Beste matras 90×200

In de wereld van matrassen kan het kiezen van de juiste maat een uitdaging zijn. Maar voor velen is de keuze voor een matras van 90×200 een geweldige optie. Deze afmeting wordt niet voor niets het standaard eenpersoonsmatras genoemd. In dit artikel delen we onze kennis en inzichten om je te helpen het beste 90×200 matras voor jouw slaapbehoeften te vinden.

 

Beste 1 persoons matras 90×200

Hoewel het ‘beste’ matras voor iedereen anders kan zijn, afhankelijk van individuele slaapbehoeften en -voorkeuren, kan een artikel als dit helpen bij het kiezen van het beste matras voor jou. Wij streven ernaar goede matrassen in kaart te brengen op basis van eigen onderzoek en klantreviews. Er zijn namelijk heel veel aanbieders die claimen het beste matras te hebben, daarom geven wij onze mening. Zo hebben we artikelen voor de beste matrassen die passen bij verschillende slaapbehoeftes zoals matrassen speciaal voor zijslapers, rugslapers en buikslapers. Maar ook de beste harde en de beste zachte matrassen en nog veel meer.

 

Voor wie is het 90×200 matras geschikt? 

Een 90×200 matras is ideaal voor volwassenen en tieners die alleen slapen. Het is ook een goede keuze voor logeerkamers of kleinere ruimtes. Maar wat je vaak ziet is dat mensen ook twee losse matrassen 90×200 op een onderstel leggen. Dit kan omdat beide bedpartners andere slaapwensen hebben of omdat het makkelijker is met opmaken van het bed. Voor wie dat eerste het geval, is hebben we mogelijk een leuke oplossing. Aanpasbare matrassen zoals het Stellar matras van Morningstar Sleeps bieden tegenwoordig de mogelijkheid om 2 losse kernen in een matras afzonderlijk van elkaar in te stellen op hardheid en zoneverdeling. Op deze manier creëer je toch een geheel met twee hardheden, zonder spleet in het midden.

 

Waar op letten bij het kopen van een matras van dit formaat?

Belangrijke factoren om te overwegen zijn onder andere het comfort, de ondersteuning, de gebruikte materialen, de ventilatie, de garantie en de levensduur van het matras. Het is ook belangrijk om rekening te houden met je persoonlijke slaapstijl en eventuele gezondheidsproblemen.

 

Beste 90×200 matras aanbieders

Enkele bekende aanbieders van 90×200 matrassen zijn Emma, IKEA, Leen Bakker, Beter Bed, Auping, Jysk, Kwantum en Morningstar Sleeps. Wij vergelijken voornamelijk de matrassen die ook online worden aangeboden. Vaak zie je dat matrassen in winkels ook veel duurder zijn, terwijl dit niet altijd nodig hoeft te zijn.

 

De voor- en nadelen van deze afmeting

 

Voordelen

 

Nadelen

 

Goedkope matrassen 90×200 in de aanbieding kopen

Er zijn vaak deals en aanbiedingen beschikbaar voor 90×200 matrassen. Het is belangrijk om je onderzoek te doen om er zeker van te zijn dat je een kwaliteitsmatras voor een goede prijs krijgt. Je ziet soms van die aanbiedingen 2 voor de prijs van 1, maar dat betekent over het algemeen dat de prijs van het standaard matras te duur is.

 

Gewicht van een matras in dit formaat

Het gewicht van een 90×200 matras kan sterk variëren, afhankelijk van het type en de gebruikte materialen. Gemiddeld wegen de betere matrassen van 25 cm hoog zo’n 20 tot 35 kg. 

 

De verschillende matrassoorten

Er zijn verschillende soorten matrassen beschikbaar in de maat 90×200, waaronder koudschuim, pocketvering, traagschuim, latex, binnenvering, polyether en bonell vering matrassen. Heb je al een voorkeur voor een van deze materiaalsoorten, dan raden we aan om een van de volgende artikelen te lezen. 

 

Hardheid van een 90×200 matras

Uiteraard zijn er 90×200 matrassen in alle hardheden. Ben je op zoek naar een specifieke hardheid? Mogelijk dat de volgende artikelen helpen.

 

Boxspring matras 90×200 kopen

Een 90×200 matras kan een goede keuze zijn voor een boxspring, maar het is belangrijk om de juiste matras te kiezen die bij de boxspring past. Wij hebben een apart artikel geschreven voor eenpersoons boxsprings. Mogelijk dat dit meer informatie biedt.

 

Is het matras geschikt voor jou?

Of een 90×200 matras geschikt is voor jou hangt af van je slaapstijl, eventuele gezondheidsproblemen en persoonlijke comfortvoorkeuren. Ben je eruit en wil je graag een matras 90×200 cm bestellen? Bekijk dan onze beste matrassen bovenin deze pagina.

Veel gestelde vragen

Wat zijn goedkope 90x200 matras materialen?

Polyether en bonellvering matrassen zijn over het algemeen goedkopere opties.

Wat is het gewicht van een matras 90x200?

Het gewicht varieert, maar een gemiddeld 90x200 matras kan tussen de 20 en 40 kg wegen.

Is een 90x200 matras geschikt voor een boxspring?

Ja, een 90x200 matras is in principe geschikt voor een boxspring mits de afmetingen van het matras matchen met de boxspring.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.