Beste traagschuim topper

Traagschuim toppers winnen aan populariteit. Hun comfort en ondersteuning kunnen een bestaand matras opwaarderen, maar wat maakt een traagschuim topper de beste keuze? In dit artikel duiken we dieper in op de kenmerken, voordelen en overwegingen bij het kiezen van het perfecte topdekmatras met traagschuim.

 

Vindt de beste traagschuim topper

Een goede traagschuim topper kan het slaapcomfort aanzienlijk verbeteren. Het vormt zich naar je lichaam, verdeelt het gewicht gelijkmatig en kan drukpunten verminderen. Maar een nadeel kan zijn dat het snel warm wordt. Dit is vaak erger bij toppers met een lage densiteit traagschuim. Er is ook traagschuim waar bepaalde gel technieken in verwerkt zijn, waardoor ze koeler aanvoelen. Wij hebben bij Slapen.com geprobeerd om de beste traagschuim toppers per prijsklasse in kaart te brengen om jouw zoektocht makkelijker te maken. 

 

Waar op letten bij het kopen van topdek matras met traagschuim?

Het kiezen van de juiste topper hangt af van verschillende factoren:

 

Wat is memory foam?

Traagschuim wordt ook wel NASA schuim genoemd omdat het oorspronkelijk is ontwikkeld voor de ruimtevaart. Deze schuimsoort zou helpen om de druk van het lichaam gelijkmatiger over de stoelen te verdelen bij de lancering van raketten. Voor dit doeleinde is het uiteindelijk nooit gebruikt, maar deze schuimsoort werd wel relatief snel ingezet voor matrassen en toppers. Omdat memory foam uitstekend is in het verlagen van druk op het lichaam, wordt traagschuim over het algemeen gezien als het meest comfortabele schuimsoort. Liggen op traagschuim wordt vaak omschreven als een zwevend gevoel. Omdat je lekker diep in dit schuim wegzakt, zal je je in je slaap minder snel omdraaien, waardoor je dieper en vaster slaapt. Door deze stabiliteit is traagschuim geschikt voor zij-, buik- en rugslapers. Echter zitten er ook een aantal nadelen aan een topdekmatras van traagschuim.

 

Voordelen en nadelen van deze materiaalsoort

 

Voordelen

 

Nadelen

 

Verkoelende eigenschappen van een memory foam matras topper

Verkoeld traagschuim, vaak geïnfuseerd met geldeeltjes, is speciaal ontwikkeld om de warmteopbouw die soms bij traditioneel traagschuim optreedt, tegen te gaan. Door deze innovatie biedt het matras een koeler slaapoppervlak, wat ideaal is voor mensen die het snel warm hebben in bed. Het combineert de contourvormende voordelen van traagschuim met een frissere nachtrust. Een vorm hiervan wordt Serene Foam genoemd. Serene Foam kan makkelijker de warmte van het lichaam afvoeren dan traditioneel traagschuim. 

Ben je op zoek naar een topper die minder warm aanvoelt en meer steun biedt, dan adviseren wij om ook ons artikel over koudschuim toppers te lezen.

 

Verschillende afmetingen van topper matrassen met traagschuim

Veruit de meest verkochte afmetingen als het gaat om topdekmatrassen zijn de maten 180×200, 180×210, 160×200 en 140×200. Met name die eerste 3 worden vaak gebruikt door mensen die twee verschillende matrassen hebben en dan een topdekmatras gebruiken om van de twee matrassen een geheel te maken. Nu zijn er tegenwoordig ook aanpasbare matrassen waarbij je de hardheid en zoneverdeling individueel kan instellen per kant. Doordat dit in de kern van het matras gebeurt en de toplagen in dezelfde hoes zitten, heb je geen last van spleetvormig. Een goed voorbeeld is het Stellar matras van Morningstar Sleeps.

 

De beste merken om een memory foam matras topper te kopen

Uiteraard zijn er veel verschillende aanbieders die topdekmatrassen verkopen met als basis NASA traagschuim. Wij verwijzen graag naar onze top lijst bovenaan deze pagina als je geen zin hebt om zelf onderzoek te doen. 

 

Is dit topper materiaal geschikt voor jou?

Een traagschuim topper is geschikt voor jou als je zoekt naar drukverlichting, lichaamscontourondersteuning en een zachter slaapoppervlak zonder de aanschaf van een geheel nieuw matras.

Veel gestelde vragen

Wat is het beste topdekmatras van traagschuim?

Hiervoor verwijzen wij graag naar onze toplijst met traagschuim toppers. Houd er zelf rekening mee hoe dik jouw gewenste topper moet zijn. Te veel traagschuim kan leiden tot een gebrek aan ondersteuning.

Wat is het verschil tussen een traagschuim en een koudschuim topdekmatras?

Traagschuim toppers vormen zich naar je lichaam en bieden drukverlichting, terwijl koudschuim toppers meer veerkracht en ventilatie bieden en beter hun vorm behouden. Koudschuim is koeler, terwijl traagschuim meer warmte vasthoudt. Beide hebben unieke comfort- en ondersteuning eigenschappen.

Wat is een Nasa traagschuim topper?

NASA traagschuim, ontwikkeld door NASA in de jaren '70, is een visco-elastisch schuim dat reageert op warmte en druk, waardoor het zich perfect naar het lichaam vormt voor optimale ondersteuning en drukverlichting. Het staat bekend om zijn unieke aanpassingsvermogen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.