Beste anti allergie kussen

Wanneer je allergisch bent voor huisstofmijt, kan dit je nachtrust flink belemmeren. Gelukkig zijn er anti-allergische kussens. Deze kussens zijn gemaakt van synthetische materialen met een gesloten celstructuur, die maakt dat huisstofmijt zich niet in deze kussens kan nestelen. Klinkt ideaal, toch? Wel moet je bij dit type kussen alert zijn: veel kussens die onder de noemer ‘anti-allergisch’ verkocht worden, zijn niet volledig anti-allergisch. Slapen.com onderwierp de markt van anti-allergene kussens daarom aan kritisch onderzoek en zet voor je uiteen welke kussens het proberen waard zijn (en welke je beter kunt overslaan). 

 

Beste anti allergie kussens

Bij de aankoop van een kussen tegen allergieën dien je extra kritisch te zijn. Het beste anti-allergie kussen is volledig anti-allergeen en bestaat enkel uit materialen die huisstofmijt geen kans geven. Ook is het belangrijk dat de tijk zo dicht mogelijk is geweven, zodat de huisstofmijt er niet alsnog in kan kruipen. Verlies daarnaast aspecten als comfort en ondersteuning niet uit het oog. Je wilt een vermindering van je allergische klachten, maar niet ten koste van de rest van je lichaam. 

 

Advies bij het kiezen van een anti allergeen hoofdkussen

We kunnen het niet genoeg benadrukken, maar let er bij een anti-allergeen kussen goed op dat het ook daadwerkelijk anti-allergeen is. Veel zogenaamde anti-allergische kussens bevatten stoffen die huisstofmijt deels, maar niet volledig uitsluiten. De reden waarom deze kussens toch onder die naam verkocht mogen worden, is omdat deze stoffen vaak wel op hoge temperaturen in de wasmachine kunnen. Hierdoor wordt de huisstofmijt die zich in het kussen genesteld heeft dan wel gedood, maar dit werkt dus enkel achteraf. Zoek je een kussen dat preventief werkt bij allergische klachten, dan is het cruciaal dat je een kussen koopt dat 100% anti-allergeen is. Vaak bestaan deze kussens uit synthetische materialen als polyester en microvezel. Kijk ook naar hoe dicht de tijk geweven is en of de vulling wasbaar is, en kies een kussen dat jouw lichaam op de juiste wijze ondersteunt. Het is te allen tijde van belang dat je ruggenwervel in een rechte lijn ligt en er geen knik in de nek ontstaat.

 

Wanneer is een kussen anti allergisch?

Een kussen is in principe enkel anti-allergisch wanneer het van een materiaal gemaakt is dat geen of zo min mogelijk huisstofmijt doorlaat. Dit wordt bereikt met materialen met een gesloten celstructuur, zoals polyester en microvezel. Stoffen als katoen en bamboe, die vaak als anti-allergisch worden bestempeld, hebben daarentegen een open celstructuur en laten dus wél huisstofmijt door. Deze kussens kunnen echter wel op hoge temperaturen gewassen worden en beschikken vaak over een hypoallergene tijk, waardoor ze toch een anti-allergene werking hebben. Natuurlijk is dit altijd een betere optie dan een kussen dat huisstofmijt nauwelijks weert, maar wanneer je met hevige allergieën kampt en dus op zoek bent naar een volledig anti-allergisch kussen, sla je deze kussens beter over. 

 

De voor- en nadelen van dit type kussen

Voordelen

Nadelen

 

Hypoallergene kussen materialen

Anti-allergische kussens zijn er in veel soorten. 100% anti-allergische kussens zijn zoals gezegd in de meeste gevallen gemaakt van synthetische materialen, maar er zijn ook een hoop kussens op de markt die meerdere materialen combineren. Omdat anti-allergische kussens vanwege de gesloten celstructuur van de vulling en de tijk bovengemiddeld warm kunnen aanvoelen, kiezen veel mensen bijvoorbeeld voor een kussen dat ook deels uit ventilerende materialen bestaat, zoals bamboe, tencel of katoen. Nadeel hiervan is dus wel dat de hypoallergene werking afneemt, maar dit hoeft niet voor iedereen een probleem te zijn. 

 

Tips om huisstofmijt te bestrijden

Onze eerste tip om huisstofmijt te bestrijden is natuurlijk het aanschaffen van een 100% anti-allergisch kussen. Dit zal een groot deel van het probleem wegnemen, maar huisstofmijt zit helaas niet enkel in het kussen verstopt. Het is daarom van belang om de gehele slaapkamer zo stofvrij mogelijk te houden. Dat betekent meerdere keren per week stofzuigen, regelmatig de ramen openzetten en wekelijks het dekbedovertrek wassen op 60 graden. Ook de materialen van de rest van het beddengoed en het matras spelen een grote rol in het verminderen of verergeren van allergische klachten. 

 

Is dit type kussen geschikt voor jou?

Lig je continu te snotteren wanneer je de slaap probeert te vatten? Dan is de kans groot dat je met een huisstofmijtallergie te maken hebt. Een anti-allergisch kussen kan veel verlichting geven. Let er voor het beste effect wel op dat je een volledig anti-allergisch kussen aanschaft en niet een kussen met een gedeeltelijke anti-allergische werking (tenzij je allergische klachten niet zo hevig zijn). In onze top 8 van beste hypoallergene kussens op de huidige markt vind je gegarandeerd hét kussen dat jou van je vervelende allergieën gaat afhelpen. Welterusten!

Veel gestelde vragen

Wat zijn de beste anti allergie kussens?

De beste anti allergie kussens zijn volledig hypoallergeen en gemaakt van synthetische materialen, zoals polyester of microvezel. Door hun gesloten celstructuur kan huisstofmijt zich niet in deze materialen nestelen. Een goed anti allergie kussen is daarnaast comfortabel en ondersteunend.

Werkt een hypo allergeen kussen?

Ja, een kussen met hypoallergene werking kan allergische klachten aanzienlijk verminderen. Hoe effectief dit type kussen is bij allergieën, is echter voor iedereen anders. De een heeft een 100% anti-allergisch kussen nodig, terwijl de ander voldoende heeft aan een kussen dat huisstofmijt gedeeltelijk weert.

Welk hoofdkussen gebruiken bij allergieën?

Bij hevige allergieën kies je het beste voor een kussen van synthetische materialen dat volledig in de wasmachine kan. Om huisstofmijt effectief te weren, is daarnaast een dicht geweven tijk essentieel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.