Beste matras 120×200

Het matras is een van de belangrijkste factoren voor een goede nachtrust. Er zijn zoveel matrassen op de markt dat het kiezen van het juiste matras soms overweldigend kan zijn. In dit artikel gaan we dieper in op de zoektocht naar het beste matras van 120×200, ook wel bekend als de ’twijfelaar’. We geven je tips waar je op moet letten bij het kopen van een matras van dit formaat en we laten je kennismaken met de beste aanbieders.

Beste matras 120×200

De ‘beste’ matras is een subjectief begrip, aangezien comfort afhankelijk is van persoonlijke voorkeur. Wat voor de één comfortabel is, kan voor de ander oncomfortabel zijn. Er zijn echter bepaalde factoren die over het algemeen bijdragen aan de kwaliteit van een matras, zoals de gebruikte materialen, de duurzaamheid, en de ondersteuning die het biedt. Voor onze beste matrassen kijken we voornamelijk naar prijs-kwaliteit en de beste klantreviews en dan met name geverifieerde reviews.

 

Voor wie is dit twijfelaar matras geschikt? 

Een matras van 120×200, ook wel een twijfelaar genoemd, is ideaal voor mensen die alleen slapen en iets meer ruimte willen dan een standaard eenpersoonsmatras biedt. Het is ook een goede keuze voor stellen die het niet erg vinden om dicht bij elkaar te slapen. Een twijfelaar neemt immers minder ruimte in beslag dan bijvoorbeeld een standaard tweepersoons matras van 140×200. 

 

Waar op letten bij het kopen van een matras van dit formaat?

Bij het kopen van een matras van dit formaat moet je rekening houden met de volgende factoren: comfort, ondersteuning, materiaalkeuze, ventilatievermogen, garantie en levensduur van het matras. Zorg ervoor dat het matras voldoende ondersteuning biedt aan je lichaam, goed ventileert en gemaakt is van kwalitatieve materialen. Uiteraard is het ook van groot belang om te kijken naar de reviews over het matras. Je voorganger kan namelijk het beste oordeel geven. 

 

Beste matras 120×200 aanbieders

Hier zijn enkele van de beste aanbieders van matrassen in deze afmeting:

 

Zo vergelijk je het goedkoopste 120 x 200 matrassen aanbieding

Als je op zoek bent naar een goedkoop matras van 120×200, kijk dan naar de verschillende aanbiedingen van diverse aanbieders. Vaak hebben winkels seizoensgebonden verkoop of speciale kortingen op matrassen. Houd hierbij rekening met de kwaliteit van het matras en let op eventuele verborgen kosten.

 

De voor- en nadelen van een twijfelaar

 

Voordelen

 

Nadelen

 

120×200 twijfelaar of boxspring matras

Het is belangrijk om het juiste soort matras voor je bedframe te kiezen. Zowel twijfelaars als boxsprings kunnen worden gebruikt met een matras van 120×200, maar de ervaring kan variëren afhankelijk van het soort matras en het bedframe. Als je op zoek bent naar een nieuwe matras voor je boxspring dan raden wij aan om voor een matras van 23 cm of dikker te gaan.

 

De verschillende matrassoorten in dit formaat

Matrassen van 120×200 zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, waaronder:

De hyperlinks verwijzen naar artikelen over de beste matrassen met dat materiaalgebruik.

 

Hardheid van dit type matras

Matrassen kunnen variëren in hardheid, van zacht tot stevig. De keuze hiervoor is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en lichaamstype. Hieronder vind je een artikel per hardheid.

 

Is het matras geschikt voor jou?

Een matras van 120×200 is ideaal voor je als je alleen slaapt en meer ruimte wilt dan een eenpersoonsmatras biedt, of als je met zijn tweeën bent en het niet erg vindt om dicht bij elkaar te slapen. Ben je er nog niet uit wat voor matras je nodig hebt. Tegenwoordig scoren aanpasbare matrassen ook heel erg goed op het gebied van duurzaamheid en ondersteuning.

Veel gestelde vragen

Waar kan ik een 120x200 matras kopen?

Je kunt een 120x200 matras kopen bij een scala aan winkels en online aanbieders, waaronder Kwantum, Jysk, Leen bakker, Lidl, Emma en IKEA.

Wat is een goedkoop 120x200 matras soort?

Polyether en schuim matrassen zijn over het algemeen de goedkoopste opties, maar ze bieden mogelijk niet dezelfde ondersteuning en duurzaamheid als duurdere types.

Is een 120x200 matras een twijfelaar?

Ja, het matras 120x200 is de enige echte twijfelaar. Een matras van 140x200 cm wordt ook vaak twijfelaar genoemd, maar dat is eigenlijk een standaard tweepersoonsmatras.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.