Beste jersey hoeslaken

Als je huidige hoeslaken jersey is, snap je de voordelen ervan maar al te goed. Jersey is heerlijk comfortabel en zit, in vergelijking met normaal katoen, een stuk sneller om je matras heen. Je matras beschermen tegen vuil en je bed schoon en fris houden wordt zo wel heel makkelijk. Tenminste, als je het juiste formaat hoeslaken gebruikt. En als je kiest voor een hoeslaken van jersey, biedt een dubbel jersey hoeslaken dan nog meerwaarde, of is dat slechts een marketingterm?

 

Rekbare hoeslakens van jersey materiaal

Jersey is geen materiaal, maar net als satijn ook een weeftechniek. Bij jersey hoeslakens wordt over het algemeen gebruik gemaakt van katoen. Aan dit katoen wordt een klein deel synthetische vezels toegevoegd waardoor het, samen met de gebruikte breitechniek, voor bepaalde lussen in de stof. Het gevolg hiervan is een rekbare, zachte stof die als gegoten om je matras past zonder te plooien. Veel merken maken dan ook gebruik van de jersey breitechniek om hoeslakens te maken. Maar welke liggen lekker, en bij welke voel je je toch de prinses op de erwt?

 

Toplijst jersey hoeslakens

Niets is vervelender dan slapen op een plooi van je hoeslaken. Jersey is elastisch, maar daarmee ook wat gevoeliger voor plooien als het niet de juiste maat of van slechte kwaliteit is. Na flink wat proefslapen hebben wij een toplijst voor je opgesteld van de beste jersey hoeslakens. Dat scheelt jou flink wat kostbare nachtrust.

Beste algemene keuze

Pure cotton jersey hoeslaken

Bekijk prijs right icon
Beste dubbel jersey keuze

Droomtextiel dubbel jersey hoeslaken

Bekijk prijs right icon
Beste luxe keuze

Bella Donna jersey hoeslaken

Bekijk prijs right icon
Beste hoge hoek keuze

Snoozing jersey hoeslaken

Bekijk prijs right icon
Beste keuze met print

Meyco jersey hoeslaken

Bekijk prijs right icon
Beste splittopper keuze

Elegance jersey splittopper hoeslaken

Bekijk prijs right icon

 

Waar op letten bij het kopen van een jersey hoeslaken?

Uiteraard moet je bij de aanschaf van een hoeslaken goed letten op de maat. Bij jersey is dit extra belangrijk, want een te ruim hoeslaken van jersey is door zijn elasticiteit echt heel erg vervelend om op te slapen. Gelukkig worden jersey hoeslakens in een groot aantal formaten gemaakt. Ook de dikte van je matras is, zeker bij jersey hoeslakens, van groot belang. Wanneer je matras te lang, breed of dik is, zal het hoeslaken eraf glijden. Wanneer je matras te dun is, zijn de hoeken van je hoeslaken te hoog, met plooien en kreuken tot gevolg. Omdat je het beste slaapcomfort wil, heb je de keuze uit hoeslakens voor normale matrassen en voor toppers.

Op de kwaliteit van de stof wil je ook niet bezuinigen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor dubbele jersey, die wat dikker is en langer meegaat. En als laatste let je natuurlijk op de kleur van je nieuwe hoeslakens. Maagdelijk wit staat op ieder bed, maar wie weet staat er in jouw slaapkamer of in combinatie met de rest van je beddengoed een andere kleur of print nog mooier.

 

Voordelen en nadelen van deze materiaalsoort

Ieder materiaal heeft voor- en nadelen en ook iedere weeftechniek heeft zijn plus- en minpunten. Zo heeft jersey gebreid katoen een aantal specifieke goede en slechte eigenschappen.

Voordelen

 

Nadelen

 

De betekenis van dubbel jersey

Bij een dubbel jersey hoeslaken is de breitechniek voor het maken van jersey twee keer toegepast. Dit maakt de stof wat dikker en een stuk steviger dan normale jersey stof. Hierdoor wordt ze iets warmer en gaat ze een stuk langer mee.

 

Rekbare hoes voor dikke matrassen en toppers gebruiken

Heb je een boxspring of een topper? Dan is je matras ofwel erg dik, ofwel erg dun. Bij rekbare hoeslakens zoals jersey is het belangrijk om beddengoed te kopen voor de juiste matrasdikte.

 

Verschil in comfort tussen jersey en katoen

Jersey is een stuk comfortabeler dan normaal katoen, doordat het zacht is. Het ademend vermogen is wel iets minder, waardoor tijdens plak nachten katoen comfortabeler aanvoelt.

 

Afmetingen van dit type matrashoes

Jersey hoeslakens zijn in een groot aantal maten op de markt, waaronder:

180×200 cm

Voor kingsize bedden met een normale lengte.

160×200 cm

Bij normale tweepersoonsbedden is dit het formaat hoeslaken.

90×200 cm

Bedje voor één? Dan past dit hoeslaken perfect om je matras.

200×200 cm

Deze hoeslakens zijn lang en breed, net zoals je kingsize of queensize bed.

180×220 cm

Wanneer je een extra lang tweepersoonsbed hebt, is de kans groot dat dit je maat hoeslaken is.

 

Merken voor de beste (double) jersey hoeslaken aanbieding

Als je nieuwe hoeslakens jersey moeten zijn, is er in elke prijscategorie wel iets te vinden. Welke het beste om jouw matras passen, hebben we hierboven voor je samengevat in onze top 8.

 

Is dit type hoeslaken geschikt voor jou?

Misschien vraag je je af of je moet kiezen voor een jersey of katoenen hoeslaken. Welke voor jou de beste keuze is, hangt af van wat voor type slaper je bent. Slaap je in de zomer graag met een dekbed over je heen, dan is jersey, zeker dubbel jersey, wat te warm. Als je heel veel woelt en een goed passend formaat kiest, slaapt jersey echt veel fijner dan normaal katoen.

Veel gestelde vragen

Wat is het beste jersey hoeslaken?

Het beste jersey hoeslaken is van goede kwaliteit, is stevig maar toch zacht en gaat lang mee. En omdat er zoveel kleuren zijn, past het beste hoeslaken natuurlijk perfect bij je andere beddengoed.

Wat is de betekenis van een dubbel jersey?

Jersey is een bepaalde weeftechniek, namelijk gebreid katoen. Bij dubbel jersey wordt deze breitechniek twee keer toegepast. Hierdoor ontstaat een dikkere, stevigere lap stof die langer meegaat dan enkel jersey, maar nog steeds goed ademt.

Welke jersey hoeslaken is geschikt voor een dik matras?

Niet ieder jersey hoeslaken is geschikt voor een dik matras zoals bij een boxspring. Door de dikte springen hoeslakens, zeker als deze wat elastischer zijn zoals bij jersey het geval is, vaak van de hoeken af. Door een jersey hoeslaken voor extra dikke matrassen te bestellen, voorkom je dit probleem.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.