Beste hoge boxspring

Hoe hoog is een boxspring gemiddeld en bestaat er ook een boxspring die extra hoog is, zodat je makkelijker in- en uit kunt stappen? En hoe zit dat met een boxspring voor lange mensen? Is de instap hoger wanneer het bed langer wordt, of is het toch een dagelijkse kleine kwelling voor je rug als bovengemiddeld lang persoon? Voor optimaal slaapcomfort is het belangrijk dat je boxspring de juiste hoogte heeft. Welke onderdelen hier bij een boxspring voor verantwoordelijk zijn en hoe je deze kunt aanpassen om tot een extra hoge boxspring te komen lees je hieronder. Want jouw rug verdient toch ook de ideale bedhoogte?

 

Beste extra hoge boxspring

Je weet vast wel dat de afmeting van je matras belangrijk is bij het aanschaffen van je nieuwe bed. Idealiter is deze 40 cm breder dan de lengte tussen je schouders, en 20 tot 30 cm langer dan je lichaamslengte. Maar je lichaamslengte speelt ook een rol bij de hoogte van je bed, om rugklachten te voorkomen. De beste hoge boxspring is dan ook minimaal degene die bij jouw lichaamslengte past. Of in het geval van een tweepersoonsbed: eentje die bij de lengte van jullie allebei past. Een hoge boxspring kan dan echt een uitkomst zijn, en de beste heeft de best passende hoogte én een goed matras. Door de poten te wisselen kun je gemakkelijk met hetzelfde bed een andere hoogte maken, waardoor het ook bij hoge boxsprings belangrijk is om te gaan voor een boxspring van goede kwaliteit.

 

Top 8 boxsprings met hoge instap

Er zijn talloze boxsprings die super fijn slapen en kwalitatief lang meegaan, maar aan een aantal zitten grenzen in de hoogte waardoor ze onder de 61 centimeter blijven. Dan zijn het geen boxsprings met hoge instap, en komen ze dus niet in onze lijst van 8 favorieten. Gelukkig is er ook vanaf 61 centimeter een ruime keuze en om je op weg te helpen hebben we hier de 8 toppers neergezet:

(wordt later aangevuld)

 

Waar op letten bij het kopen van een hoge boxspring?

Per model kun je de hoogte van de onderdelen aanpassen, waardoor je er een boxspring met hoge instap van kunt maken. Hogere pootjes zullen de materiaalkosten niet schrikbarend opvoeren en nauwelijks verschil maken in de totaalprijs. Een dikker matras of hoger frame is wel duidelijk merkbaar in de kosten. Bij de aanschaf van een hoge boxspring dien je dus zeker rekening te houden met je budget.

Jouw slaapcomfort is echter het belangrijkst, en daarbij hoort een passende hoogte. Hiervoor kun je, op blote voeten, de afstand tussen de grond en je knieholte opmeten. Deze lengte zou de totale hoogte van je boxspring moeten zijn, van de grond tot de bovenkant van het topmatras.

Qua stijl kun je met een boxspring met een hogere lighoogte ook wat meer op chique gaan. Zo’n hoog bed oogt, zeker als de pootjes wat hoger zijn, voor een statige, robuuste en luxe uitstraling. De gebruikte stof en kleur is bij deze hoge bedden ideaal om te laten matchen met de rest van je slaapkamer!

 

Voordelen en nadelen

Een hoog bed heeft voordelen, maar ook nadelen. Hieronder vatten we ze voor je samen.

Voordelen

Nadelen

 

De gemiddelde hoogte van een boxspring

Gemiddeld zijn boxsprings tussen de 50 en 60 centimeter hoog. Vanaf 61 centimeter lighoogte wordt daarom gesproken van een hoge boxspring. De hoogte van een bed wordt bepaald door de hoogte van de poten, het onderstel, het matras en de topper bij elkaar op te tellen. Door de minimale hoogtes te kiezen komt de lighoogte van je bed uit op 49 centimeter. Kies je er overal voor om het meest in de hoogte te gaan, kun je op 78 centimeter hoogte liggen. Door met de hoogtes van verschillende onderdelen te spelen, kun je jouw ideale slaaphoogte maken.

