Beste water kussen

Iedereen heeft weleens van een waterbed gehoord. Van die golvende bedden die je heerlijk in slaap deinen. Wat minder mensen weten, is dat er ook waterkussens bestaan. Deze kussens bevatten een combinatie van water en vezels en zijn eenvoudig navulbaar. Slapen.com zocht voor je uit waar je op moet letten bij het kopen van een hoofdkussen met water en zet de beste kussens op basis van eigenschappen als comfort, ondersteuning, ventilatie en hygiëne voor je op een rijtje. 

 

Beste water hoofdkussen 

Waterkussens zijn er in allerlei soorten. De overeenkomst tussen al deze soorten is dat ze deels uit water bestaan, maar daar is alles ook wel mee gezegd. Kort gezegd bestaat het beste water hoofdkussen naast water uit een vulling die comfortabel is en voldoende ventileert. Ook moet een waterkussen bestand zijn tegen lekken. 

 

Waar op letten wanneer je een hoofdkussen gevuld met water wilt kopen?

Niet elk water hoofdkussen is even goed. In sommige kussens hoor je bijvoorbeeld het water klotsen wanneer je van houding verandert. Andere kussens gaan relatief snel lek. In de fysieke winkel kun je makkelijk uittesten of een waterkussen geluid maakt. Laat je daarnaast informeren over de lekbestendigheid van het kussen. Duurder is niet altijd beter, maar in het geval van waterkussens geldt dat over het algemeen wel. Kijk ook goed naar de vulling van het kussen. Vaak bestaan water hoofdkussens uit een combinatie van water en fibervulling, katoen of polyester. Dit zijn over het algemeen prima materialen die ook goed ventileren. Bevat een kussen een andere vulling, doe dan goed onderzoek naar de eigenschappen voor je het kussen aanschaft. 

 

Wat is een water kussen?

Een hoofdkussen van water bestaat uit een combinatie van (kraan)water en een ander materiaal. Vaak is het water in het onderste deel te vinden, en bevat de bovenste laag een standaard materiaal als katoen of polyester. Een waterkussen vul je naar wens met een bepaalde hoeveelheid water. Zo bepaal je makkelijk zelf het comfort en de stevigheid van het kussen. Omdat water met je gezicht mee vervormt, is dit type kussen bijzonder comfortabel en biedt het een ideale ondersteuning aan je nek en hoofd. Water heeft, in tegenstelling tot veel andere materialen, het voordeel dat het niet kan inzakken. Hoofdkussens van water zijn dus erg duurzaam. 

 

De voor- en nadelen van deze materiaalsoort

Hierbij de voor- en nadelen van waterkussens.

 

Voordelen

 

Nadelen

 

Waterkussen gebruiken bij nek- en rugklachten 

Wie last heeft van nek- en rugklachten, zou eens kritisch naar zijn of haar kussen moeten kijken. Vaak is er sprake van een kussen dat versleten is of te zacht of te plat is en daarom niet voldoende ondersteunt. Te weinig ondersteuning leidt tot een onnatuurlijke positie van de ruggenwervel en uiteindelijk tot nek- en rugpijn. Omdat een waterkussen over een goed aanpassend vermogen beschikt en navulbaar is, vind je met dit kussen altijd de perfecte hoogte en stevigheid voor jouw lichaamstype. De perfecte stevigheid betekent dat je hoofd, nek en rug recht worden uitgelijnd. Dit stimuleert een gezonde houding, wat nek- en rugklachten vermindert of zelfs verhelpt. 

 

Waterkussen onderhouden en vervangen

Fijn aan waterkussens is dat ze eenvoudig schoon te maken zijn. Het is niet verstandig om deze kussens in de wasmachine te doen, want dit kan lekkages veroorzaken. Hoofdkussens met water reinig je simpelweg met een vochtige doek of door de tijk regelmatig in de wasmachine te doen. Laat het kussen ook zo nu en dan luchten. Het water in dit type kussen haal je gewoon uit de kraan en hoef je pas weer na een half jaar tot een jaar te verversen. 

 

Kan ik dit type kussen bijvullen?

Hoofdkussens gevuld met water hebben het grote voordeel dat ze eenvoudig bij te vullen zijn met kraanwater. Wil je extra stevigheid in je kussen, doe er dan wat meer water in. Voor een soepel hoofdkussen heb je minder water nodig. 

 

Is dit kussen materiaal geschikt voor jou?

Ben je op zoek naar een kussen dat zich volledig aan je nek en hoofd aanpast en dus een hoog ligconcert en de perfecte ondersteuning biedt? En wil je zelf de controle hebben over de stevigheid van je kussen? Een waterkussen is dan een goede optie. Waterkussens zijn er in alle soorten en maten. Kies voor een kussen dat niet alleen comfortabel is, maar bijvoorbeeld ook voldoende ventileert. Een kwalitatief waterkussen is daarnaast lekbestendig en maakt geen klotsend geluid bij beweging.

Veel gestelde vragen

Wat is het beste water hoofdkussen?

Het beste water hoofdkussen bestaat uit een combinatie van water en een vulling die comfortabel is en voldoende ventileert. Het is belangrijk dat een waterkussen bestand is tegen lekken en dat het water niet heen en weer klotst wanneer je van houding verandert.

Wat is een water hoofdkussen?

Een water hoofdkussen bestaat deels uit water en deels uit een ander materiaal. Daarbij is het onderste deel gevuld met water en het bovenste bijvoorbeeld met polyester of katoen. Je vult het kussen zelf naar wens met (kraan)water. Zo bepaal je zelf eenvoudig de stevigheid van het kussen.

Wat is het voordeel van een hoofdkussen gevuld met water?

Omdat water vloeibaar is, beweegt dit type vulling makkelijk mee wanneer je je hoofd op het kussen legt. Daardoor profiteer je met een waterkussen altijd van een hoog ligcomfort en de beste ondersteuning voor jouw hoofd en nek. Een hoofdkussen van water is daarnaast hypoallergeen, aanpasbaar in stevigheid en gaat lang mee.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.