Beste traagschuim matras

Zoek je een matras dat zich volledig naar je lichaam vormt, ongeacht in welke houding je ligt? Traagschuim of memory foam is een schuimsoort dat zacht wordt wanneer het in contact komt met warmte. Jouw lichaamwarmte zorgt er dus voor dat het schuim makkelijk indeukt. Maar het ene traagschuim matras is het andere niet. Waar moet je op letten bij het kopen van het beste traagschuim matras en heeft dit schuim ook nadelen?

 

Beste traagschuim matras

Wat voor jou het beste traagschuim matras is, hangt helemaal af van je voorkeuren. Misschien vind je het aanpassend vermogen van traagschuim prettig, maar hou je niet van het warme gevoel dat dit schuim geeft. Dan is een matras met enkel een toplaag van traagschuim een goede optie. Ook is het verstandig een traagschuim matras te kopen met een hoge densiteit. Hoe lager de densiteit van het schuim, hoe sneller je het warm hebt in bed. Bekijk ook eens de beste aanpasbare matrassen. Vaak hebben deze matrassen ook combinaties met traagschuim, maar zijn de onderlagen beter af te stemmen op jouw lichaam.

 

Waarop letten bij het kopen van een traagschuim matras?

De populariteit van traagschuim matrassen kan verblindend werken, maar pas op: dit type matras is lang niet voor iedereen geschikt. Vooral mensen met gewrichtsklachten hebben baat bij een traagschuim matras. Ben je een nachtzweter? Laat memory foam dan links liggen of kijk naar traagschuim met een hoge densiteit. Hoewel traagschuim erom bekendstaat slecht te ventileren, hoeft dit zeker niet altijd het geval te zijn. Bovendien staat de markt tegenwoordig bol van de hybride matrassen met meerdere schuimlagen. Zo wordt een toplaag van traagschuim vaak gecombineerd met een kern van koudschuim, zodat je kunt genieten van comfort en ventilatie in één.

 

Zo vergelijk je het beste traagschuim matras aanbiedingen

Om de beste traagschuim matras aanbieding te vinden, kun je de volgende dingen doen:

 

Wat is traagschuim?

Traagschuim wordt ook wel NASA schuim genoemd omdat het oorspronkelijk is ontwikkeld voor de ruimtevaart. Dit schuimsoort zou helpen om de druk van het lichaam gelijkmatiger over de stoelen te verdelen bij de lancering van raketten. Voor dit doeleinde is het uiteindelijk nooit gebruikt, maar het schuimsoort werd wel relatief snel ingezet voor matrassen.

Omdat memory foam meester is in het verlagen van druk op het lichaam, wordt traagschuim over het algemeen gezien als het meest comfortabele schuimsoort. Liggen op traagschuim wordt vaak omschreven als een zwevend gevoel. Omdat je lekker diep in dit schuim wegzakt, zal je je in je slaap minder snel omdraaien, waardoor je dieper en vaster slaapt. Door deze stabiliteit is traagschuim geschikt voor zij-, buik- en rugslapers.

 

De voor- en nadelen van deze materiaalsoort

 

Voordelen

 

Nadelen

 

Traagschuim matras ervaringen en reviews 

Wie ervaringen en reviews over traagschuim leest, zal opmerken dat deze overwegend positief zijn. Slapen op traagschuim wordt onder andere omschreven als ‘gedragen worden door een waterbed’, maar wel met voldoende stevigheid. Ook beweren mensen dat traagschuim hen van hun nek- en rugklachten afgeholpen heeft. Anderen geven aan dat een traagschuim matras op het begin wennen is, maar dat je daarna nooit meer anders wilt.

Hou bij het lezen van deze reviews wel in het achterhoofd dat de mensen die voor traagschuim gekozen hebben, hierover van tevoren waarschijnlijk geadviseerd zijn.

 

Is een traagschuim matras geschikt voor jou?

Een traagschuim matras kopen doe je wanneer je kampt met gewrichtsklachten en wanneer je het niet snel warm hebt in bed. Heb je het wel snel warm maar wil je toch genieten van de comfortabele eigenschappen van traagschuim, kies dan voor een hybride matras met enkel een toplaag van traagschuim.

 

Veel gestelde vragen

Wat is het beste traagschuim matras?

Ben je op zoek naar het beste traagschuim matras, koop er dan een die comfortabel is én niet te snel warm wordt. Voor een optimale ventilatie is een hoge densiteit belangrijk. Ook een toplaag van traagschuim op een kern van bijvoorbeeld koudschuim of pocketvering kan een oplossing zijn.

Wat zijn de traagschuim matras ervaringen?

Veel mensen zijn positief over traagschuim of NASA schuim. Traagschuim wordt vaak vergeleken met een waterbed. Gebruikers prijzen het drukverlagende effect van dit materiaal, wat zorgt voor een hoog ligcomfort.

Wat is beter: koudschuim of traagschuim?

Of je voor koudschuim of traagschuim kiest, hangt af van wat je zelf prettig vindt. Koudschuim ventileert onder andere beter, maar traagschuim heeft een geweldig aanpassend vermogen. Traagschuim is over het algemeen wat duurder dan koudschuim.

Hoe vind ik de beste aanbieding voor een traagschuim matras?

Om de beste traagschuim matras aanbieding te vinden, kun je onder andere prijzen vergelijken, kortingscodes zoeken, reviews lezen, de fabrikant in acht nemen en kijken of er sprake is van een reëel garantie- en retourbeleid.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.