Beste topper drukverlagend

Merk je dat je ’s nachts niet helemaal comfortabel ligt en dat pijntjes verergeren, maar is je huidige matras nog niet aan vervanging toe? Een drukverlagende topper is de ideale aanvulling. Deze toppers zijn gemaakt van materiaal dat de spanning op het lichaam vermindert, waardoor pijn verleden tijd wordt. Drukverlagende toppers zijn in allerlei soorten, dus het is verstandig om te weten waarop je moet letten. Wij helpen je daarbij.

 

Beste drukverlagende topper

Topmatrassen zijn in eerste instantie ontwikkeld om het ligcomfort te verbeteren, hoewel dat niet per se betekent dat iedere topper ook daadwerkelijk lekker ligt. Met een drukverlagende topper zit je sowieso goed. Meestal is dit type topper gemaakt van traagschuim of latex; materialen die zacht en soepel worden door lichaamswarmte. Zo vormt de topper zich perfect naar jouw lichaam en zal je minder spanningspunten ervaren. Maar comfort is niet alles. Hou ook rekening met je lichaamstemperatuur, want drukverlagende topmatrassen zijn niet altijd de beste in ventileren. Heb je het snel warm, dan is het belangrijk je topper hierop aan te passen.

 

Waar op letten bij het kopen van een anti decubitus topper?

Omdat een drukverlagend of anti-decubitus topper een medisch doel dient, zou de aanschaf ervan een zorgvuldige bezigheid moeten zijn. Op de volgende dingen kun je letten.

 

 

Top 8 drukverlagende topper 

 

Voordelen en nadelen van dit type topper

Hoewel drukverlagende topmatrassen absoluut kunnen bijdragen aan een heerlijke slaapervaring, kennen ze ook enkele nadelen. Het is goed om deze in overweging te nemen voordat je een keuze maakt.

Voordelen

 

Nadelen

 

Beschikbare afmetingen van drukverlagend topmatras

Drukverlagende topmatrassen zijn er in alle standaard afmetingen. De meest voorkomende afmetingen zijn de volgende:

 

Welk materiaal topper heb ik nodig met pijnlijke gewrichten?

Toppers met drukverlagende eigenschappen hebben één belangrijk ding gemeen, en dat is dat ze van materialen gemaakt zijn die een drukverlagende werking hebben. De meest gangbare materialen voor dit soort topmatrassen zijn traagschuim en latex, maar ook koudschuim wordt regelmatig gebruikt. Wij zetten de voor- en nadelen van ieder materiaal voor je op een rijtje.

 

 

Dikte voor optimale drukverlichting en comfort

Koop je een topper voor bovenop je huidige matras, dan is het altijd van belang de dikte van het product in acht te nemen. De meeste toppers zijn tussen de 5 en 10 centimeter dik, waarbij dikker vaak ook comfortabeler betekent. Bij drukverlagende toppers is die dikte extra belangrijk. Om zo min mogelijk drukpunten te ervaren, is het namelijk cruciaal dat het lichaam voldoende moet kunnen wegzakken. Wij raden daarom aan om een topper te kopen van minimaal 6 centimeter dik, maar het liefst nog veel dikker. Je gewicht speelt hierin ook een rol: hoe zwaarder je bent, hoe dikker de topper mag zijn.

 

Verbeter jouw slaapkwaliteit door verlichting van drukpunten

Misschien vraag je je af hoe een vermindering van drukpunten resulteert in een betere nachtrust. Dat is eigenlijk heel simpel. Materialen als traagschuim en latex worden soepel bij lichaamswarmte, waardoor toppers en matrassen van dit materiaal in staat zijn de contouren van het lichaam te volgen. Gevoelige gebieden ervaren zo voor minder spanning en druk, wat uiteindelijk leidt tot een vermindering van pijn. En minder pijn betekent een meer ontspannen en dus diepere nachtrust! Drukverlagende (top)matrassen zijn daarmee erg geschikt voor mensen met chronische pijn of gewrichtspijn, maar ook voor mensen die sporadisch pijn aan het lichaam ervaren.

 

Beste slaaphouding voor een verlichting van de pijnlijke gewrichten

Over het algemeen wordt bij gewrichtspijn aangeraden op de rug te slapen. In deze houding is namelijk sprake van een gelijkmatige verdeling van het lichaamsgewicht, en ook het draagvlak voor spieren en weefsels is groter. Toch geldt lang niet voor iedereen dat dit de fijnste slaaphouding is; misschien ervaar jij juist een vermindering van klachten als je op je zij ligt. Op je buik slapen wordt in elk geval afgeraden, omdat dit de wervelkolom in een onnatuurlijke positie forceert en pijntjes in deze houding dus altijd op de loer liggen.

 

Is dit type matras topper geschikt voor jou?

Wanneer gewrichtspijn of een andere vorm van pijn jouw slaap verstoort en je jouw huidige matras nog niet wilt vervangen, kijk dan eens naar een drukverlagend topmatras. Een topmatras is slechts een dunne laag op je huidige matras, maar biedt wel een hoop voordelen. In het geval van een drukverlagende topper geniet je naast een flinke dosis extra comfort ook van minder spanning op het lichaam, waardoor je pijntjes vaarwel kunt zeggen. Zo zal je ’s nachts dieper slapen, waar je ook overdag de talloze voordelen van plukt.

Veel gestelde vragen

Wat is de beste drukverlagende topper?

Een kwalitatieve drukverlagende topper is in staat om de druk op het lichaam zoveel mogelijk te verminderen. Ook moet een drukverlagende topper voldoende ventileren, zodat er geen broeierig slaapklimaat ontstaat.

Welke topper gebruiken bij pijnlijke gewrichten?

Je kunt het beste voor pijnlijke gewrichten een matras gebruiken die ondersteuning geeft, maar tegelijk niet teveel druk geeft.

Wat zijn de beste drukverlagende materialen toppers?

Vaak wordt voor dit soort toppers gebruik gemaakt van traagschuim of latex. Deze materialen worden sopeler door lichaamswarmte.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.