Beste topper 160×200

Als je in het bezit bent van een matras van 160×200 cm en op zoek bent naar wat extra comfort, dan is een topmatras precies wat je nodig hebt. Een topmatras is ideaal als je huidige matras iets te stevig is of als jij en je partner aparte matrassen hebben en deze willen samenvoegen. Daarnaast is een topmatras in staat om grote hoeveelheden vocht en vuil op te vangen, waardoor het onderliggende matras ongedeerd blijft. Daardoor gaat deze een stuk langer mee. Omdat de kwaliteit van topdek matrassen flink kan variëren, helpen wij je op weg bij het maken van de juiste keuze.

 

Beste topper matras 160×200

Het assortiment topmatrassen is oneindig, wat het moeilijk maakt om het kaf van het koren te scheiden. Een hoogwaardig 160×200 cm topmatras kenmerkt zich ten eerste door de kwaliteit van het materiaal waar het van gemaakt is. Niet alleen moet dit materiaal lang meegaan, ook moet het uitermate comfortabel zijn, want dat is waar een topper in eerste instantie voor bedoeld is. Daarnaast springt een goede topper in op bepaalde persoonlijke behoeften, zoals een verlaging van drukpunten of het weren van bacteriën en schimmels.

 

Waar op letten bij het kopen van een topdekmatras?

Het uitkiezen van een 160×200 cm topmatras doe je niet impulsief. Je brengt er een derde van je tijd op door, dus er mogen best wat eisen aan gesteld worden. Let in ieder geval op de volgende punten.

 

 

Toplijst matrastoppers 160×200 

 

Voor welk bed is deze topper geschikt?

Een 160×200 cm topper is geschikt voor een bed van dezelfde afmeting. Het is bij een topper uiterst belangrijk dat deze precies op het onderliggende matras past, anders ontstaat er het risico op lichamelijke ongemakken. En daar is een topper nu net niet voor bedoeld.

 

Voordelen en nadelen van deze maat

Ben je er nog niet helemaal over uit of je een 160×200 topmatras wilt aanschaffen? Wij zetten de voor- en nadelen overzichtelijk voor je op een rijtje.

Voordelen

 

Nadelen

 

Dure vs. goedkope matras topper 160×200 materialen

Met topmatrassen kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Dat geldt ook voor de prijs. Er zijn al toppers voor een paar tientjes op de markt, maar ze zijn er ook voor honderden euro’s. Wat je kiest, hangt natuurlijk helemaal af van je wensen. Misschien ben je op zoek naar een wat luxer topmatras: dan kun je kijken naar matrassen van hoogwaardige materialen als traagschuim en natuurlatex. Deze materialen vormen zich volledig naar het lichaam en zorgen op die manier voor zo min mogelijk drukpunten, waardoor ze zeer geschikt zijn voor mensen met gewrichtsklachten. Hoeft een topper niet zo geavanceerd, dan voldoen vaak de simpelere varianten van bijvoorbeeld polyether of koudschuim. Die zijn over het algemeen een stuk vriendelijker voor de portemonnee.

 

Juiste ondersteuning voor jouw postuur

Ieder lichaam is anders, dus voor topmatrassen (en matrassen in het algemeen) geldt geen ‘one size fits all’. Hou daarom altijd rekening met je lichaamsbouw en slaaphouding. Heb je snel last van pijnklachten? Dan is een drukverlagend materiaal ideaal, zoals traagschuim of natuurlatex. Wordt jouw nachtrust verstoord door nare allergieën? Kies dan voor een topper die huisstofmijten en bacteriën weert. Heb je een uitgesproken slaaphouding? Pas daar dan de stevigheid van de topper op aan. Ieder topmatras heeft zijn eigen functies en voordelen: doe daar altijd navraag naar en beslis op basis daarvan welk product het beste bij je past.

 

De beste merken voor 160×200 toppers

Er zijn diverse websites die producten vergelijken, zoals wij. Iedere website heeft zijn eigen testkenmerken waar dus ook diverse best getest toppers uit naar voren komen. Er zijn ook winkels die gangbaar zijn voor het testen van een topper in de winkel, of die een goed testbeleid hebben, zoals de Ikea en de Jysk. Of de online webwinkel van Emma.

 

Is dit formaat topmatras geschikt voor jou?

Als jouw 160×200 matras te hard aanvoelt, kun je deze verzachten met een topmatras. Toppers zijn vergeleken met normale matrassen niet duur en bieden het onderliggende matras meteen een laagje bescherming, waardoor deze langer meegaat. Een topmatras kan ook worden toegepast om de spleet tussen twee afzonderlijke matrassen weg te werken.

Veel gestelde vragen

Wat is het beste topdek matras 160x200?

Het ideale 160x200 topmatras onderscheidt zich door twee belangrijke eigenschappen: een hoog ligcomfort en een hoogwaardig kernmateriaal dat het onderliggende matras effectief beschermt tegen vuil en vocht. Afhankelijk van het lichaamstype zijn soms extra functies nodig, zoals een drukverlagende of anti-bacteriële werking.

Wat is een goedkope matras topper 160x200?

Goedkope schuimsoorten voor een 160x200 topmatras zijn polyether en eenvoudige vormen van koudschuim. Toppers van deze materialen zijn al te koop voor een paar tientjes. Hou er wel rekening mee dat je bij goedkopere toppers vaak inlevert op kwaliteit.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.