Emma O2 matras

Emma matras kopen? Waarom je liever (g)een Emma matras koopt!

Ben jij van plan om een Emma matras te kopen? Waarom ook niet… De matrassen van Emma Sleep worden overal aangeboden met enorme kortingen en organisaties als de consumentenbond hebben het Emma matras jaren lang op #1 laten staan. Maar hoe kan dat eigenlijk? De reviews van het Emma matras zijn in ieder geval niet de allerbeste. Toch lijkt dit matras er met vlag en wimpel bovenuit te steken. Dat vinden wij reden voor een artikel.

Oorsprong en geschiedenis van Emma

Emma sleep is in 2015 opgericht als een dochteronderneming van de Bettzeit gruppe dat 2 jaar eerder door dezelfde zakenpartners is begonnen. Onder Emma Sleep brachten zij het Emma matras op de markt dat naar eigen zeggen geschikt zou zijn voor iedereen. Dit ongeacht lichaamsgewicht en slaaphouding. Emma matras werd een groot succes mede dankzij de efficiënte manier van versturen. Doordat het Emma matras opgerold zit in een doos, kan het verstuurd worden met de gewone post. Dit maakte het kopen van een matras online natuurlijk ontzettend eenvoudig en kostenefficiënt. Ze breiden snel uit naar andere landen en verkopen lang niet meer alleen in Duitsland. Opmerkelijk is dat de prijzen die Emma hanteert voor de matrassen verschillen per land. Toch is Emma in de meeste west Europese landen de grootste, ongeacht het prijsverschil per land.   

Bekijk de Emma matras reviews en ervaringen

Het mooie van een matras online kopen is dat je heel gemakkelijk kan kijken naar de reviews die mensen achterlaten over het matras en het bedrijf zelf. Maar als we kijken naar de reviews die momenteel worden achtergelaten bij de Emma matrassen mag er best worden getwijfeld of dit de beste matrassen zijn.

Emma matras review

Bron:https://nl.trustpilot.com/review/emma-sleep.nl

Inmiddels verkoopt Emma Sleep veel meer matrassen dan enkel het originele Emma matras, dat overigens niet meer verkocht wordt op de Nederlandse website. De Emma matrassen waar nu mee gestunt wordt zijn de Emma O2 en het Emma Hybrid matras en daar voegt Emma momenteel het Emma shift matras aan toe.

Als we kijken naar de terugkerende consumentenbond winnaar, het Emma O2 matras. Dan zien wij dat de Emma O2 matras reviews niet matchen met de scores die wij terug vinden op het internet. Er zit namelijk een heel groot verschil tussen de recensies die worden gegeven door andere bedrijven en de recensies die geschreven worden door gebruikers van het Emma matras. Met een beetje googlen naar Emma matras reviews kom je namelijk ook een hele hoop klachten tegen. Daar moet bij gezegd worden dat de meeste klachten gaan over de levering en de klantenservice van het bedrijf.

Matras met de beste reviews

Morningstar Stellar matras

Bekijk prijs right icon

 

Emma matras is “product van het jaar”

Dat het Emma matras een prijzenkast vol heeft wordt niet onder stoelen of banken geschoven. In ieder land waar de matrassen verkocht worden gaat het bedrijf er vandoor met de consumentenprijzen van het betreffende land. Maar hoe de prijzen uitgereikt worden is soms erg discutabel. Zo delen ze hun eigen prijzen uit via websites als https://www.top5matrassen.nl/ dat namelijk eigendom is van Emma Sleep zelf. Een ander goed voorbeeld is het gekozen product van het jaar prijs. Avrotros brengt in maart 2019 een artikel naar buiten waarin het verdienmodel van de achterliggende organisatie van de best gekozen prijs (POY Operations BVBA) bekend wordt gemaakt. Het blijkt namelijk een prachtig verdienmodel. Om als best gekozen product het label te uiten, moet er flink worden betaald. In dit geval zijn de kosten voor het label zelfs €16000 om deze te mogen uiten. Dit komt bovenop het inschrijfgeld van €2500 die de producent betaald om mee te mogen doen aan de verkiezing. Een andere prijs die discutabel lijkt te zijn is die van onze eigen consumentenbond. In een constant bewegende en vernieuwende markt zou het niet zo moeten zijn dat er een onbetwiste winnaar is die keer op keer de beste is. Zeker niet als de consument zelf de kwaliteit en de service in twijfel trekt. Het blijft feit dat de consumentenbond wel degelijk een testcentrum heeft om de kwaliteit van de matrassen te testen en daarom gaan we er vanuit dat de scores in de Emma matras review van de Consumentenbond kloppen. Alleen zou in een volledig consumentenadvies ook de service moeten worden meegenomen.

