Beste tweepersoons boxspring

Jij wilt een tweepersoons boxspring kopen, maar je weet nog niet welke? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wij helpen je graag met het kiezen van de tweepersoons boxspring die helemaal aan de wensen van jou én die van je partner voldoen. Want zo’n groot bed moet wel voor allebei het slaapcomfort geven wat een boxspring belooft. Anders kun je net zo goed een normaal tweepersoonsbed nemen. Wil je weten waar je op moet letten om het fijnste boxspringbed voor jullie samen aan te schaffen? Lees dan snel verder!

 

Beste 2 persoons boxspring kopen

Wanneer je kiest voor een boxspring, kies je voor luxe en comfort. Dat comfort komt het best tot zijn recht met het juiste matras. Welke 2 persoons boxspring het beste bij jullie past, is dan ook grotendeels afhankelijk van het matras. Maar er worden ook boxsprings zonder matras verkocht, de boxspring is immers enkel het frame van je bed. En de prijzen lopen flink uiteen, evenals de kwaliteit. En dan kun je ook nog kiezen voor bekleding van kunstleer, stof of velvet, verschillende soorten pootjes, wel of geen opbergruimte… wat een keuze!

 

Top 8: 2-persoons boxspring

Met zoveel keuze zie je door de bomen het bos niet meer. Qua kleur en hoofdborden en dergelijke zijn de meeste modellen op maat samen te stellen. Qua kwaliteit hebben wij uitgebreid voor je getest en komen we uit op de volgende top 8:

(wordt aangevuld)

 

Waar op letten bij het kopen van een tweepersoons boxspring?

Zowel jij als je partner willen heerlijk slapen, dus jullie hebben alle twee een matras nodig met de juiste ondersteuning. Dit kan betekenen dat je een boxspring aanschaft met twee aparte matrassen, of een matras met twee aparte zones, speciaal voor jou en je partner. Mochten dit losse matrassen zijn, zijn er hulpstukken om de naad op te vullen, of de matrassen aan elkaar te klikken zodat deze niet van elkaar af schuiven. Met een matras passend bij de behoeften van jullie beiden, zul je met de juiste slaaphouding geen nek- en rugklachten krijgen op een 2-persoons boxspring. Uiteraard hou je, zeker bij een boxspring, rekening met de maximale belastbaarheid. Een te groot gewicht laat een vervelende kuil achter in je matras. Zo gaat je bed veel minder lang mee dan de bedoeling is, maar je rug ook.

Bij de aanschaf van je boxspring is het belangrijk om erop te letten of deze met of zonder matras en topper wordt geleverd, maar ook de afmeting van de box is belangrijk. Deze moet groot genoeg zijn voor jullie samen én in de slaapkamer passen. Te groot past niet of staat lelijk, maar te klein kan een slaapkamer ook een heel andere sfeer geven. En dat is zonde van zo’n luxueus bed. Juist doordat deze zo aanwezig is, maar niet té, kun je kiezen voor een boxspring in een stijl en kleur die past bij jouw smaak en interieur. Denk hierbij aan het materiaal, de kleur, wel of geen hoofdborden en de pootjes. Natuurlijk heb je ook een bepaald budget in gedachten voor je bed. Bedenk je dat kwaliteit en slaapcomfort belangrijk zijn, maar hou zeker ook rekening met wat je uit te geven hebt.

 

Voor wie is dit formaat geschikt?

Voor stellen, of eenlingen die graag veel ruimte hebben, is dit formaat boxspring geschikt. Wanneer je al beginnende klachten hebt in je nek of rug kan een boxspring hier zeker ook bij helpen in vergelijking met een normaal tweepersoonsbed. Voor mensen bij wie de weegschaal een wat hoger gewicht aangeeft, kan een boxspring minder geschikt zijn. Let goed op de maximale belastbaarheid, deze moet hoger zijn dan je lichaamsgewicht om jou goed te blijven ondersteunen. Voor zwaardere personen zijn er zeker mogelijkheden, maar het kan even zoeken zijn.

 

Voordelen en nadelen van dit formaat

Een goedkope tweepersoons boxspring heeft voor- en nadelen. Door ze tegen elkaar weg te strepen, kom je erachter of dit bed iets voor jou is.

Voordelen

 

Nadelen

 

Het verschil tussen een goedkope 2 persoons boxspring en een tweepersoonsbed

Een boxspring is technisch gezien alleen de box, maar vaak wordt het complete slaapsysteem ermee bedoeld. De box, het matras en de topper. Bij een normaal tweepersoonsbed heb je een frame met lattenbodem en een los matras. Bij een boxspring is het matras in dezelfde kleur als het bed, wat het een luxe uitstraling geeft.

 

Verschillende soorten afmetingen

 

Witte en zwarte boxsprings zijn populair

Hoewel boxsprings in alle kleuren van de regenboog te koop zijn, zijn ze in wit en zwart het meest populair. Deze kleuren zijn neutraal en passen goed in alle slaapkamers.

 

Merken en outlets voor een boxspring 2 persoons aanbieding

Bij Ikea, Leen Bakker en Auping kun je terecht voor leuke 2 persoons boxspring aanbiedingen. Wil je een top 8 boxspring, dan verwijzen we je graag door naar hierboven.

 

Is dit formaat boxspring geschikt voor jou?

Wil je alleen of met je partner genieten van comfort en luxe in de slaapkamer? Wil je van je rugklachten af? Wil je je bed laten matchen met je interieur? Kies dan voor een tweepersoons boxspring en waan je elke nacht in een vijfsterrenhotel!

Veel gestelde vragen

Wat is de beste 2 persoons boxspring?

De beste 2 persoons boxspring past bij jouw behoeften. Een goed matras voor zowel jou als je partner is daarin een sleutelfactor. Daarnaast zijn er verschillen in kwaliteit tussen verschillende merken en verschil in smaak qua kleur en stijl.

Wat is de beste 2 persoons boxspring met opbergruimte?

Zeker in een slaapkamer waarin een bed veel ruimte in beslag neemt is extra opbergruimte fijn. Er zijn talloze kwalitatief goede 2-persoons boxsprings te koop met één of meer handige opberglades eronder.

Wat is de afmeting van een 2 persoons boxspring?

Een tweepersoons boxspring komt in een lengte van 2 meter. Voor de breedte kun je kiezen uit een standaard tweepersoonsbed (140 cm), queen size (160 cm) of king size (180 cm).

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.