Beste topper 180×210

Een topper op je 180×210 cm tweepersoonsbed is dé oplossing als je je huidige matras wat zachter wilt maken. Ook is een topper handig om het gat te dichten tussen twee afzonderlijke matrassen, mochten jij en je partner daar behoefte aan hebben. Om een goede keuze te kunnen maken, is het wel belangrijk dat je weet waar je bij de aankoop van een 180×210 topper op moet letten. Niet elke topper voldoet immers aan jouw slaapbehoeften, en een miskoop wil je natuurlijk voorkomen. Met dit artikel helpen wij je op weg.

 

Beste topper 180×210

Een goede 180×210 topper moet aan een aantal eisen voldoen. Zo moet het materiaal waarvan het gemaakt is hoogwaardig en veerkrachtig zijn, zodat het jarenlang meegaat. Ook is een goed ventilerend vermogen belangrijk, zodat er geen broeierig slaapklimaat ontstaat. Bovenal moet een topper comfortabel zijn, want dat is waar toppers in eerste instantie voor bedoeld zijn. Ondersteuning is bij een topmatras minder van belang: daarvoor dient het onderliggende matras.

 

Waar op letten bij het kopen van een topmatras in dit formaat?

Ben je erover uit dat je een 180×210 topmatras wilt aanschaffen? Hou dan rekening met een aantal dingen.

 

 

Toplijst topper matras 180×210 

 

Voor wie is dit topdekmatras geschikt?

Een 180×210 cm topper is geschikt voor iedereen die over een tweepersoonsbed van hetzelfde formaat beschikt en op zoek is naar extra comfort. Ook als jij en je partner over twee losse matrassen beschikken, kan een topmatras ingezet worden om van die matrassen weer één geheel te maken.

 

Voordelen en nadelen van deze maat

Twijfel je nog of je een 180×210 cm topper wilt aanschaffen? Om de keuze te vergemakkelijken, zetten wij alle voor- en nadelen voor je op een rijtje.

Voordelen

 

Nadelen

 

Matrastopper 180×210 in verschillende materialen

Zoals gezegd bestaan er verschillende materialen voor matrastoppers, die in grote mate bepalen of een topper comfortabel ligt. Veelvoorkomende materialen in toppers zijn polyether, koudschuim, traagschuim en latex. Hieronder lichten we deze materialen één voor één uit.

 

 

Dikke topper 180×210 kopen voor meer slaapcomfort

Het slaapcomfort dat een 180×210 topper biedt is deels afhankelijk van de dikte, maar de dikte zegt niet alles. Omdat een dikkere topper over meer schuim of een ander (zacht) materiaal beschikt, klinkt het logisch dat deze toppers dan ook comfortabeler zijn. Vaak is dit ook zo, maar het comfort hangt bijvoorbeeld ook nauw samen met de stevigheid van het materiaal. Zo kan een dik topmatras van 10 cm alsnog stevig aanvoelen, en kan een topmatras van 5 cm juist erg zacht en soepel zijn. Het is daarom altijd verstandig om een topmatras uitgebreid uit te testen voor je een definitieve beslissing maakt.

 

Voordeel van een topper matras 180×210 met split

Ook voor koppels die over een elektrisch verstelbaar bed beschikken zijn er gepaste 180×210 toppers te koop. Deze toppers hebben een split in het midden, waardoor beide helften kunnen meebewegen met het verstelbare bed. Ideaal wanneer de een alvast gaat slapen en de ander nog wat wil lezen. Zo kun je met een split topper allebei je eigen ding doen, zonder in te hoeven leveren op comfort en gebruiksgemak.

 

Is dit formaat topmatras geschikt voor jou?

Op zoek naar wat extra comfort en zachtheid bovenop je huidige 180×210 matras? Een topmatras is het antwoord. Toppers zijn doorgaans gemaakt van zachte materialen die het slaapgemak verhogen. Ook handig: met een topper werk je eenvoudig de naad tussen twee matrassen weg die jou en je partner van elkaar scheidt.

Veel gestelde vragen

Wat is de beste topper 180x210?

De beste 180x210 topper levert een flinke dosis extra comfort bovenop het huidige matras, ventileert goed om een broeierig slaapklimaat te voorkomen en is gemaakt van hoogwaardig materiaal dat lang meegaat.

Wat is het voordeel van een dikke topper 180x210?

De dikte van een 180x210 topper kan het comfort van de topper (deels) bepalen, maar dat hoeft niet. De meeste toppers zijn tussen de 5 en 10 cm dik, waarbij over het algemeen geldt dat dikkere toppers comfortabeler zijn. Toch zijn er ook dunne toppers met een hoog ligcomfort en dikke toppers die minder prettig liggen.

Topper matras 180x210 met split of zonder split kopen?

Of je kiest voor een topper met of zonder split, hangt af van het bed waar jij en je partner in slapen. Hebben jullie een elektrisch verstelbaar bed, dan is een split topper vereist. Dankzij de split kan de topper namelijk meebewegen met het bed. Beschikken jullie over een normaal bed, dan volstaat een topper zonder split.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.