Beste antislip matras

Niets vervelender dan een matras dat niet op z’n plek blijft liggen, zeker als je een verstelbare bedbodem hebt. En eigenlijk nog gevaarlijk ook, want een matras dat verschuift vergroot het risico op uit bed vallen. Gelukkig bestaan er matrassen met antislip functies. 

 

Beste antislip voor matrassen

De beste anti slip matrassen beschikken als vanzelfsprekend over een sterke antislip laag, zodat je zo stabiel mogelijk komt te liggen. Maar de antislip moet naast zijn functie om het matras goed vast te leggen ook goed ventileren. Vocht dat naar beneden zakt moet immers een uitweg vinden en niet onderin het matras worden opgevangen.

 

Wat zijn matrassen met antislip functies en hoe werken ze?

Matrassen met anti slip functies zijn ontworpen om het matras op z’n plek te houden. Dit gebeurt in veel gevallen door middel van een antislip laag aan de onderkant van het matras, vaak van rubber, polyether of nylon. Sommige anti slip matrassen hebben noppen aan de onderkant. Andere matrassen worden beschermd door een tijk met antislip werking. Deze antislip functies hebben als bijkomend voordeel dat ze ook de levensduur van het matras verlengen. Omdat er minder sprake is van wrijving, blijft het materiaal langer intact.

 

Betaalbare antislip matras kopen

De meeste grote meubelwinkels en beddenzaken verkopen betaalbare antislip matten, denk bijvoorbeeld aan IKEA, Jysk en Action. Een goede anti slip onderlegger koop je voor nog geen twintig euro. Matrassen met antislip zijn wat lastiger te vinden. Dekbeddiscounter heeft verschillende antislip matrassen in het assortiment.

 

Matras met antislip functie vs onderlegger

Wat is nu beter: een matras met anti slip of een onderlegger? Dat ligt eraan. Ben je van plan een geheel nieuw matras te kopen, dan is het mooi meegenomen wanneer een matras een antislip functie heeft. Laat dit alleen nooit leidend zijn in je keuze, aangezien een antislip mat eenvoudig los aan te schaffen is. Als je wilt dat je huidige matras iets minder snel verschuift, is zo’n losse onderlegger dus ideaal. 

 

Top 8 antislip matras / onderlegger van 2023*

 

De voor- en nadelen van antislip matras of onderlegger

Er zijn voordelen aan een anti slip voor een matras, maar afhankelijk van de kwaliteit zijn er ook zeker nadelen.

 

Voordelen

 

Nadelen

 

Voorkom het schuiven van een matras op een boxspring

Voor boxsprings bestaan er speciale anti slip onderleggers. Door hun gelaagde constructie zijn boxsprings namelijk gevoeliger voor verschuiving, waardoor onderleggers aan hogere eisen moeten voldoen. Zoek je een onderlegger voor je boxspring, let er dan dus goed op dat die daar ook specifiek voor ontworpen is. 

 

Het belang van antislip matrassen voor kinderen en ouderen

Een matras dat verschuift brengt risico’s zoals uit bed vallen met zich mee. Vooral bij ouderen en kleine kinderen is dit gevaarlijk. Ook kan een verschuivend matras leiden tot ongemakkelijke slaapposities, wat bijvoorbeeld als gevolg kan hebben dat een kind zich niet optimaal kan ontwikkelen. Juist bij deze kwetsbare groepen is het dus van belang dat het matras op z’n plek blijft liggen en dat er gekozen wordt voor een kwalitatieve anti slip mat of matras.   

 

Is een antislip matras geschikt voor jou?

Als je huidige matras verschuift, is een antislip onderlegger een eenvoudige en betaalbare oplossing. Wil je een nieuw matras kopen, dan kun je kijken naar een matras met antislip werking. Ook voor kinderen en ouderen is een antislip matras of onderlegger een goed plan; een matras dat op z’n plek blijft liggen vergroot niet alleen de veiligheid, maar ook het ligcomfort van het matras. 

 

 

Veel gestelde vragen

Wat is een antislip matras?

Een antislip matras voorkomt verschuiving van het matras door een speciale laag aan de onderkant, meestal van rubber. Soms wordt dit effect bereikt met behulp van een antislip tijk. Er bestaan ook antislip matten: die leg je eenvoudigweg onder je matras om verschuiving tegen te gaan.

Wat is het voordeel van een antislip matras?

Een matras dat goed op z’n plek blijft liggen bevordert een diepe slaap en heeft een hoge slijtvastheid. Dat laatste komt doordat er minder sprake is van wrijving. Ook verkleint een matras met antislip werking het risico op uit bed vallen.

Kan ik mijn boxspring antislip maken?

Voor boxsprings bestaan er speciale antislip onderleggers. Deze onderleggers hebben een extra sterke antislip werking, omdat boxsprings door hun verschillende lagen gevoelig kunnen zijn voor verschuiving.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.