Beste synthetisch kussen

Zoek je een heerlijk luchtig en zacht kussen? Dan ga je heel blij worden van een synthetisch hoofdkussen. Dit kussen is naast comfortabel ook nog erg makkelijk te onderhouden. Dat klinkt als een win-win! Helaas zijn niet alle synthetische kussens even goed. In dit artikel lees je alles over de voor- en nadelen van synthetische kussens en sommen we de beste synthetische kussens op basis van eigenschappen als comfort, ondersteuning en ventilatie voor je op, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

 

Beste synthetisch hoofdkussen

De beste synthetische kussens zijn niet alleen erg zacht, maar beschikken ook over een veerkrachtige vulling voor een juiste ondersteuning. Veel synthetische kussens zijn wasbaar op 40 graden, maar nog beter is een kussen dat op 60 graden gewassen kan worden. Een goed synthetisch kussen gaat daarnaast lang mee.

 

Waar op letten wanneer je een synthetisch kussen wilt kopen?

Kijk bij een synthetisch kussen onder andere naar het materiaal. Polyester is een populaire vulling voor synthetische kussens en niet voor niets: het is veerkrachtig, ondersteunend en makkelijk te reinigen. Microvezels bestaan meestal uit een combinatie van polyester en nylon en zijn extra zacht en pluizig. Ook microvezels bieden een goede ondersteuning. Een nadeel van synthetische kussens is dat ze niet altijd goed ventileren. Heb je het ‘s nachts snel warm, kies dan voor een kussen met holle vezels; dat zijn polyestervezels met een holle kern. Let ook op de stevigheid van het kussen: het is belangrijk dat de nek en de wervelkolom in een natuurlijke lijn liggen. Tot slot kun je kijken op hoeveel graden het kussen gewassen kan worden; 60 graden is het meest hygiënisch.

 

Wat is een synthetisch kussen?

Een synthetisch kussen is meestal gemaakt van synthetische bolletjes van polyether of een andere kunstvezel. Dit type kussen is vormvaster dan bijvoorbeeld donzen of veren, waardoor het kan helpen bij nekpijn of klachten aan de bovenrug. Tegelijkertijd zijn synthetische kussens lekker luchtig. Sommige synthetische kussens zijn wasbaar op 60 graden en werken daarom voorkomend en bestrijdend bij huisstofmijtallergie. Een groot voordeel aan een synthetisch kussen is de lage prijs.

 

De voor- en nadelen van deze materiaalsoort

Voordelen

Nadelen

 

Navulbaar kussen met synthetische bolletjes of vullingen

Voor wie zelf de controle wil hebben over de stevigheid van zijn of haar kussen, zijn er een hoop fijne navulbare synthetische kussens op de markt. Dat werkt heel simpel: je ritst de tijk van het kussen open en verwijdert wat vulling als het kussen te stevig is of voegt juist extra vulling toe als het kussen van jou wat harder mag.

 

Stevigheid en comfort van deze materiaalsoort

Over het algemeen is een synthetische vulling niet stevig; synthetische hoofdkussens zijn juist geliefd vanwege hun zachtheid en luchtigheid. Mocht je toch van wat steviger houden, dan kun je altijd voor een navulbaar kussen kiezen. Hoe meer vulling, hoe steviger.

 

Vergelijk de aanbieders voor de beste synthetische kussen aanbieding 

 

De verschillende afmetingen van synthetische kussens

Synthetische kussens zijn er in verschillende vormen en hoogtes. De standaard afmeting voor een kussen is 60×70 cm. Welke hoogte je nodig hebt, hangt af van je slaaphouding en persoonlijke voorkeuren. Als je vooral op je zij slaapt mag je kussen niet te laag zijn; dat zorgt voor spanning tussen je nek en het matras. Lig je meestal op je buik of rug, dan veroorzaakt een te hoog kussen juist spanning in je nek.

