Beste matras zijslaper

Slaap je het meest op je zij? Dan ben je goed bezig! Dit is de gezondste slaaphouding, aangezien het lichaam in deze houding het makkelijkst ontspant én herstelt… mits je op het juiste matras slaapt. Als jouw schouders en heupen bijvoorbeeld niet goed worden ondersteund, kun je als zijslaper last krijgen van allerlei klachten. Wat is het beste matras voor jou?

 

Beste matras zijslaper

Helaas is die vraag niet zo één, twee, drie te beantwoorden. Hoewel het misschien klinkt alsof zijslapers makkelijk over één kam kunnen worden geschoren, is dit in de praktijk absoluut niet het geval. Zo zijn er veel verschillen in lichaamstypen (denk aan factoren als gewicht, lichaamstemperatuur en gewrichtsklachten) en is niet elke zijligging hetzelfde. Waar de ene zijslaper in een kaarsrechte lijn ligt, ligt de andere zijslaper in foetushouding. Het beste matras voor zijslapers biedt dus in iedere situatie de juiste ondersteuning. Als je op je zij slaapt, komt er in elk geval veel druk op je schouders, heupen en knieën te liggen. Deze drukpunten moeten dus voldoende door het matras worden opgevangen.

 

Waar op letten bij het kopen van een matras voor een zijslaper?

Het materiaal waarvan een matras gemaakt is, heeft grote invloed op de ondersteunende eigenschappen van het matras. Omdat het voor de zijslaper belangrijk is dat hij te allen tijde op de juiste manier ondersteund wordt, kies je dus voor een veelzijdig materiaal.

Pocketvering is vaak erg geschikt, bekijk daarom ook ons artikel met de beste pocketveer matrassen. Doordat met pocketveringen speciale drukzones in het matras kunnen worden aangebracht, is er altijd een matras te vinden dat perfect bij jouw lichaamstype en -houding past. Ook koudschuim is fijn voor zijslapers. Koudschuim past zich goed aan aan je lichaam en biedt tegendruk op plekken waar dat nodig is. Ook hiervoor hebben wij een artikel met de beste koudschuim matrassen.

 

Vergelijk de beste zijslaper matras aanbiedingen

Om de beste zijslaper matras aanbieding te vinden, hebben wij rekening gehouden met de volgende punten. Uiteraard zijn dit ook dingen die je moet meenemen als je zelf op onderzoek uitgaat:

  Vergelijk prijzen: kijk online en/of in fysieke winkels welke matrassen voor zijslapers je aanspreken en noteer hun prijzen overzichtelijk onder elkaar.

  Zoek naar aanbiedingen: op veel matrassen voor zijslapers kun je korting krijgen. Soms in de vorm van een tijdelijke korting in de winkel of webshop, maar bijvoorbeeld ook via kortingscodes. Deze zijn vaak op het internet te vinden.  

  Lees reviews: wie kan jou beter vertellen hoe een matras voor zijslapers ligt dan iemand die het matras al heeft uitgeprobeerd? Ga daarom de reviews na, bijvoorbeeld op Trustpilot.nl en check dan voornamelijk of de reviews geverifieerd zijn.

  Kijk naar het merk en zijn reputatie: bekende merken zijn niet voor niets bekend. Over het algemeen kun je er bij deze merken vanuit gaan dat de kwaliteit van de matrassen redelijk tot goed is.

  Let op het garantie- en retourbeleid: een goed garantie- en retourbeleid stelt jou in de gelegenheid om een matras terug te sturen wanneer het niet bevalt. Veel fabrikanten bieden daarnaast een proefslaapperiode aan.

 

Wat is een goed matras voor zijslapers?

Een goed matras voor zijslapers is dus een matras waarbij je lichaam op de schouder en heupzones in het matras kan zakken, waardoor je in een natuurlijk rechte houding ligt. Welk matras voor jou het beste is, hangt dus af van bepaalde factoren als lichaamsgewicht en lichaamsbouw. De hierboven genoemde ‘’beste matrassen” scoren volgens onze research heel erg goed bij zijslapers. Doe er je voordeel mee, maar wees zelf ook altijd kritisch. Gelukkig hebben de meeste van deze matrassen de optie tot proefslapen, waardoor je zelf kan ervaren wat het effect van het matras is op jouw lichaam.

 

De voor- en nadelen van dit type matras

 

Voordelen

  Drukverlagend effect

  Ondersteuning van de wervelkolom

  Comfortabel, want meestal zacht

  Minder woelen en draaien

 

Nadelen

  Minder geschikt voor buikslapers (check de beste matrassen voor rugslapers)

–  Minder geschikt voor rugslapers (check de beste matrassen voor buikslapers)

 

Wat is het beste matras voor zware zijslapers?

Je gewicht speelt een grote rol bij het kiezen van een geschikt matras. Kies als je wat zwaarder bent niet zomaar voor het matras dat als beste uit een test komt. Waarschijnlijk is dat matras voor jou namelijk te zacht. Een middelhard tot hard matras is voor een zware zijslaper meestal perfect, al is té hard is ook weer niet goed. Laat je hier dus goed over informeren en het belangrijkste: voel zelf aan wat voor jou het prettigst is. Het Mline Cool Motion 8 matras is ontwikkeld voor slapers tot 140 kilo.

 

Slaapt een zijslaper op een hard of zacht matras?

Zijslapers verkiezen meestal een wat zachter matras boven een hard matras, omdat soepelheid belangrijk is om lekker weg te kunnen zakken. Let er hierbij wel op dat het matras voldoende stabiliteit biedt. Ben je wat zwaarder, dan kun je beter voor een steviger matras gaan. Je ruggenwervel moet namelijk wel in een rechte lijn blijven.

 

Is zijslaper matras geschikt voor jou?

Als je op je zij slaapt, kun je veel hebben aan een matras dat speciaal voor zijslapers is ontwikkeld. Deze matrassen zijn voor zijslapers over het algemeen comfortabeler dan matrassen die voor alle lichaamshoudingen zijn geproduceerd. Een goed matras voor zijslapers is soepel, vermindert drukpunten en houdt de wervelkolom recht. Om je zoektocht te versimpelen hebben wij een lijst met beste zijslaper matrassen in dit artikel verwerkt.

Veel gestelde vragen

Wat is het beste zijslaper matras?

Het beste matras voor een zijslaper is een matras dat de druk op de schouders, heupen en knieën opvangt. Omdat met pocketvering meerdere drukzones in het matras kunnen worden aangebracht, is dit een van de betere materialen voor zijslapers.

Slaapt een zijslaper op een hard of zacht matras?

Een zacht matras heeft voor veel zijslapers de voorkeur, omdat een hoge soepelheid de schouders, heupen en knieën de gelegenheid geeft om weg te zakken in het matras. Het matras moet niet te zacht zijn, anders ligt de wervelkolom niet meer recht.

Welk matras voor zijslaper met rugklachten?

Voor een zijslaper met rugklachten kan een toplaag van traagschuim prettig zijn. Dit type schuim zorgt namelijk voor een optimale drukverdeling. Als basis is pocketvering of koudschuim vaak ideaal.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.