Beste topper anti allergeen

Huisstofmijt is een minuscuul spinachtig beestje dat zich voedt met huidschilfers en vocht. Niet voor niets nestelt dit beestje zich graag in matrassen en beddengoed. Hoewel huisstofmijt met het blote oog niet te zien is, kun je er als mens aardig wat last van ondervinden. Zo krijg je bij een allergie voor huisstofmijt last van verkoudheidsklachten en problemen aan je luchtwegen, wat funest is voor je nachtrust. Als je al een goed matras hebt en niet van plan bent deze op korte termijn te vervangen, kun je overwegen een anti-allergene topper aan te schaffen. Zo’n topper is gemaakt van materialen die huisstofmijt op afstand houden.

 

Beste anti allergie topper

Natuurlijk is het bij een anti allergische topper van belang dat deze huisstofmijt effectief weert. Een hypoallergeen en ventilerend materiaal is dus cruciaal, maar vergeet daarnaast het comfort niet uit het oog. Wat voor jou de beste anti allergie topper is, hangt grotendeels af van persoonlijke voorkeur én van factoren als gewicht en postuur. Een topper hoeft niet ondersteunend te zijn; daarvoor dient het onderliggende matras.

 

Waar op letten bij toppers voor mensen met allergieën? 

Bij de aanschaf van een hypoallergene topper zijn er enkele dingen om op te letten.

 

Toplijst anti allergene topper 

 

Voordelen en nadelen van dit type topper

Ben je er nog niet helemaal over uit of je een anti-allergeen topmatras wilt kopen? Om je te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze, hebben we de voor- en nadelen van dit type topmatras voor je opgesomd.

Voordelen

 

Nadelen

 

Beschikbare afmetingen van een anti allergie topmatras

Net als andere toppers is een anti allergie topper beschikbaar in alle standaard afmetingen. 140×200 cm is geschikt voor een twijfelaar, 160×200 voor een klein tweepersoonsbed en 180×200 voor een standaard tweepersoonsbed. Anti allergie toppers zijn ook in andere formaten beschikbaar.

 

Waarom je een anti-allergene matrastopper bij huisstofmijt allergie wilt gebruiken

Voor een verkwikkende nachtrust is het van essentieel belang dat je gedurende de nacht vrijuit kunt ademen, zodat alle lichaamscellen van voldoende zuurstof worden voorzien. Gebeurt dit niet en herstel je ’s nachts minder goed, dan kun je dat overdag merken aan klachten als vermoeidheid, een verslechterde concentratie of prikkelbaarheid. Omdat huisstofmijt je dagelijks functioneren dus flink kan beïnvloeden, is het geen overbodige luxe om je (top)matras hierop aan te passen. Voorkomen van huisstofmijt kan nooit voor de volledige honderd procent, maar je klachten kunnen wel aanzienlijk verminderen. Een anti allergie matrastopper is vooral handig als je al een goed matras hebt en niet van plan bent deze op korte termijn te vervangen. Een topper is slechts een extra (dunne) laag op het matras, maar biedt wél belangrijke voordelen. Een topmatras is ook nog een stuk goedkoper dan een regulier matras.

 

Oude matras en topper vervangen om allergieklachten te verminderen

Misschien zijn verkoudheidsklachten voor jou zo vanzelfsprekend dat je er nooit bij hebt stilgestaan om kritisch naar je matras te kijken. Zonde, want met de juiste aanpassingen aan je slaapomgeving zou je weleens veel minder last kunnen ervaren. Zoek bijvoorbeeld eens op van welke materialen jouw matras en/of topmatras is gemaakt en kijk of deze hypoallergeen zijn. Is dit niet het geval, dan heb je de oorzaak van jouw allergische klachten gevonden. Als je een geheel nieuw matras kopen teveel van het goede vindt, kan enkel een nieuw topmatras ook al uitkomst bieden. Er zijn verschillende topmatrassen op de markt die speciaal zijn ontwikkeld om huisstofmijtallergie het hoofd te bieden.

 

Onderhoud en tips voor optimaal comfort en bescherming tegen allergenen

Je slaapomgeving schoonhouden is de belangrijkste regel als je allergieklachten wilt verminderen. We geven een aantal tips om dit te doen.

Is dit type matras topper geschikt voor jou?

Wie goed wil slapen, moet goed kunnen ademen. Een hypoallergeen topmatras is een ideale keuze wanneer je last hebt van allergische klachten, maar je huidige matras niet bij het grof vuil wilt doen. Deze topmatrassen zijn geproduceerd van materialen die huisstofmijt op afstand houden en zo jouw klachten verminderen. Daardoor krijgt het lichaam de kans om gedurende de nacht effectief te herstellen, wat zich overdag uitbetaalt in meer energie, een beter humeur en een betere concentratie.

Veel gestelde vragen

Wat is het beste anti-allergie topmatras?

Een effectieve anti allergische topper moet huisstofmijt zien te weren, maar moet ook comfort bieden. De beste keuze hangt daarom onder andere af van persoonlijke voorkeur, gewicht en postuur.

Wat zijn de beste anti-allergene topper materialen?

Een anti-allergische topper bestaat vaak uit twee componenten die belangrijk zijn bij de bestrijding van huisstofmijt: een wasbare tijk met een gesloten celstructuur en een ventilerende kern. De tijk zorgt ervoor dat mijten niet kunnen binnendringen en door de goede ventilatie wordt de groei en verspreiding van huisstofmijten en schimmels een halt toegeroepen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.