Beste matras 180×200

Bij Slapen.com doen we hard ons best om mensen te helpen bij het maken van de juiste keuze als het gaat om een nieuw matras. Zo hebben wij ook dit artikel gewijd aan het beste matras 180×200 cm. Uiteraard zijn de matrassen in ons onderzoek niet speciaal geschikt voor iedereen. Wij brengen matrassen in kaart met de juiste prijs-kwaliteitverhouding, goede reviews en het gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen. Zoek jij de beste matrassen die speciaal passen bij jouw slaaphouding of lichaamsgewicht? Dan raden we je aan om bijvoorbeeld ons artikel beste matras voor zijslapers te lezen. Wij hebben voor iedere slaapwens een apart artikel.  

 

Wat is het beste matras 180×200

Ondanks dat slaapwensen verschillen kan je wel zeggen dat het beste matras 180×200 moet voldoen aan de volgende eisen. 

Uiteraard dient het beste matras voor jou ook geschikt te zijn voor jouw lichaamsgewicht en meest gebruikte slaaphouding. Daarom hebben we voor de beste matrassen in ons toplijstje gekozen voor matrassen met een medium to medium/firm hardheid met zoneverdeling. Deze hardheid is namelijk geschikt voor veruit het grootste gedeelte van de slapers. Ben jij extra zwaar? Dan raden we je aan om het artikel te bekijken met de beste harde matrassen.

 

Voor wie is een 180×200 matras geschikt? 

Een matras in de afmeting 180×200 cm is geschikt voor stellen die graag voldoende bewegingsruimte hebben tijdens het slapen. Het biedt een ruim slaapoppervlak voor twee personen, waardoor je comfortabel naast elkaar kunt liggen zonder elkaar te storen. Deze maat is ook ideaal voor individuen die graag wat extra ruimte willen om zich vrij te bewegen tijdens het slapen.

 

De beste extra grote matrassen aanbieders 

Er zijn verschillende aanbieders die zich richten op het aanbieden van de beste extra grote matrassen. Enkele bekende merken in deze categorie zijn Emma, Morningstar Sleeps, Sleepfast, IKEA, Auping, Lidl, Leen Bakker, Jysk en Beter Bed. Deze merken hebben zich gevestigd als vertrouwde namen op het gebied van kwaliteit, comfort en duurzaamheid. Ze bieden een scala aan matrassen in verschillende afmetingen, waaronder extra grote matrassen, zoals 180×200 cm en groter. Door hun ruime assortiment, innovatieve technologieën en goede klantenservice hebben deze merken een reputatie opgebouwd als betrouwbare keuzes voor wie op zoek is naar een hoogwaardig extra groot matras.

 

De voor- en nadelen van deze afmeting

 

Voordelen

 

Nadelen

 

Goedkope matrassen 180×200 in de aanbieding kopen

Wij houden regelmatig in de gaten of de matrassen die wij opnemen in onze top lijstjes aanbiedingen hebben. Wij proberen deze aanbiedingen dan ook te vermelden bij het product. Echter zijn wij niet altijd op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen van iedere matras aanbieder. Wat wij wel kunnen adviseren als je het beste matras voor de beste prijs wilt, is om een refurbished matras aan te schaffen. Veel bedrijven die online matrassen verkopen, bieden dit aan met proefslapen. Geretourneerde matrassen worden vaak aangeboden als refurbished matras. Hier heeft iemand dus maximaal 3 maanden op geslapen terwijl zo’n matras vaak minimaal 10 jaar mee kan. Hiermee maak je dus ook een bewuste keuze in het behoud van onze eigen planeet. Bekijk onze beste refurbished matrassen.

 

De verschillende matrassoorten voor 2 personen

 

Voor twee personen zijn er verschillende matrassoorten beschikbaar die comfort en ondersteuning bieden. Latexmatrassen staan bekend om hun veerkracht en duurzaamheid, terwijl pocketverenmatrassen individuele ondersteuning en minimale bewegingsoverdracht bieden. Koudschuimmatrassen hebben een goede ventilatie en bieden een stevige ondersteuning. Traagschuimmatrassen vormen zich naar het lichaam, verminderen drukpunten en bieden een zachte en comfortabele slaapervaring. Het kiezen van het juiste matras hangt af van persoonlijke voorkeuren, slaaphouding en eventuele specifieke behoeften op het gebied van ondersteuning en comfort. Vaak is een matras met een combinatie van steun en comfort het beste. Denk aan koudschuim met traagschuim of pocketveren met Latex. Er zijn een heleboel variaties mogelijk. Verdiep je daarom eerst in de verschillende eigenschappen van materialen voordat je een matras aanschaft.

 

De hardheid en dikte van een groot tweepersoons matras 180×200

De hardheid van je tweepersoonsmatras 180×200 hangt natuurlijk af van je of jullie persoonlijke slaapwensen. Afhankelijk van de lichaamseigenschappen en slaaphouding kan je de keuze maken voor een hard matras, medium matras of zacht matras. De dikte van het matras hoeft niet veel uit te maken al moet je wel een beetje als standaard pakken dan matrassen vanaf 22 cm de beste verhouding tussen steun en comfort kunnen pakken, gezien de ruimte voor een variatie in schuimlagen. 

 

2 persoons boxspring matras 180×200

Eigenlijk kan je ervan uit gaan dat ieder matras 180×200 dat de volledige steun en het comfort uit het matras zelf haalt, past op een boxspring. Vaak zijn hele dunne matrassen niet erg fijn op een boxspring. Ben je toevallig op zoek naar een nieuwe boxspring? Wij raden je aan om ook eens te kijken bij onze artikelen over boxsprings.

 

Is dit grote type matras geschikt voor jou?

Of dit matras geschikt is voor jou is een keuze die je zelf moet maken. Wil je graag de ruimte hebben tijdens je slaap en heb je die ruimte ook in je slaapkamer. Dan is een matras van dit formaat een absolute aanrader! 

Veel gestelde vragen

Wat zijn de beste 180x200 matrassen?

Hiervoor verwijzen wij graag naar de inhoud van ons artikel over de beste matrassen 180x200. Belangrijk is dat het matras de juiste verhouding heeft tussen steun en comfort en past bij jouw slaapwensen.

Voor welk bed is een 180x200 matras geschikt?

In principe is het matras 180x200 geschikt voor iedere bedbodem die het toelaat om deze afmeting op of in kwijt te kunnen. Zolang de bedbodem geen negatief effect heeft op het comfort van het matras.

Wat zijn goedkope 180x200 matras materialen?

Je kan alle soorten schuimvulling in goedkope en dure varianten vinden. Koudschuim matrassen zijn relatief goedkoop, waarbij je goed waar krijgt voor je geld.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.