Beste eenpersoons boxspring

Een 1 persoons boxspring compleet met alles erop en eraan, dat is wat je zoekt. Een losse box kopen voor als alleen je matras vernieuwd moet worden kan natuurlijk ook. Bij je eerste boxspring of wanneer je gewoon een mooi, nieuw bed zoekt, wil je een complete eenpersoons boxspring. Met één of twee boxen, een hoofdbord, matras, topper en eventuele opberglades. Ga je voor pocketveren of koud schuim? Welk matras je kiest, is afhankelijk van je favoriete slaaphouding en kan zelfs uit verschillende materialen bestaan. En hoe hoog en in welke kleur wil je je nieuwe bed? Wat voor jou de beste boxspring is, hoeft voor de buurman zeker niet hetzelfde te zijn. Toch zit er zeker verschil in kwaliteit tussen verschillende bedden en merken. En dat hoef je zeker niet terug te zien aan de prijs.

Top 8 goedkope 1 persoons boxsprings

Om je 1 persoons boxspring goedkoop aan te schaffen, heb je een ruime keuze. Maar meer betalen dan nodig wil natuurlijk niemand. Wij hebben voor je proefgeslapen en vinden de volgende 8 boxsprings het prettigst slapen voor 1 persoon. En daarbij hebben we zeker rekening gehouden met een klein budget.

(wordt later aangevuld)

Waar op letten bij het kopen van een 1 persoons boxspring?

Voordat goedkoop duurkoop wordt, wil je een weloverwogen keuze maken bij de aanschaf van je eenpersoons boxspring. Daarom let je op het matras. Komt je boxspring met of zonder matras? En is dat matras dan passend bij jouw behoefte? De beste samenstelling van je matras is afhankelijk van onder andere je slaaphouding en gewicht. Op een slecht matras slapen kan rugklachten veroorzaken, dus let bij je keuze voor een nieuwe boxspring zeker op het matras. Uiteraard is ook het formaat belangrijk. Als je er een los matras bij hebt moet deze passen, maar het bed moet ook in je slaapkamer passen. Niet alleen direct in de lengte en breedte, maar net wat kleiner of groter kan de hele uitstraling van je kamer veranderen.

Bij boxspring is het vrij gewoon om een topmatras te gebruiken. Wordt deze meegeleverd of niet? Welke topper je kiest is helemaal aan jou, maar onthoud dat dit matrasje een belangrijke rol speelt bij jouw slaapcomfort, dus kies er eentje waar jij heerlijk op ligt. En hoeveel gewicht wil je in je eenpersoonsbed plaatsen? Wanneer je wat meer vlees op de botten hebt, of geregeld niet alleen in het bed ligt, speelt de maximale belasting een rol. Wanneer je hier overheen gaat, kun je een kuil in je matras krijgen, wat vervelende nek- en rugpijn op kan leveren. Kies daarom een maximale belastbaarheid die hoger is dan je eigen gewicht.

Als laatste twee ‘luxeproblemen’, maar zeker niet onbelangrijk bij de aanschaf van een boxspring. Je bed is prominent aanwezig in je slaapkamer en mag er daarom best leuk uitzien. Kies een boxspring die qua stijl en kleur past bij jouw voorkeur. En uiteraard je budget, hoeveel wil en kun je uitgeven en welke kwaliteit wil je daarvoor terug?

Voor wie is dit formaat geschikt?

Een eenpersoons boxspring is geschikt voor volwassenen, tieners en kinderen die alleen slapen. Voor mensen met klachten in het nek- en rug gebied kan een boxspring verlichting geven, doordat het je ligcomfort hoger is dan met een lattenbodem. Voor mensen met wat meer vlees op de botten moet, zeker bij een boxspring, gezocht worden naar een model dat het lichaamsgewicht goed kan ondersteunen.

Voordelen en nadelen van dit formaat

Ieder bed heeft voor- en nadelen, zo ook een boxspring helemaal voor jezelf alleen.

Voordelen

Nadelen

Ruimte besparen met een boxspring met opbergruimte en lades

Meer ruimte is altijd fijn, daarom bestaan er boxsprings met opbergruimte. Dit kan een opklapbaar matras zijn of één of meerdere lades onder het bed. Ideale extra kastruimte dus!

De afmetingen van een 1 persoons boxspring

Een eenpersoons boxspring is vaak 90x200cm groot. Ook bestaan er twijfelaars, met een breedte van 120cm. Al kan dat voor één persoon natuurlijk ook een fijn formaat zijn.

Luxe boxspring passend bij jouw slaapkamer stijl

Boxsprings staan voor luxe en doen je denken aan hotels. Doordat ze in zoveel verschillende stijlen en kleuren beschikbaar zijn, en helemaal aan te passen aan jouw wensen, is er voor iedereen een mooi bed te vinden. Helemaal passend bij de rest van je slaapkamer en zo uniek als jij wil.

Populaire kleuren luxe boxsprings in dit formaat

De populairste kleuren voor deze bedden zijn roze, wit, zwart en grijs. Net zoals in veel slaapkamers. Maar groen of blauw is natuurlijk ook mogelijk.

 

Merken voor eenpersoons boxspring aanbiedingen en outlet

Voor kwalitatief goede boxsprings kun je terecht bij Ikea, Jysk, Beter Bed, Kwantum, Leen Bakker, Swiss Sense, Auping en Wehkamp. Deze passen in een kleiner budget. Voor onze top 8 verwijzen we je graag door naar hierboven.

 

Is dit formaat boxspring geschikt voor jou?

Wil jij comfortabel slapen in een luxe bed? Wil jij minder rugklachten? Wil jij een bed dat helemaal past bij je interieur? En slaap je er alleen in? Dan is een boxspring voor één persoon jouw beste keuze. Kies jij snel een mooie uit?

Veel gestelde vragen

Wat is de beste eenpersoons boxspring?

De beste eenpersoons boxspring is er een die past bij jouw behoeften. Met een goed matras en fijne topper die je slaapcomfort verhogen. In de stijl en kleur die helemaal bij jou past, en lekker lang meegaat.

Wat is de beste 1 persoons boxspring met opbergruimte?

Opbergruimte is essentieel bij een boxspring in een kleine kamer. Een opklapbaar matras is handig, maar nog beter is het om te kiezen voor uitschuifbare lades. Deze zijn gemakkelijker schoon te houden.

Wat is een goedkope eenpersoons boxspring?

Een goedkope eenpersoons boxspring is niet altijd een kwalitatief goede boxspring. Hierboven hebben we een top 8 gemaakt van onze favoriete merken, zodat jij voor een budgetvriendelijke prijs een prima boxspring kunt aanschaffen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.