Beste zachte topper

Een topmatras kan net datgene zijn dat je nodig hebt om je huidige matras wat zachter te maken. Vooral een extra zachte topper verbetert je ligcomfort. Maar hoe herken je nu een écht zachte topper en kent dit type topper ook nadelen? Wij vertellen je er alles over.

 

Beste zachte topper

Natuurlijk mag je van een zachte topper verwachten dat deze een heerlijk comfortabel gevoel geeft. Maar daarnaast is ook de kwaliteit van het materiaal belangrijk: een topper moet slijtvast zijn en in ieder geval een aantal jaren meegaan. Sommige toppers zijn bijzonder zacht, maar bestaan uit een simpel materiaal dat snel bezwijkt onder de grote hoeveelheden vuil en vocht die erin terechtkomen. Naast een goede kwaliteit beschikt de beste zachte topper ook over een uitstekend ventilerend vermogen.

 

Waarop letten bij het kiezen van een zachte matrastopper?

Een zachte matrastopper klinkt erg verleidelijk, maar als je niet de juiste koopt, heb je er slechts kort plezier van én kun je zelfs te maken krijgen met lichamelijke klachten. Wil je een miskoop voorkomen, let dan op de volgende punten.

 

 

Toplijst zachte toppers 

 

Voordelen en nadelen van deze hardheid

Voordat je een zachte topper aanschaft, is het verstandig rekening te houden met eventuele nadelen van dit type topmatras. Natuurlijk sommen we ook de voordelen voor je op.

Voordelen

 

Nadelen

 

Voor wie is een soft topmatras geschikt?

Hoewel iedereen van zacht houdt, zijn zachte topmatrassen niet voor iedere slaper geschikt. Vooral als je wat zwaarder van gewicht bent of op je buik of rug slaapt, kun je dit type topper beter overslaan. Een zachte topper vergroot namelijk het risico op doorzakken, wat tot allerlei vervelende klachten kan leiden. Lichtgewicht slapers en zijslapers hebben juist wel baat bij een zachte topper.

 

Welke topper materialen zijn zacht?

De keuze voor een zacht topmatras begint met het selecteren van het juiste materiaal. Lang niet ieder materiaal dat in topmatrassen wordt gebruikt is zacht, en zelfs binnen materialen bestaan grote variaties in zachtheid.

 

 

Topper op een hard matras gebruiken

Het kan zijn dat je je huidige matras te hard vindt, maar je geen budget hebt om een geheel nieuw matras te kopen. Dat hoeft gelukkig ook niet. Het toevoegen van een topmatras is een eenvoudige en effectieve methode om je matras minder hard te doen aanvoelen. Zo haal je (extra) comfort uit je topper, terwijl je ondertussen ondersteuning blijft halen uit het onderliggende matras. Daarnaast vangt een topper grote hoeveelheden vuil en vocht op die normaal gesproken in het matras terecht zouden komen, waardoor het matras aanzienlijk langer meegaat.

 

Verschillende afmetingen passend bij jouw matras

Welk formaat je ook nodig hebt; zachte topmatrassen zijn verkrijgbaar in alle gangbare formaten. Je begrijpt waarschijnlijk dat het verstandig is om een topper te kopen die precies op jouw matras past. Zo voorkom je een onevenredig ligoppervlak en uitstekende randen, wat jouw slaapervaring bevordert.

 

Levensduur en kwaliteit van zachte matrastoppers

De kwaliteit van zachte toppers kan flink verschillen. Het is bij de aanschaf daarom te allen tijde van belang dat je het materiaal in acht neemt, want die zegt veel over de levensduur van de topper. Hoogwaardige materialen zoals latex en traagschuim gaan over het algemeen lang mee, al bestaan ook binnen deze materialen enige kwaliteitsverschillen. Doe hier dus navraag naar en let ook op de prijs, want die geeft vaak een indicatie van hoe sterk een product is. Ook de dikte van een topper kan iets zeggen over de kwaliteit. Hoe dikker een topper is, hoe minder gevoelig deze doorgaans is voor slijtage.

 

Is deze topper geschikt voor jou?

Een zachte topper is fijn voor bijna iedereen die meer comfort wil ervaren bovenop zijn of haar huidige matras. Er zijn wel uitzonderingen, bijvoorbeeld erg zware mensen en mensen die grotendeels op hun buik slapen. Een (te) zacht matras verhoogt namelijk het risico op doorzakken, waardoor er spanningen kunnen ontstaan en je lichamelijke klachten kunt ontwikkelen. Voor zijslapers en slapers met een laag lichaamsgewicht is een zachte topper ideaal.

Veel gestelde vragen

Wat is de beste zachte topper?

De beste zachte topper is gemaakt van een hoogwaardig materiaal dat lang meegaat en niet snel doorzakt. Goede materialen zijn bijvoorbeeld traagschuim en latex. Ook is het belangrijk dat een topper voldoende ventileert en in staat is vocht op te vangen en af te voeren.

Kan een topper mijn matras zachter maken?

Ja, het toevoegen van een topper aan een matras is een prima manier om het lichaam van meer comfort te voorzien. Het onderliggende matras blijft voor ondersteuning zorgen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.