Napson

Review napson: Snurk artikelen

Heb jij last van snurken en weet je niet meer wat te doen tegen snurken? Als grootmoeders tips tegen snurken niet meer helpen dan zijn er altijd nog anti snurk producten om uit te proberen. Wij hebben voor jou diverse anti snurk producten getest van het bedrijf Napson! Lees snel verder om te achterhalen welke artikelen helpen om te stoppen met snurken.

 

Oorsprong en achtergrond van Napson

Napson is opgericht door twee enthousiaste ondernemers op de Nederlandse bodem. Het relatief jonge bedrijf heeft al veel mensen geholpen om hun nachtrust te verbeteren met hun producten. Deze producten zijn speciaal ontworpen door slaapexperts om slaapproblemen te verhelpen of om jou comfortabeler te laten slapen.

Verkopen vinden plaats via de website van Napson en via Bol.com, maar ook via diverse pop-up locaties verspreid door Nederland.

 

Bekijk de Napson reviews en ervaringen

De reviews van de anti snurk artikelen van Napson zijn erg positief! Op hun eigen site worden alle anti snurk artikelen beoordeeld met 5 sterren. Daarbij wordt op de site ook vermeld dat 91% van de gebruikers van de anti snurk set pro stopt met snurken.

De verwachting is natuurlijk dat op de eigen site de reviews en ervaringen positief zijn. Maar dit is ook wat we terug zien op de site van Trustpilot. Deze reviews gaan vaker over het slaapmasker, maar een enkeling ook over de snurkset.

Reviews napson

Bron: https://nl.trustpilot.com/review/napson.nl 03-01-2024

 

De gebruikte materialen

Wat de gebruikte materialen van de diverse artikelen zijn hebben we vanuit de website en vanuit de verpakking niet kunnen achterhalen. Wel is op de handleiding van de anti snurk set pro terug te vinden dan het veilige materialen zijn en dat de producten BPA vrij zijn.

 

De verschillende modellen en onze review

Napson verkoopt een diversiteit aan anti snurk artikelen, waarvan het meest volledige pakket de 3 in 1 anti snurk set is. Deze set hebben wij gereviewd, tesamen met de neusstrips.

Napson verkoopt naast deze artikelen ook nog andere slaapgerelateerde artikelen, maar deze vallen buiten onze review.

 

1. Anti snurkbeugel

Een anti snurkbeugel is wetenschappelijk bewezen effectief tegen het snurken tijdens het slapen. Ik was daarom ook enthousiast om dit product een keer uit te testen!

De snurkbeugel wordt in zowel het losse product als in de set geleverd in tweevoud. In de doos wordt ook een handige opbergcase meegeleverd, zodat je na gebruik van het product de beugel hygiënisch kan opbergen.

Beugel op maat maken:

Voor het eerste gebruik moet je de snurkbeugel op maat maken. Hiervoor is een handleiding meegeleverd, met ook een QR-code gelinked naar een video. Helaas deed de QR-code het nog niet bij het maken van de review, maar de handleiding is goed duidelijk in de stappen welke gemaakt moeten worden. In de handleiding wordt ook vermeld hoe je de snurkbeugel goed kan onderhouden en schoonmaken.

Na het onderdompelen in warm water kan de beugel in de mond op maat gemaakt worden. Ik heb dit proces zelf twee keer gedaan, omdat ik na de eerste keer het idee had dat de beugel niet goed stevig om mijn tanden zat. Je kan het proces zo vaak als je wilt herhalen, tot de snurkbeugel echt goed zit.

Review anti snurk beugel:

Ik heb wel heel erg moeten wennen aan het slapen met de snurkbeugel in de mond, omdat het echt een grote beugel is waar zowel de boven als ondertanden in zitten. Dit is ook van belang voor de goede werking van de snurkbeugel! De snurkbeugel zorgt er namelijk voor dat je onderkaak iets naar voren komt, waardoor de luchtweg wordt verruimd en het zachte weefsel niet gaat trillen. Dit maakt namelijk het snurkgeluid.

Napson anti snurk beugel

Op de foto draag ik de anti snurk beugel inclusief de magnetische neusclip. Ik vind de anti snurkbeugel zelf een fijn product. Goed op maat te maken en van heel stevig materiaal. Hij is dikker dan een gemiddelde tandenbescherming voor tijdens het sporten. De snurkbeugel heeft ook een fijne opening in het midden, voor als je echt een verstopte neus hebt en niet meer goed kan ademen door de neus.

De anti snurkbeugel is ook ideaal voor mensen die tandenknarsen. De kaken komen namelijk doordat zowel bovenkant als onderkant vast zit ook niet meer in beweging, waardoor dit ook stopt.

Napson

Anti snurk beugel

Bekijk prijs right icon

 

2. Anti snurksetpro

Het meest volledige pakket wat je bij Napson kan kopen is de Napson anti-snurk set pro. In deze set zitten de volgende artikelen:

Deze set is ideaal voor de mensen die niet weten of ze een neus snurker zijn of een mond snurker. De snurkbeugel kan je ook los kopen, de neusspreiders en neusclip echter niet.

 

Neusspreiders (onderdeel anti snurk set pro)

Er is een grote keuze aan neusspreiders, waardoor er voor ieder soort neus wel een neusspreider tussen moet zitten. Deze neusspreiders zitten dieper in de neus en hebben een andere werking dan de magnetische neusclip. Deze houden namelijk de gehele neusgang open, tot in het smalste gedeelte van de neus, waardoor je gemakkelijker zou kunnen ademen en dus minder snurkgeluid produceert.