Waarom mensen vinden dat het Emma matras stinkt

Er wordt op het internet regelmatig gesproken over de geur van het matras. Deze zou niet lekker ruiken en wordt vaak omschreven als chemisch. Dit wil je natuurlijk absoluut niet als ondergrond voor jouw nachtrust. Nou is het schuim in matrassen vrijwel altijd het resultaat van een chemisch proces. Doordat de matrassen vacuüm verpakt zijn en lang opgerold in een doos zitten, kan de geur geen kant op en komt deze pas vrij bij het opensnijden van het plastic. Dit is niet schadelijk. Nou hebben wij zelf het matras zelf ook besteld. Voor de geur valt wat te zeggen, dat is bij sommige andere merken zeker minder. Maar het is niet speciaal gek en na even luchten is de geur ook zo weer weg.

De meest gebruikte materialen

Ondanks alle gewonnen prijzen, zijn de gebruikte materialen niet speciaal prijswinnend. De hoes van het O2 matras is gemaakt van 99% polyester en 1% elastaan. De zijkanten zijn gemaakt van 100% polyester, en de onderkant van de hoes bestaat voor 87% uit polyester en 13% uit polypropyleen.
De kern van het matras is als volgt opgebouwd.
– Laatste generatie Airgocell® schuim

– Visco-elastisch traagschuim

– HRX koudschuim

Dit klinkt natuurlijk allemaal heel luxe en kwalitatief hoogstaand, maar als we kijken naar de waardes van het HRX koudschuim dan vinden wij op het internet terug dat dit een densiteit heeft van 30 kg/m2, dit is absoluut niet hoog en dit is toch 80 % van de opbouw in het matras. Emma geeft zelf aan, hoe hoger deze densiteit, hoe hoger de kwaliteit van het schuim en hoe langer de levensduur van het matras. Dit gaat niet op als we kijken naar de densiteit van het O2 matras.

Nou is elke chemische reactie anders en kan het zijn dat er met minder gewicht per m2 toch een kwalitatief beter schuim kan worden geproduceerd puur door andere grondstoffen te gebruiken. Alleen spreken ze zich tegen in hun eigen informatie. Volgens hun eigen informatie zou een matras met een densiteit van 30 kg/m2 niet bepaald kwalitatief hoogstaand en duurzaam moeten zijn. Zie ook de link: https://www.emma-sleep.nl/begrippenlijst/soortelijk-gewicht/

De verschillende modellen

Emma Sleep heeft stiekem een behoorlijk assortiment aan matrassen, alleen worden deze niet allemaal aangeboden op hun eigen website. Op websites als die van Sleepfast.nl of Beterbed staan wel 10 verschillende Emma matrassen en op de eigen website staan er maar 3. Waarschijnlijk omdat de overige matrassen duurder zijn en dus minder aantrekkelijk voor online verkoop en juist weer aantrekkelijker voor winkelverkoop, waarschijnlijk omdat de marges hoger zijn. Wij gaan hier enkel wat dieper in op de online matrassen van Emma, die grotendeels aan de basis liggen van het succes.