 

Onderhoud van een synthetisch gevuld kussen

Tijdens het slapen verliezen we een hoop vocht. Hoe fijn is het dan als je kussen gewoon in de wasmachine kan? Met synthetische kussens kan dat, in tegenstelling tot kussens van bijvoorbeeld dons, veren, wol of kapok. Waak er wel voor dat je je kussen niet te vaak wast, want ook synthetische vulling slinkt bij hoge temperaturen. Ook is het belangrijk dat het kussen snel droogt, anders kan de vulling vreemd gaan ruiken. Een molton onder je kussensloop is altijd een goed idee. Die vangt een deel van het vocht op en verlengt daarmee de levensduur van je kussen. Was een molton wekelijks op 60 graden. Laat je synthetische kussen even goed luchten wanneer de molton en kussensloop in de was zitten.

 

Gebruik bij allergieën zoals huisstofmijtallergie

Huisstofmijt overleeft niet in hoge temperaturen. Een op 60 graden wasbaar synthetisch kussen is dus uiterst geschikt bij het voorkomen van allergische klachten. Beschikt het kussen ook nog over een tijk met een zeer dichte binding, dan weet je zeker dat je huisstofmijt zoveel mogelijk op afstand houdt. Let uiteraard ook op de rest van je beddengoed: natuurlijke materialen zijn over het algemeen het minst vatbaar voor bacteriën.

 

Beste kussen met synthetische vulling voor jouw slaappositie

Een goed synthetisch kussen met een hoge veerkracht biedt uitkomst voor ieder type slaper, met name wanneer de vulling aanpasbaar is. Zo kun je zelf beslissen welke stevigheid het beste past bij jouw slaaphouding. Zoals gezegd hebben buik- en rugslapers baat bij een wat platter kussen, terwijl zijslapers over het algemeen juist lekkerder slapen op een dik kussen. Maar ook persoonlijke voorkeur speelt een rol bij het kiezen van de juiste stevigheid.

 

Is dit kussen materiaal geschikt voor jou?

Er zijn maar weinig mensen waarvoor een synthetisch kussen niet geschikt is. Veel mensen houden van het zachte gevoel dat dit kussen geeft. Ook het makkelijke onderhoud is voor velen een pre, net als de lage prijs. Bekijk onze top 8 voor de beste synthetische kussens van 2023.

 

Alternatief voor synthetisch kussen

Een uitstekend alternatief voor een synthetisch kussen is een natuurlijk kussen gevuld met verantwoord verkregen materialen zoals kapok, biologisch katoen, wol of boekweitdoppen. Deze natuurlijke materialen bieden verschillende voordelen en kunnen zorgen voor een comfortabele en gezonde slaapomgeving.

Door te kiezen voor een natuurlijk kussen gevuld met kapok, biologisch katoen, wol of boekweitdoppen, kies je voor een milieuvriendelijk en duurzaam alternatief voor synthetische kussens. Deze natuurlijke materialen bieden comfort, ondersteuning en ademend vermogen, waardoor je een gezonde en rustgevende nachtrust kunt ervaren. Probeer eens een natuurlijk kussen en ervaar zelf het verschil dat het kan maken voor je slaapkwaliteit.

Veel gestelde vragen

Wat is het beste synthetisch hoofdkussen?

De beste synthetische hoofdkussens zijn zacht, veerkrachtig, wasbaar op 60 graden én gaan lang mee. Voor mensen die ‘s nachts veel transpireren is een synthetisch kussen gemaakt van holle vezels de beste optie.

Welke synthetische vulling voor mijn hoofdkussen is het beste?

Het hangt af van je wensen welke synthetische vulling het prettigst is voor je hoofdkussen. Polyester wordt in dit type kussen het meest gebruikt, maar kan erg warm zijn. Een kussen van holle vezels is in dat opzicht beter. Hou je van extra zacht, ga dan voor microvezels.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.