 

Waarom de juiste instaphoogte belangrijk is

Voor je rug is het wel zo prettig als je op de juiste hoogte in en uit je bed kunt stappen. Slapend merk je er niet heel veel van, maar net na het ontwaken bijna hurkend je bed uit is iets waar lange mensen meer dan genoeg ervaring mee hebben. Andersom geldt dit ook voor korte mensen, met een sprong je bed uit is ook verre van ideaal. De ideale slaaphoogte is daarom gelijk aan de lengte van je knieholte tot je voetzool.

 

Onderdelen die de hoogte van jouw boxspring bepalen

Een boxspring bestaat uit vier onderdelen welke allemaal in verschillende hoogtes verkrijgbaar zijn.

De rol van de poten

Een hoog bed verdient statige, hoge poten. Dat ziet er mooi uit, maar helpt ook om lengte te creëren. Pootjes zijn beschikbaar van 5 tot en met 13 centimeter.

 

Onderstel en hoofdbord

Een boxspring met een hoog hoofdbord is natuurlijk veel mooier bij een hoog bed dan een laag hoofdbord. Deze verdwijnt anders teveel in je matras. Het onderstel varieert vaak van 20 tot 30 centimeter in hoogte.

 

Invloed van het matras

Een matras is vaak tussen de 16 en 25 centimeter dik. Nu kies je natuurlijk een matras wat past bij jouw slaapbehoefte en de dikte ervan is daarom geen geheel vrije keuze. Maar wie weet zijn het net die paar centimeter extra naar meer instapcomfort.

 

Belang van de topper dikte

Op een goede boxspring ligt een topper tussen de 8 en 10 centimeter dik. Merk je met slapen weinig van, maar die 2 centimeter kan met het in- en uitstappen een wereld van verschil maken.

 

Veel voorkomende afmetingen van deze bedsoort

De meest voorkomende afmetingen van een hoge boxspring zijn160x200 en 180×220 centimeter. Met name die laatste is populair, vanwege de lengte van degene die erin moet slapen. Ook eenpersoonsbedden komen in hoge uitvoering voor.

 

Merken voor de beste hoge boxspring aanbieding

Nu je weet wat de beste hoge boxspring is, ben je vast op zoek naar een leuke aanbieding. We kunnen je verzekeren dat de bedden die we in onze top 8 geselecteerd hebben je zuurverdiende centjes meer dan waard zijn. Maar ook deze merken hebben geregeld mooie acties, maak daar vooral gebruik van!

 

Is deze boxspring geschikt voor jou?

Deze boxspring is geschikt voor jou wanneer je relatief lang bent. En Nederlanders zijn een van de langste mensen ter wereld, dus de kans dat jij of je partner eigenlijk een bed met hoge instap nodig heeft is best groot. Pak je meetlint en meet je ideale lighoogte maar eens op. En dan? Hollen naar de boxspring met perfecte lighoogte natuurlijk!

 

 

Veel gestelde vragen

Wat is de beste boxspring met hoge instap?

De beste boxspring met een hoge instap heeft in ieder geval een matras wat qua hardheid, dikte en formaat aansluit op jouw slaapwensen. Niemand wil tenslotte slapen in een hoge boxspring waar in het matras een kuil zit, dan is je rug je alsnog niet dankbaar. Binnen de hoge boxsprings is de keuze voor kwaliteit alsnog enorm.

Wat is de gemiddelde hoogte van een boxspring?

Een boxspring is gemiddeld tussen de 50 en 60 centimeter hoog. Vanaf 60 centimeter hoogte spreken we van een bed met een hoge instap. Deze kan worden gemaakt door de losse onderdelen van het bed (poten, frame, matras en/of topper) in een andere hoogte te kiezen.

Wat kost een extra hoge boxspring gemiddeld?

Een boxspring die extra hoog wordt gemaakt door andere poortjes zal maar een fractie duurder zijn dan een standaard formaat. Kies je voor een dikker matras dan kan de prijs zomaar een paar honderd euro oplopen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.