Beste flanellen hoeslaken

Grote kans dat je wel bekend bent met dit type textiel. Zeker in de winter mag het eigenlijk niet op je bed ontbreken. We hebben het natuurlijk over flanel, en dan met name flanellen hoeslakens. Niet heel chique, maar de meeste mensen zien je hoeslaken toch niet. En wel heel erg warm, dus een goede investering om de energierekening wat omlaag te brengen. Maar niet elk flanellen hoeslaken is hetzelfde. Welke is het beste voor om jouw matras?

 

Beste hoeslakens van flanel

Een goed flanellen hoeslaken is in staat om jou heerlijk warm te houden. Zo kun jij lekker comfortabel slapen als het buiten kouder is. Ook wanneer je veel zweet kan flanel super materiaal zijn voor je hoeslaken, zelfs in de zomer. Flanel is overigens gewoon 100% katoen, maar dan op een speciale manier verwerkt, waardoor het wat dikker wordt. De techniek, het katoen, de afwerking, het heeft allemaal invloed op de uiteindelijke kwaliteit van flanellen hoeslakens. Maar welke moet jij nu kiezen?

 

Toplijst hoeslakens van flanel

Natuurlijk hoef je niet zelf uit te testen welke flanellen hoeslaken jij het lekkerst vindt slapen. Al houden we je natuurlijk niet tegen om dat wel te doen, smaak is en blijft persoonlijk. De voor ons echte uitblinkers hebben we voor je neergezet in de volgende toplijst, zo weet jij zeker dat je minimaal een goed flanellen hoeslaken hebt.

Beste algemene keuze

Droomtextiel flanellen hoeslaken

Bekijk prijs right icon
Beste luxe keuze

Yumeko biologisch en ecologisch flanel

Bekijk prijs right icon
Beste extra hoge keuze

Snoozing flanellen hoeslaken extra hoog

Bekijk prijs right icon
Beste splittopper keuze

Snoozing flanel split topper hoeslaken

Bekijk prijs right icon
Beste molton keuze

Princessmatras flanellen molton

Bekijk prijs right icon

 

Waar op letten bij het kopen van een flanel matrashoes?

Deze extra zachte matras hoezen zijn ideaal in de winter, maar je wilt wel kwaliteit. Kies voor lekker dik flanel wat tegelijkertijd nog zacht aanvoelt. En kies ook vooral een kleur of print die jij mooi vindt, eentje die past bij je slaapkamer of overige beddengoed. Flanel is er niet voor niets in zoveel mooie kleuren en designs.

Daarnaast is het belangrijk dat je de juiste maat kiest. Flanel is rekbaarder dan normaal katoen, maar haar flexibiliteit en elasticiteit kan geen verschil van 10 centimeter overbruggen. Goed idee dus om de juiste maat te kiezen. Zo voorkom je dat je matrashoes, ondanks de handige elastieken rondom, van je matras schiet of eraf glijdt en plooien vormt.

 

Voordelen en nadelen van deze materiaalsoort

Flanel heeft natuurlijk de eigenschappen van katoen, maar door de bewerking ook nog wat kenmerken die specifiek voor flanel zijn.

Voordelen

Nadelen

 

Wat is flanel voor stof?

Door katoen zeer losjes te spinnen en wat op te ruwen aan één of beide zijden, ontstaat flanel. Nog steeds 100% katoen, maar dan zachter. De losse structuur kan zich sneller aan de temperatuur van je lichaam aanpassen, waardoor het met name in de winter uitermate geschikt is om je warm te houden.

 

Een flanel hoeslaken voor splittopper gebruiken

Wanneer je op een verstelbaar bed met een topper matras slaapt, is dat zeer waarschijnlijk een splittopper. Tweepersoons, maar per helft verstelbaar. En ook nog eens veel dunner dan een normaal matras. Hoe kom je dan aan een passend hoeslaken? Van flanel zijn diverse splittopper hoeslakens verkrijgbaar. Met lage hoeken, die perfect om de dikte van het matras passen. En in het midden aan de bovenzijde een scheiding, zodat de matrassen goed apart van elkaar kunnen bewegen.

 

Beste matrashoes materiaal voor ledikantjes

Flanel is zeer geliefd bij kinderen, of ze nu nog in de wieg liggen of al bijna naar een echt grote mensen bed gaan. Flanel is zo zacht en warm, dat het kinderen makkelijker laat inslapen. Voor een ledikantje is flanel dan ook ideaal. Lekker warm in de winter, en in de zomer ook nog behaaglijk.

 

Afmetingen van dit type matrashoes

Hoeslakens zijn in verschillende formaten op de markt, zo ook voor matrashoezen van flanel. De drie meest voorkomende zijn als volgt:

180×200 cm

Voor een kingsize bed heb je een flanellen hoeslaken met deze afmetingen nodig.

160×200 cm

Van een lits-jumeaux of breed tweepersoonsbed kun je moeiteloos het matras bedekken met een hoeslaken in dit formaat.

90×200 cm

Voor de meeste eenpersoonsbedden is deze maat hoeslaken uitermate geschikt.

 

Aanbieders van flanellen lakens

Droomtextiel, Elegance, Snoozing, voor ieder budget is er wel een fijn flanellen hoeslaken te vinden. Geregeld ergens in de aanbieding, maar niet altijd de fijnste kwaliteit. Voor onze toppers verwijzen we je graag door naar de hierboven genoemde top lijst.

 

Is dit type hoeslaken geschikt voor jou?

Een flanellen hoeslaken is niet voor iedereen geschikt. Slaap je het liefst zonder beddengoed, omdat dat zo warm is? Sla het flanel dan maar heel snel over. Heb je het snel koud, maar wil je toch lekker ademend bedtextiel? Flanel is je nieuwe beste vriend, zeker in de winter! Dit type hoeslaken is ook bijzonder geschikt voor kinderen. Dat warme, knusse, zachte gevoel helpt iedereen sneller inslapen, en bij kinderen en baby’s nog wat meer.

Veel gestelde vragen

Wat is het beste flanellen hoeslaken?

Het beste flanellen hoeslaken is een hoeslaken wat goed om jouw matras past en jou lekker warm houdt. Flanel is typisch winter beddengoed. Stevig, dik en warm. Flanel is in diverse kwaliteit te koop, het beste flanel gaat lang mee.

Wat is een flanellen hoeslaken?

Een hoeslaken van flanel is een hoeslaken van 100% katoen. De draden zijn aan minimaal één kant opgeruwd en losjes gesponnen, waardoor de stof een stuk zachter wordt. De losse structuur kan goed warmte vasthouden.

Wat is het voordeel van een flanellen matrashoes?

Flanel heeft veel voordelen. De bekendste is de eigenschap om je lekker warm te houden. Daarnaast is het zacht en soepel, kreukherstellend en kan het goed vocht opnemen. Ook voor hoge matrassen is flanel vaak een geschikte soort hoeslaken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.