sluiten ze vaak beter aan op de verschillende slaapbehoeftes.

Waar op te letten bij het kopen van een koudschuim matras?

De kwaliteit van koudschuim matrassen is niet altijd even goed. Koop je een kwalitatief laag koudschuim matras, dan kan het weleens zijn dat dit matras helemaal niet zo goed ventileert als de fabrikant beweert of dat het matras al na korte tijd niet zo lekker meer ligt. Het is daarom belangrijk dat je let op de HR-waarde (High Resilience), dat de veerkrachtigheid van het schuim aangeeft. Sterk koudschuim heeft een HR-waarde tussen de 45 en 60. Goed koudschuim heeft daarnaast een ideale Polyol-verhouding (elasticiteit) en densiteit (ventilerend vermogen). Ook de fabrikant en de prijs van het matras kunnen veel zeggen over de kwaliteit van het schuim. Lees daarom altijd de reviews voordat je een koudschuim matras aanschaft of maak als dat mogelijk is gebruik van proefslapen.

 

Zo vergelijk je de beste koop voor koudschuim matrassen

Voor ons onderzoek naar de beste koudschuim matrassen hebben we de volgende punten in overweging genomen. Mocht je buitenom ons onderzoek verder willen zoeken naar het beste koudschuim matras voor jou, dan raden we ook jou aan om naar de volgende punten te kijken bij het kopen van een nieuw matras : 

 

Wat is koudschuim?

Koudschuim is gemaakt van polyurethaanschuim, dat een open celstructuur heeft. Om die reden ventileert koudschuim als de beste. Niet alleen zorgt koudschuim daarom altijd voor een aangenaam slaapklimaat, maar wordt ook vocht eenvoudig afgevoerd. Daardoor gaat dit type schuim lang mee. Ook op het gebied van ondersteuning zit je met koudschuim vrijwel altijd goed. Doordat koudschuim steeds meer tegendruk geeft naarmate je er verder inzakt, is het geschikt voor iedere slaaphouding. 

 

Voordelen en nadelen van deze materiaalsoort

 

Voordelen

 

Nadelen

 

Koudschuim matras ervaringen en reviews

De meeste mensen uiten zich positief over koudschuim en loven het veelzijdige materiaal om zijn comfort en ventilatievermogen. Toch zijn er online ook verhalen te vinden van mensen die koudschuim te hard vinden en daarom voor bijvoorbeeld traagschuim of pocketvering zijn gegaan. Nogmaals: iedereen slaapt op zijn eigen manier. Ga daarom niet af op de mening van anderen, maar kijk wat jij zelf het prettigst vindt.    

 

Is een koudschuim matras geschikt voor jou?

Koudschuim is niet voor niets het meest gebruikte materiaal in matrassen. Bijna iedereen heeft baat bij een koudschuim matras. Let bij het kopen van dit type matras wel goed op de kwaliteit van het schuim en wees kritisch op claims die fabrikanten doen. Als je ernstige rug- of andere lichamelijke klachten hebt, laat je dan eerst informeren. Misschien is een ander type schuim met specifieke drukzones geschikter voor jou. Bekijk ook ons artikel over de beste pocketvering matrassen en de beste traagschuim matrassen.  

Veel gestelde vragen

Wat is het beste koudschuim matras?

Er bestaan grote verschillen tussen koudschuim matrassen. Wat voor iemand het beste koudschuim matras is, is afhankelijk van kwaliteit en persoonlijke voorkeuren.

Hoe kies je het beste koudschuim matras?

Let bij het kopen van een koudschuim matras op de HR-waarde, de Polyol-verhouding en de densiteit. Deze waarden staan respectievelijk voor de veerkrachtigheid, elasticiteit en het ventilerend vermogen van een matras.

Wat zijn de koudschuim matras ervaringen?

Omdat koudschuim zo veelzijdig is, zijn de ervaringen van veel mensen erg positief. Sommigen vinden koudschuim te hard en kiezen voor traagschuim of pocketvering. Dit ligt echter ook aan het type koudschuim.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.