Beste boekweit kussen

Kussens van boekweit zijn terug van weggeweest. Steeds meer mensen kiezen voor dit veerkrachtige, ventilerende en vochtabsorberende natuurproduct dat tot nu toe vooral populair was in Aziatische landen. Benieuwd naar dit traditionele vulmateriaal? Slapen.com vertelt je over de voor- en nadelen van boekweit en licht de beste boekweit kussens voor je uit. 

 

Beste boekweit kussen

Met een boekweit kussen ben je verzekerd van een goede ondersteuning en een fris en hygiënisch slaapklimaat. Wel kan boekweit wat steviger aanvoelen dan het gemiddelde kussen. Het beste boekweit kussen is daarom naast bovengenoemde eigenschappen ook comfortabel. Ook beschikken de beste boekweit kussens niet enkel over een natuurlijke vulling, maar ook over een duurzame tijk. 

 

Waar op letten wanneer je een boekweitkussen wilt kopen?

Boekweit kussens zijn van nature van prima kwaliteit. Je maakt dus al snel een goede keuze als je voor een boekweit kussen gaat. Wil je zeker weten dat je het beste kussen kiest, kijk dan onder andere naar het materiaal. Een goed boekweit kussen bestaat uit zoveel mogelijk boekweitdoppen. Daarnaast moet een boekweit kussen comfortabel en niet te stevig zijn, tenzij je daar juist van houdt. Het belangrijkste punt om op te letten is je slaaphouding. Een kussen moet altijd zorgen voor een rechte uitlijning van het hoofd, de nek en de rug. Het kussen mag dus niet te laag, maar ook niet te hoog zijn. Hoewel boekweitdoppen zelfreinigend zijn, is een wasbare tijk van bijvoorbeeld katoen een must als je het kussen toch zo schoon mogelijk wilt houden. 

 

Top 8 boekweit hoofdkussens van 2023*

 

Wat zijn boekweit doppen?

Boekweit is een zaadsoort dat te vergelijken is met graan en op twee manieren eetbaar is: het wordt vermalen tot bloem of boekweitkorrels worden gekookt en gegeten. Indien het wordt gegeten, moet wel eerst het kaf van het zaad gescheiden worden. Dit kaf wordt ook wel boekweitdoppen genoemd en is uitermate veerkrachtig, waardoor het restproduct ideaal bleek als vulmiddel voor kussens. Ook zijn de doppen van nature ventilerend en erg goed in het absorberen van vocht, wat maakt dat kussens van boekweit altijd koel en droog aanvoelen. De meeste boekweit kussens worden beschermd door een tijk van een natuurlijk mateiraal, zoals katoen of bamboe. 

 

De voor- en nadelen van deze materiaalsoort

Voordelen

Nadelen

 

Boekweit kussen gebruiken bij nekklachten

Nekklachten worden vaak veroorzaakt door een kussen dat niet voldoende ondersteunt. Als een kussen bijvoorbeeld te zacht is, komt er spanning op de nek te staan, wat op den duur resulteert in pijn. Omdat boekweit kussens erg veerkrachtig en dus ondersteunend zijn, kunnen deze kussens verlichting geven bij nekklachten. Ook is een boekweit kussen in staat zich goed aan te passen aan de nek en het hoofd, waardoor de nekspieren ontlast worden en het risico op klachten nihil wordt. 

 

Anti-allergene en duurzame eigenschappen van dit type materiaal

Zoals gezegd zijn boekweit kussens gemaakt van het kaf of de doppen van boekweit. Voor het kaf in kussens wordt verwerkt, wordt het eerst grondig gereinigd en gecontroleerd op de aanwezigheid van insecten en insecteneitjes. Omdat boekweitkaf volledig afkomstig is uit de natuur en er bij de productie van boekweit kussens geen chemische processen plaatsvinden, zijn kussens van dit materiaal hypoallergeen. Daarnaast ventileren boekweitdoppen beter dan synthetische producten en beschikken ze over een zelfreinigende werking, waardoor boekweit kussens niet in de was hoeven. 

 

Is dit kussen materiaal geschikt voor jou?

Zoek je een traditioneel en natuurlijk kussen dat onder andere stevig, verkoelend en zelfreinigend is? Of heb je misschien last van nekklachten en wil je een kussen dat je nek effectief ondersteunt? Een kussen van boekweit is dan je beste vriend. Het beste boekweit kussen ondersteunt jouw lichaam op de juiste manier en brengt je hoofd, nek en rug in een rechte lijn. Ben je een buikslaper, dan kies dan voor een wat platter boekweit kussen. Voor een rug- of zijslaper zal een iets dikker boekweit kussen fijn liggen. Vergeet ook het comfort van je kussen niet uit het oog; boekweit staat er namelijk om bekend iets steviger te zijn. 

Veel gestelde vragen

Wat is het beste boekweit kussen?

Boekweit is stevig. Besteed dus extra aandacht aan het comfort van je kussen, want niet ieder boekweit kussen ligt even lekker. Het beste boekweit kussen beschikt daarnaast over een duurzame hoes. Ook zorgt het beste boekweit kussen ervoor dat jouw hoofd, nek en rug in een rechte lijn liggen, zodat spanning op het lichaam verminderd wordt.

Wat is een boekweit doppen kussen?

Een kussen van boekweitdoppen is gemaakt van het kaf van boekweit. Dit kaf is eigenlijk een restproduct, maar is door zijn veerkrachtige en ventilerende eigenschappen ideaal als vulmiddel voor kussens. Ook nemen boekweitdoppen goed vocht op en passen ze zich aan aan de contouren van het lichaam.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.