Beste refurbished matras

We worden ons steeds bewuster van onze impact op het klimaat en dat is ook merkbaar in de matrassenindustrie. Tweedehands of ‘refurbished’ matrassen winnen aan populariteit. Een gebruikt matras aanschaffen klinkt misschien niet erg verleidelijk, maar refurbished matrassen tippen dankzij een grondig reinigings- en renovatieproces aardig aan de kwaliteit van gloednieuwe matrassen. 

 

De beste matrassen. Maar dan refurbished!

De beste tweedehands matrassen zijn niet de afgedankte matrassen die je in de krochten van Marktplaats terugvindt. ‘Refurbished’ wil namelijk zeggen dat de matrassen grondig zijn geïnspecteerd, gereinigd en gerepareerd. Het resultaat is een tweedehands matras in een gloednieuw jasje. Alleen aan de prijs merk je eigenlijk verschil met een normaal matras; die ligt een stuk lager. Merken als Mline, Emma en Mornginstar Sleeps bieden hoogstaande tweedehands matrassen aan.  

 

Wat zijn tweedehands matrassen?

Tweedehands matrassen zijn simpelweg matrassen die eerder zijn gebruikt. Er zit een enorm verschil in kwaliteit tussen tweedehands matrassen. Grote merken verkopen enkel refurbished matrassen. Vaak gaat het hierbij om matrassen die slechts enkele dagen gebruikt zijn tijdens een periode van proefslapen. Na retournering worden deze matrassen gerenoveerd tot hun hernieuwde staat. Omdat deze matrassen geen afvalstoffen produceren, zijn ze goed voor het milieu én kunnen ze voor een lage prijs worden verkocht. Bij tweedehands matrassen van particulieren gaat het helaas vaak om oude en versleten matrassen die eigenlijk niet meer bruikbaar zijn, al hoeft dit natuurlijk niet altijd het geval te zijn.

 

Top 8 best geteste refurbished matrassen van 2023*

 

De voor- en nadelen van dit type matras

Van zelfsprekend heeft het kopen van een refurbished matras voor en nadelen

Voordelen

 

Nadelen

 

Refurbished 2dehands matras kopen wordt steeds makkelijker

Steeds meer mensen willen een positieve bijdrage leveren aan het klimaat. Daar spelen matrassenfabrikanten op in: steeds meer merken bieden refurbished matrassen aan. Niet alleen de bekendere merken, maar ook gespecialiseerde webshops richten zich op de verkoop van tweedehands producten. Ook zijn er steeds meer online marktplaatsen waarop je matrassen van anderen kunt overkopen, al laat de kwaliteit van deze matrassen vaak te wensen over.

 

Welke merken bieden gebruikte refurbished matrassen aan?

Bij welke merken kun je dan terecht voor het kopen van hoogstaande tweedehands matrassen? Voorbeelden zijn Emma, Mline en Morningstar Sleeps. Al deze merken hebben refurbished matrassen in hun assortiment die niet van nieuw te onderscheiden zijn. Dat komt ook omdat deze matrassen meestal maar kort zijn gebruikt, bijvoorbeeld tijdens proefslapen. De matrassen worden na gebruik grondig geïnspecteerd, gereinigd en eventueel gerepareerd. Soms wordt een nieuwe vulling toegevoegd voor extra ondersteuning. Uiteindelijk gaat het dus om hoge kwaliteit matrassen voor een lage prijs. 

 

Refurbished matrassen bieden een milieuvriendelijke oplossing

Met een tweedehands of refurbished matras omzijl je het hele proces van vernietiging en productie. Daarmee worden veel onnodige afvalstoffen voorkomen. Omdat matrassenfabrikanten merken dat onder steeds meer het bewustzijn rondom het milieu verandert, wordt er steeds meer geïnvesteerd in circulaire matrassen. Zo is er tegenwoordig ruim keus voor wie een kwalitatief tweedehands matras wil kopen. 

 

Is dit matras type geschikt voor jou?

Wil je moeder natuur een handje helpen of heb je niet zoveel geld te besteden? Kijk dan eens naar een tweedehands, refurbished of circulair matras. Als je dit type matras bij een groot merk of een specialist koopt, kun je ervan uitgaan dat het matras in goede staat verkeert en, ook niet onbelangrijk, hygiënisch is. Merken die circulaire matrassen verkopen zijn Emma, Mline en Morningstar Sleeps. 

 

Veel gestelde vragen

Wat is een refurbished matras?

Een refurbished matras is een tweedehands matras dat grondig is gereinigd en gerenoveerd. Daardoor is de kwaliteit van refurbished matrassen een stuk beter dan de tweedehands matrassen die je bij particulieren koopt.

Wat zijn de voordelen van een refurbished matras?

Refurbished matrassen zijn niet alleen relatief goedkoop, maar ook duurzaam en gunstig voor het milieu. Omdat deze matrassen een tweede leven hebben gekregen, gaan ze twee keer zo lang mee dan reguliere matrassen en gaan er geen onnodige afvalstoffen verloren.

Kan ik een tweedehands matras kopen?

Ja, er bestaan verschillende opties om een tweedehands matras te kopen. Zo kun je een matras overkopen van een particulier, al loop je hierbij wel het risico dat het matras eigenlijk al te versleten is. Met een refurbished matras van een professionele verkoper ben je gegarandeerd van een kwalitatief tweedehands matras.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.