Emma O2 matras

We zijn in dit artikel erg kritisch en dat is vooral omdat wij denken dat het belangrijk is dat ook naar de punten van kritiek wordt gekeken, alvorens er een keuze wordt gemaakt voor een nieuw matras. Maar als we kijken naar de prijs kwaliteit van het Emma O2 matras, dan is deze ook zeker niet verkeerd. Het matras is te bestellen in twee verschillende hardheden. Namelijk medium en hard. Door de opbouw van lagen geeft het matras de nodige steun aan het lichaam en het matras heeft een relatief lange levensduur. De gebruikte materialen zijn misschien niet de allerbeste, maar de prijs van dit matras is ook niet de allerhoogste. Daarom denken wij dat dit matras ondanks alle kritiek wel een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft.

Emma Hybrid

Het hybrid matras is eigenlijk de uitgebreide versie van het O2 matras. Beide matrassen zijn 25 cm dik, maar in de kern van het matras heeft Emma pocketveren toegevoegd. Hierdoor is de lig ervaring net even wat anders en is dit matras ook koeler als het O2 matras. De schuimen die gebruikt worden houden namelijk warmte vast en door het gebruik van pocketveren ontstaat er een betere vocht en warmteregulatie in het matras door de open ruimte tussen de pocketveren. Het matras komt op veel review websites goed uit de verf en ook al hebben wij het matras zelf niet getest. Wij denken dat de reviews omtrent dit matras realistischer zijn als omtrent het O2 matras. De prijs van dit matras is dan ook wel weer een stukje duurder.

Emma Hybrid Premium

Emma heeft ook een premium variant van het Hybrid matras. Ze noemen dit zelf hun coolste matras tot nu toe. In hoeverre dit matras echt koeler is als de gewone Hybrid is niet echt terug te vinden, alleen dat de extra verkoeling zou ontstaan door een laag grafietschuim. Dit schuim zou verrijkt zijn met grafiet deeltjes die overtollige warmte afvoeren. De prij van het matras is aanzienlijk duurder dan de gewone Hyrbid en dat zou enkel en alleen komen door deze toegevoegde schuimlaag. Wij vinden dat er relatief weinig over het schuim soort verteld wordt om er een goede conclusie aan te binden.

 

De prijzen van de Emma matrassen

Afmetingen Emma O2 Emma Hybrid Emma Hybrid premium
70 x 200 €356,30    
80 x 200 €384,30 €449,50 €599,40
80 x 210 €419,30    
90 x 200 €419,30 €489,50 €659,40
90 x 210 €454,30 €544,50 €689,40
90 x 220 €489,30 €544,50  
120 x 200 €524,30 €644,50  
140 x 200 €629,30 €769,50 €989,40
160 x 200 €734,30 €879,50 €1139,40
160 x 210 €804,30    
180 x 200 €804,30 €959,50 €1249,40
180 x 210 €944,30 €984,50 €1289,40
180 x 220 €979,30 €1004,50  
200 x 200 €874,30 €1019,50  

 

Koop (altijd) een Emma matras met korting

De bovenstaande tabel met prijzen van de matrassen zijn incl. de vrijwel altijd geldende korting van 40%. Type in google ‘’kortingscode Emma matras’’ en je zult waarschijnlijk nog vele coupons vinden die goed zijn voor een extra korting. Super fijn natuurlijk dat er zo veel geld vanaf gaat als je een nieuw matras nodig hebt. Alleen is het misschien ook zo dat de basisprijs gewoon te hoog is. 

Conclusie omtrent de prijs kwaliteit verhouding

Als we er vanuit gaan dat de kortingen die Emma hanteert, vrijwel altijd gelden, dan kost het matras in principe niet erg veel voor hetgeen dat je ervoor terug krijgt. Emma matrassen zijn weliswaar discutabele prijswinnaars, maar het zijn ook zeker geen slechte matrassen. Wat ons betreft is de prijs kwaliteit van het Emma matras prima en hebben ze enkel werk aan transparantie en communicatie omtrent service.

Overtuigd om een emma matras te kopen? Je vindt hem hier!

Pocketveringen matras

Emma Hybrid

Bekijk prijs right icon
Schuim matras

Emma O2

Bekijk prijs right icon

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.