Beste slaaprobot

Als slechte slaper heb je waarschijnlijk vrijwel alle middelen op de markt al eens geprobeerd. Toch is er één ‘middel’ dat vaak over het hoofd wordt gezien: de slaaprobot. Slaaprobots bestaan er in verschillende vormen en maten, maar hebben één ding gemeen: ze helpen je slaap te optimaliseren, bijvoorbeeld met behulp van ontspanningsoefeningen of rustgevende geluiden. Hoewel je voor een slaaprobot iets dieper in de buidel moet tasten dan voor een pot melatoninepilletjes, kan zo’n apparaat je nachtrust op duurzame wijze verbeteren. En voor een goede nachtrust heb je alles over, toch? Omdat een miskoop zonde zou zijn, helpen wij je bij het maken van een juiste keuze.

 

Beste slaaprobot voor een betere nachtrust

Slaaprobots zijn technologische apparaten die speciaal ontwikkeld zijn om de nachtrust te verbeteren. Dit doen ze door middel van allerlei ingenieuze functies en snufjes, zoals het nabootsen van slaapgeluiden en het bieden van ademhalingsoefeningen en meditaties, maar bijvoorbeeld ook het monitoren van je hartslag. Ook slimme wekkers scharen we in dit artikel onder slaaprobots. Wat voor jou de beste slaaprobot is, hangt af van je doeleinde. Wil je de robot vooral inzetten om je slaapgewoonten in kaart te brengen? Dan is een simpel apparaatje vaak voldoende. Wil je dat het apparaat je helpt te ontspannen, dan is een meer geavanceerde slaaprobot vereist.

 

Toplijst slaaprobots

 

Waarop letten bij de aanschaf van een slaaprobot?

Bedenk bij de aanschaf van een robot ten eerste waarvoor je hem wilt gebruiken. Wil je slechts je slaap monitoren of verwacht je dat de bot je nachtrust naar een hoger niveau tilt? Onderzoek dus de functies van de verschillende apparaten op de markt. Maar bedenk ook goed waar je je comfortabel bij voelt. Het Somnox slaapkussen is een populaire slaaphulp, maar dit apparaat is wel relatief groot. De een vindt dit juist fijn omdat je de robot als het ware kunt omhelzen, wat ontspannend kan werken. Wie zo’n apparaat in bed maar onhandig vindt is beter uit een kleiner apparaat, zoals de Moonbird, die je tijdens het slapen in je hand houdt. Vind je het nog steeds lastig om een keuze te maken? Lees zoveel mogelijk gebruikersreviews, zodat je een beter beeld krijgt van de effectiviteit en het gebruiksgemak van de betreffende robot.

 

Voordelen en nadelen

Slaaprobots kunnen vanwege de vele geavanceerde functies voor velen een uitkomst zijn. Toch zijn er ook mensen die niet houden van het idee van een technologisch apparaat in of bij het bed. Het is daarom goed om voor jezelf af te wegen of een slaaprobot bij je past.

 

Voordelen

 

Nadelen

 

Hoe een slaaprobot jouw slaap en ademhaling beïnvloedt

Veel slaaprobots zijn erop gericht meer ontspanning bij de gebruiker teweeg te brengen, zodat het makkelijker wordt in slaap te vallen of te blijven. Zo beschikt het populaire Somnox kussen over verschillende soorten ademhalingsoefeningen, die je via een app kunt toespitsen op jouw wensen. Door te synchroniseren met de ademhaling van de gebruiker is dit apparaat in staat om diens ademhaling op passende wijze te vertragen. Daarnaast bieden veel slaaprobots geluidstherapie, waarbij rustgevende geluiden de gebruiker helpen een diepe staat van ontspanning te bereiken. Apparaten met slimme wekfuncties zijn een goede keuze voor mensen die ’s ochtends moe wakker worden. Door natuurlijk daglicht en natuurgeluiden na te bootsen, halen deze apparaten de gebruiker op een gezondere manier uit zijn slaap, wat bijdraagt aan uitgerust wakker worden.

 

Hoe je een slaap assistent kunt gebruiken

Niet alleen voor het verbeteren van je nachtrust zijn slaaprobots effectief. De apparaten zijn ook inzetbaar om overdag meer ontspanning te ervaren. Zo kun je een slaaprobot bij je houden wanneer je leest, tv kijkt of uitrust. Wanneer je het moeilijk vindt om te mediteren maar dit wel graag wilt doen, kan een slaaprobot je middels ademhalingsoefeningen ook daarbij ondersteunen. Groot voordeel aan het overdag gebruiken van een slaaprobot is dat je ’s avonds in bed ook meer rust ervaart, waardoor slapen eenvoudiger wordt.

 

Is dit slaapmiddel geschikt voor jou?

Slaaprobots, daarmee bedoelen we grofweg alle technologische apparaten die helpen de slaap te optimaliseren, zijn voor veel mensen een goede keuze als andere middelen niet werken. Er zijn veel soorten slaaprobots op de markt: sommige zijn uitgerust met allerlei ontspanningsfuncties en helpen de gebruiker dus vooral tot rust te komen, terwijl andere ingezet kunnen worden om de slaap te monitoren of het moment van ontwaken te vergemakkelijken. Denk bij het aanschaffen van een slaaprobot dus goed na over waar je het apparaat voor wilt gebruiken.

Veel gestelde vragen

Wat is de beste slaaprobot om te slapen?

Wat de beste slaaprobot is, hangt af van de behoeften van de gebruiker. Waar de ene slaaprobot helpt bij het makkelijker in- en doorslapen, helpt de ander de hartslag tijdens de nachtrust te monitoren. Ook in vorm en formaat kunnen slaaprobots sterk variëren. Het is verstandig om na te denken over welk type slaaprobot bij jou past en waar je je comfortabel bij voelt.

Wat is een slaaprobot?

Een slaaprobot is een technologisch apparaat dat ontworpen is om de slaap te verbeteren. Dit kan op allerlei manieren: met ontspanningsoefeningen bijvoorbeeld, maar ook met slimme wekfuncties. Sommige slaaprobots combineren verschillende functies, terwijl andere op één doel gericht zijn.

Hoe werkt een slaaprobot?

Slaaprobots beschikken ieder over hun eigen unieke functies en eigenschappen en verschillen dan ook sterk qua werking. Apparaten die gericht zijn op ontspanning helpen bijvoorbeeld de ademhaling te vertragen. Slimme wekkers bootsen op hun beurt natuurgeluiden en natuurlijk daglicht na, zodat wakker worden makkelijker wordt. Monitoringsapparaten meten de hartslag, om zo slaapgewoonten in kaart te brengen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.