Er zijn twee soorten neusspreiders in de set meegeleverd, de zachte buisjes en de stevige buisjes. Naar mijn mening zijn de zachte buisjes iets te zacht om de neusgang goed open te houden voor een effectieve werking. Ze vormde bij mij mee in mijn neus, waardoor hij dus niet mijn neus goed openhoudt en dus de effectieve werking ervan teniet gaat.

De stevige daarentegen zaten goed en comfortabel.  Ik merkte echt dat ik gemakkelijker kon ademen, ook door mijn dichte neus van de verkoudheid.

De neusspreiders zijn op de website van Napson helaas niet separaat verkrijgbaar. Mocht je deze willen uitproberen dan moet je de gehele anti snurk set aanschaffen.

 

Magnetische neusclip (onderdeel anti snurk set pro)

De anti snurk neusclip wordt geleverd in een eigen bewaardoos, zodat de neusclip na gebruik hygiënisch kan worden opgeborgen. De neusclip zorgt ervoor dat de lucht wordt geleid en dat de neusgang goed open blijft, waardoor jij minder last hebt van snurken.

De magnetische balletjes in de clip zorgen ervoor dat de neusclip goed op zijn plek blijft zitten. Tevens zorgen ze er ook voor dat de zenuwen in het neusschot worden gestimuleerd, tijdens het in- en uitademen. Er kan gesteld worden dat er sprake is van een holistische werking van de magneten in de neusclip uit de Chinese magneettherapie, maar dat heb ik niet vast kunnen stellen en dus weet ik ook niet zeker wat de effectieve werking van deze magnetische neusclip is.

Wat ik wel hebben kunnen vaststellen is dat de neusclip goed en stevig blijft zitten. Je voelt in de neus dat de magneten naar elkaar toetrekken, waardoor het op het begin erg wennen is aan gevoel dat beide kanten wel vast zitten, maar ook los zitten. De neusclip zelf voelt stevig aan, maar is wel van een soepel materiaal gemaakt. Ik vond het een fijne neusclip om uit te proberen!

 

Onze review van de gehele anti snurkset:

Met aankoop van deze set heb je voor €8,- meer dan alleen de anti snurkbeugel ook de magnetische neusclip en neusspreiders erbij. Als je gaat zoeken dan kun je deze neusclip ook online kopen voor ongeveer € 3, waarbij je er 4 krijgt. Als je gaat zoeken naar de neusspreiders kun je deze set ook vinden voor ongeveer € 5. Het is dus om het even of je nu de set aanschaft of alle producten los.

Het voordeel van de set is dat je alles kan uitproberen en een oplossing hebt voor zowel neussnurkers als mondsnurkers.

Napson

3 in 1 anti snurk set

Bekijk prijs right icon

 

3. Anti snurk neusstrips

De neusstrips zijn er in één formaat en zijn ook heel gemakkelijk te gebruiken. Ze werken feitelijk als een pleister en voelen ook aan als een pleister, maar met een stevig gedeelte in het midden. In plaats van het in de neus plaatsen, worden deze over de neus heen geplakt. Hierdoor opent het de neus vanuit de buitenkant.

Napson anti snurk neusstrip

Op de foto draag ik de anti snurk neusstrip. Ik vond dit zelf een heel prettig product, omdat je hierbij niks in je neus hoeft te plaatsen. Hierdoor vond ik dit ook een minder invasief product dan de neusspreider. Na het opplakken merkte ik ook echt dat mijn neus meer open stond en ik efficienter kon inademen.

De neusstrip plakt ook heel goed en stevig, waardoor het ook niet heel prettig voelt om deze er af te halen. Anderzijds is het goed plakken ook benodigd om het de gehele nacht goed op te kunnen houden. De huid moet ook goed schoon en droog zijn voor je de neusstrip opplakt. Ik heb een avond de fout gemaakt hem te snel na het opsmeren van de nachtcreme op te plakken, waardoor de strip er halfverwegen de nacht af is gekomen.

In een doosje zitten 30 strips, waardoor je er ongeveer één maand mee kan doen. Het is natuurlijk wel een verbruiksproduct, in tegenstelling tot de neusspreider en neusclip, en daarmee ook minder duurzaam als je echt het snurken voorkomen wilt.

Napson

Anti snurk neusstrips

Bekijk prijs right icon

 

Algemene review van de producten

De anti snurk producten zijn naar mijn mening goede producten om te stoppen met snurken. De set is ook volledig voor zowel mensen die snurken uit de mond als snurken uit de neus. De complete snurk set is ook een meer duurzame oplossing dan de neus strips, naar mijn mening.

De producten gebruik je in de neus en in de mond, waardoor ik wel wat meer informatie mistte omtrent de gebruikte materialen in de producten. Deze had ik verwacht op de verpakking of in een bijschrift. Daarbij zag ik ook nog wat spelfouten staan op de verpakking, wat echter niet af doet aan het design van de verpakkingen.

 

De prijzen van de Anti snurk artikelen

Artikel Prijs
3 in 1 anti snurk set €34,99
Snurkbeugel duopack €27,99
Neusstrips 30 stuks €19,99

Prijzen zijn inclusief geldende kortingen.

 

Conclusie omtrent de prijs kwaliteit verhouding

Uitgaande van de 3 in 1 anti snurk set, dan kost de complete set net een paar euro meer dan een losse anti snurkbeugel. Weet jij niet of je snurkt door je mond of door je neus? Dan is deze set geschikt voor jou! Ben je neussnurker? Dan zou ik voor een losse set specifiek voor de neus aanschaffen.

 

Benieuwd naar andere snurk artikelen? Lees snel verder in onze blog over Snurken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.