Beste matras 160×200

Als je op zoek bent naar een nieuw tweepersoonsmatras, kan de keuze overweldigend zijn. Een matras van 160×200 is een populaire keuze voor velen, maar welk matras is nu echt het beste in deze afmeting? In dit artikel leiden we je door de essentiële informatie om je zoektocht te vergemakkelijken en voorzien we jou van onze beste matrassen in de maat 160×200.

 

Beste matras 160×200

Het beste matras is subjectief, afhankelijk van je lichaamstype, slaaphouding en persoonlijke voorkeuren. Gelukkig is de maat 160×200 een veel voorkomende maat en zal je dus genoeg keuze hebben. Belangrijk bij het kiezen van het beste matras voor jou is dat het matras is af te stemmen op jouw slaapbehoefte. 

 

Bij Slapen.com hebben we voor iedere slaaphouding en lichamelijke eigenschap een uniek onderzoek gedaan en daar een beste matrassenlijst aan gekoppeld. Daarom hebben we in dit artikel over het beste matras 160×200 de algemeen beste keuze opgenomen op basis van de volgende criteria.

 

Voor wie is een 160×200 matras geschikt? 

Het matras 160×200 wordt ook wel queensize matras genoemd, dit wil min of meer zeggen dat je vorstelijk kan liggen op een matras van deze afmeting. Het biedt voldoende ruimte voor jou en een eventuele bedpartner. Daarnaast neemt het minder ruimte in als een kingsize matras van 180×200 waardoor dit misschien wel het meest verkochte tweepersoonsmatras is.

 

De beste 160×200 matrassen aanbieders

Matrassen kan je tegenwoordig overal kopen. Zo heb je de bekende merken zoals Emma, Hypnia, Morningstar Sleeps, Auping, Mline en winkels zoals Beter Bed en Jysk. Maar je kan tegenwoordig ook prima terecht op Bol.com of zelfs bij supermarktketens als Lidl en Aldi. Wie het beste matras voor jou verkoopt is natuurlijk de vraag. Wij hopen dat je inspiratie kan opdoen uit het voorwerk dat wij met Slapen.com voor jou hebben gedaan.

 

De voor- en nadelen van deze afmeting

 

Voordelen

Nadelen

 

160×200 2 persoons matrassen in de aanbieding kopen

 

Op zoek naar een koopje? Er zijn regelmatig aanbiedingen voor matrassen in deze maat. Het loont om regelmatig de aanbiedingen van bekende merken en winkels te checken. Wij streven ernaar om bij Slapen.com

 

De verschillende matrassoorten voor 2 personen

Wij hebben individuele artikelen geschreven voor de verschillende soorten matrassen. Mocht je meer willen weten over een specifiek soort matras dan verwijzen we je graag door naar een van de volgende artikelen.

 

 

2 persoons boxspring matras in dit formaat

Net als bij matrassen zijn er boxsprings in alle maten en soorten. Omdat 160×200 matrassen een van de meest verkochte tweepersoonsmaten zijn, is een boxsprings in deze afmeting ook makkelijk verkrijgbaar en vaak ook snel te leveren omdat leveranciers deze afmeting op voorraad durven te nemen. Heb je al een boxspring en zoek je een nieuw matras? Ons advies is dan om voor een tweepersoonsmatras te gaan en niet voor twee eenpersoonsmatrassen en een topper. Zit er verschil tussen de slaapwensen van jou en je partner? Er zijn tegenwoordig matrassen zoals het Stellar matras van Morningstar Sleeps waarbij je de hardheid en zoneverdeling per kant kan afstellen in een matras. 

 

Hardheid en comfort

 

Matrassen kunnen variëren in hardheid, van zacht tot stevig. De keuze hiervoor is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en lichaamstype. Hieronder vind je een artikel per hardheid.

 

 

Is dit type matras geschikt voor jou?

Dit hangt uiteraard af van je persoonlijke wensen. Een matras in deze afmeting is meer dan prima als je op zoek bent naar een tweepersoonsmatras. Belangrijker is dat het matras dat je koopt, is afgestemd op je lichaamsgewicht, slaaphouding en je postuur.

Veel gestelde vragen

Wat is de beste goedkope matrassen 160x200?

Er zijn verschillende merken die betaalbare 160x200 matrassen aanbieden, zoals Lidl, Aldi en Kwantum. Echter, de "beste" is afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

Voor welk bed is een 160x200 matras geschikt?

Een 160x200 matras is ideaal voor standaard tweepersoonsbedden en boxsprings.

Wat zijn de 160x200 matras aanbiedingen?

Aanbiedingen variëren per seizoen en winkel. Het is raadzaam om websites van bekende merken en winkels te raadplegen voor actuele aanbiedingen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.