Beste matras 80×200

Matrassen, matrassen en nog meer matrassen. De hoeveelheid matrassen die er tegenwoordig zijn, maken de zoektocht alleen al vermoeiend. Om het jou makkelijker te maken hebben wij dit artikel gewijd aan het beste matras 80×200. Hopelijk helpt het je een handje bij het maken van de juiste keuze.

 

Beste matras 80×200

Uiteraard is er niet zoiets als een beste matras, omdat slaapwensen verschillen. Maar we kunnen op zijn minst vertellen waar de beste matrassen aan moeten voldoen. Er zijn namelijk heel wat aanbieders en er zijn ook heel grote prijsverschillen. Een duur matras hoeft niet per se te betekenen dat het matras de prijs ook echt waard is en andersom een goedkoop matras is niet altijd slechter. Bij Slapen.com kijken wij graag naar matrassen met goede voorwaarden en goede klantrecensies. We zoeken het liefst de beste prijs/kwaliteit verhouding en dat in een aantal verschillende prijsklassen. 

 

Voor wie is het 80×200 matras geschikt? 

Een matras van 80×200 cm is iets kleiner dan een standaard eenpersoons matras. Toch is een eenpersoonsmatras van 80×200 wel een van de meest verkochte matras afmetingen. Je kan er namelijk prima alleen op liggen zonder dat je snel van het bed rolt. Het matras is iets kleiner en neemt daarmee ook minder ruimte in. Voornamelijk vakantie en studentenhuizen maken veel gebruik van deze matrasafmeting. Daarnaast zie je vaak dat mensen 2 eenpersoonsmatrassen van 80×200 in een bed van 160x200cm leggen. Met name mensen die verstelbare bedbodems hebben, of moeite hebben met het opmaken van een groot matras kiezen hiervoor. Ook is het natuurlijk heel praktisch als je een andere slaapbehoefte hebt als je bedpartner.

 

Vergelijk de beste 80×200 matrassen aanbieders

Zoals eerder vermeld kijken wij graag naar de beste prijs-kwaliteit verhoudingen en matrassen die goed scoren in consumentenreviews. Het kan dus best zijn dat we bijvoorbeeld een Lidl matras benoemen, maar ook het Stellar matras van Morningstar Sleeps in een rijtje. Er zit een aanzienlijk kwaliteitsverschil tussen de twee, maar er zit ook een groot prijsverschil tussen. Het beste matras voor jou past ook bij je budget. We kijken minder snel naar matrassen van bijvoorbeeld een beter bed of een Auping omdat die vaak meer in winkels liggen en wat minder online worden verkocht. Bovendien zijn die weer een aanzienlijk stuk duurder als bijvoorbeeld een Emma of Morningstar Sleeps matras. Ook zit er onderscheid in materiaalgebruik en slaaphouding. Bij Slapen.com hebben we ook aparte lijstjes voor bijvoorbeeld traagschuim, latex of koudschuim matrassen en matrassen die speciaal zijn gemaakt voor buik, rug of zijslapers.

 

De voor- en nadelen van deze afmeting

Voordelen

 

Nadelen

 

 Boxspring matras 80×200

We horen vaak dat mensen voor een boxspring twee losse matrassen nemen met een topper erbij. Dit kan natuurlijk. Maar wij adviseren liever om een groot tweepersoons matras te nemen van 160×200 cm. Er zijn namelijk ook tweepersoonsmatrassen waarbij de hardheid per kant is in te stellen. 

 

Beste koop 80 x 200 matras kopen

Er zijn regelmatig matras verkopers die aanbiedingen hebben waarbij het tweede 80x200cm matras gratis wordt weggeven of dat het matras weggaat met een grote korting. In de meeste gevallen betekent dit gewoon dat de standaardprijs van het matras veel te hoog is. Maar er zijn natuurlijk ook echt leuke matras aanbiedingen voor de 80x200cm matrassen. We zullen de beste koopjes van de matrassen 80×200 cm hier proberen te vermelden al focussen we liever op de kwaliteit matrassen die niet in prijs hoeven zakken omdat je waar krijgt voor je geld.

 

De verschillende matrassoorten in dit formaat

Hiervoor verwijzen wij graag naar de verschillende pagina’s per materiaalsoort. Deze hebben wij voor de volgende materialen. 

 

Hardheid van een 80×200 matras

Ook hiervoor verwijzen wij graag naar de specifieke pagina voor de harde en zachte matrassen.

 

Is het matras geschikt voor jou?

Of een matras in deze afmeting geschikt is voor jou is afhankelijk van je eigen voorkeur. Wij raden aan om vooral een matras te zoeken die qua comfort past bij je slaapwensen. Bepaal dus hoe hard je wilt liggen en welk materiaal gebruik je aanspreekt voordat je kiest. Er zijn tegenwoordig ook aanpasbare matrassen die enorm goed scoren. Hiermee heb je zelf de mogelijkheid om het matras aan te passen naar je slaapwens

Veel gestelde vragen

Voor wie is een 80x200 matras geschikt?

Dit matras is geschikt voor mensen die alleen slapen of een bedpartner hebben met andere slaapwensen. Ook zijn deze matrassen zeer geschikt voor vakantiewoningen en studentenhuizen.

Wat is de beste koop voor een 80x200 matras?

Wat ons betreft is het Morningstar Stellar matras de beste koop. Uiteraard zijn er andere vergelijkbare matrassen die ook door kunnen als beste koop.

Is een 80x200 matras geschikt voor een boxspring?

Als de afmetingen matchen in theorie wel. Maar er zijn verschillen in boxsprings waarbij je een matras nodig hebt die zelf steun en comfort biedt of die enkel comfort bieden omdat de steun uit de boxspring komt.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.