Beste anti slip topper

Is het tijd voor een nieuwe topper en heb je regelmatig te maken met lichamelijke ongemakken of zelfs uit bed vallen tijdens het slapen? Kijk dan eens naar toppers met antislip functies. Dankzij speciaal antislip materiaal blijven deze toppers stevig op hun plek zitten, waardoor je stabiel en comfortabel in bed ligt en een ontspannen nachtrust ervaart. Tegelijkertijd fungeert de topper als een beschermlaag voor je matras, waardoor deze langer meegaat.

 

Beste anti slip matras topper

Het spreekt voor zich: een goed antislip topmatras beschikt over een effectieve antislip laag. Hoe goed een antislip topper werkt, is afhankelijk van het materiaal waarmee het geproduceerd is. Meestal is gebruik gemaakt van rubber, siliconen of gelachtig materiaal. Naast de kwaliteit van de antislip functies zijn ook andere aspecten belangrijk, zoals het comfort, het ventilerend vermogen en de levensduur van de topper.

 

Waar op letten bij een matrastopper met anti-slip

Bij de aanschaf van een anti-slip topper zijn er meerdere factoren om op te letten.

 

 

Toplijst antislip toppers 

 

Voordelen en nadelen van dit type matrasonderlegger

Een topper met antislip functies is ideaal voor het creëren van een stabiel en comfortabel slaapoppervlak. Toch kent dit type topmatras ook enkele nadelen.

Voordelen

 

Nadelen

 

Non slip topper kopen in verschillende afmetingen 

Bij de aankoop van een antislip topmatras moet extra rekening worden gehouden met het formaat. Is er sprake van uitstekende randen, dan kan dit lichamelijke ongemakken juist verergeren. Zorg er dus altijd voor dat de afmetingen van het topmatras precies hetzelfde zijn als die van het onderliggende matras. Dit moet geen enkel probleem zijn, aangezien topmatrassen over het algemeen in alle beschikbare formaten verkocht worden.

 

De verschillende materialen voor optimale grip en stabiliteit

De meeste antislip matrassen beschikken over een speciale laag van rubber of siliconen. Dit zijn eenvoudige en betaalbare materialen die over het algemeen erg effectief zijn in het voorkomen van verschuivingen door de grip die ze bieden. Soms is er voor de antislip laag gel of schuim gebruikt. Ook dit zijn prima materialen. Wel kan de effectiviteit van antislip functies afhankelijk zijn van het materiaal van het onderliggende matras. Hou hier dus rekening mee en laat je hierover zo nodig informeren.

 

Hoe je een anti slip mat voor een schuivende topper gebruikt

Misschien heb je al een topper, maar verschuift deze tijdens het slapen. In dat geval is een losse antislip mat een effectieve oplossing. Deze mat plaats je tussen de topper en het matras, waardoor de wrijving hiertussen vermindert. Een goede antislip mat is bij verschillende aanbieders al voor twee tientjes te koop.

 

Zorg voor extra stabiliteit en veiligheid tijdens het slapen

Een goede nachtrust wordt grotendeels bepaald door je slaaphouding. Lig je in een onnatuurlijke positie of draai je veel tijdens het slapen, dan zal de hoeveelheid diepe slaap afnemen. Je lichaam heeft het immers druk met het compenseren van de ongemakken, waardoor er minder ontspanning en energie overblijft voor je broodnodige herstel. Overdag merk je dit bijvoorbeeld aan vermoeidheid of een slechte concentratie. Wanneer dit veroorzaakt wordt door een verschuivende topper, is het aanschaffen van een antislip topper of mat dus geen overbodige luxe. Deze zorgen ervoor dat je weer een stabiele slaaphouding kunt aannemen en de rust krijgt die je lichaam nodig heeft.

 

De beschermende laag voor jouw matras

Een topper met antislip laag kan een goede ondersteuning zijn bij de ontwikkeling van een gezonde slaaphouding. Tegelijkertijd fungeert een topper als een beschermende laag voor je matras. Een topper vangt namelijk een hoop vocht en vuil op dat normaal gesproken in het matras terecht zou komen. Hierdoor gaat het matras veel langer mee. Wel moet je een topper om de zoveel jaar vervangen, maar dit is minder bewerkelijk én minder duur dan het aanschaffen van een geheel nieuw matras.

 

Is dit type matras topper geschikt voor jou?

Heb je een nieuwe topper nodig en wil je er zeker van zijn dat deze stevig op je matras blijft liggen? Koop er dan een met antislip functies. Dit voorkomt dat de topper verschuift en dat je veiligheid in het geding komt. Ook kun je een stabielere slaaphouding aannemen, wat resulteert in een meer ontspannen en verkwikkende nachtrust. Als je al een topper hebt maar merkt dat deze verschuift, kijk dan eens naar een losse antislip mat. Die plaats je tussen de topper en het matras in en kost slechts een paar tientjes.

 

Veel gestelde vragen

Wat is de beste anti slip matras topper?

De beste anti slip topper beschikt over een goede antislip en biedt daarnaast een hoog ligcomfort en een uitstekende ventilatie. Probeer een topper meerdere nachten uit om zeker te weten dat je de juiste keuze maakt.

Wat te doen tegen een schuivende topper?

Wanneer je merkt dat je topper verschuift tijdens het slapen, probeer dan eens een antislip mat. Deze leg je tussen de topper en het matras in. Dankzij het materiaal waarvan deze matten zijn gemaakt, blijft de topper goed op z’n plek liggen.

Wat zijn de afmetingen van antislip matrasonderleggers?

Antislip toppers zijn er in alle gangbare formaten, van eenpersoons tot extra ruim. Belangrijk bij dit type topper is dat hij exact op het matras past, anders krijg je mogelijk alsnog last van lichamelijke ongemakken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.