Beste logeer matras

Iedereen krijgt weleens te maken met (onverwachte) logeergasten. Het is dan wel zo fijn als je je gasten kunt voorzien van een comfortabele plek om te slapen. Een goed logeermatras is praktisch, ligt lekker en is ook nog eens betaalbaar. De vele verschillende soorten kunnen wel wat overweldigend zijn. Wij helpen je bij het maken van de juiste keuze. 

De beste logeer matrassen

Hoewel een logeermatras over het algemeen niet veel wordt gebruikt en dus niet exceptioneel hoeft te zijn, wil je wel een goede indruk maken op je gasten. Een kwalitatief logeermatras onderscheidt zich door het materiaal, gewicht, comfort, dikte en ontwerp. Wat het beste matras is voor jouw gasten hangt dus af van meerdere factoren. Maar iedere gast heeft ook andere slaapbehoeftes. Bekijk daarom ook eens de beste aanpasbare matrassen.

 

Wat is een logeermatras?

Een logeermatras is uitsluitend bedoeld voor logés en wordt slechts sporadisch gebruikt. De meeste logeermatrassen van polyether zijn daarom prima geschikt. Wil je toch voor wat luxer gaan, kies dan een matras van koudschuim, traagschuim of pocketvering.  

Logeermatrassen zijn er in veel verschillende soorten, met als overeenkomst dat de meeste makkelijk op te bergen zijn. Zo heb je opblaasbare matrassen, opklapbare matrassen en opvouwbare matrassen. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende typen. 

 

Tips wanneer je een matras voor logeerbed wilt kopen

Wil je een los logeermatras of een matras voor je huidige logeerbed kopen, let dan in eerste instantie op het materiaal. Het materiaal is allesbepalend in hoe het logeerbed ligt. Voor een enkel nachtje is het goedkope en eenvoudige polyether goed. Heb je vaker gasten te logeren of heb je een terugkerende logé die met gewrichtsklachten kampt, dan is het verstandig om een logeermatras van bijvoorbeeld traagschuim of pocketvering te gaan. Die materialen ondersteunen beter en zijn slijtvaster. 

Ook de dikte van het matras zegt veel over het comfort. Iedereen ervaart comfort anders, maar als richtlijn kun je aannemen dat een dik matras comfortabeler is dan een dun matras. Aan de andere kant is een dik matras ook zwaarder, wat voor een logeermatras niet altijd handig is. 

Let ook goed op de afmeting, vooral wanneer je een matras voor je huidige logeerbed koopt. Logeermatrassen zijn daarnaast niet geschikt voor mensen langer dan twee meter. Hou bij een tweepersoons logeermatras in het achterhoofd dat een groot matras niet altijd makkelijk vervoerbaar is. Neem je het matras bijvoorbeeld mee op vakantie, dan zijn twee eenpersoons matrassen misschien praktischer.

Tenslotte is het ook belangrijk dat een logeermatras over een wasbare hoes beschikt; wel zo hygiënisch voor een matras dat door meerdere mensen wordt gebruikt. Logeermatrassen koop je bij ketens als Ikea, Jysk, Kwantum, Leen Bakker en Action. 

 

Top 8 logeermatrassen van 2023*

 

De voor- en nadelen van dit type matras

 

Voordelen

 

Nadelen

 

Welke soorten logeermatrassen zijn er?

Er zijn veel opties wat betreft logeermatrassen, ieder met zijn voor- en nadelen. Waarschijnlijk ken je het traditionele opklapbare logeerbed wel: makkelijk in gebruik, maar vanwege het formaat iets minder eenvoudig te bergen. Een opblaasbaar logeermatras neemt daarentegen opgevouwen nauwelijks ruimte in beslag en is ook nog eens aan te passen in hardheid, maar vergt wel wat meer moeite om op te zetten. De meest praktische optie is het opvouwbare matras, dat uit drie delen bestaat en daardoor makkelijk neer te zetten en op te bergen is. Deze matrassen zijn zo slim ontworpen dat je ze in elk huishouden kwijt kunt. 

 

Opvouwbaar logeermatras bespaart ruimte

Heb je nauwelijks ruimte voor een logeermatras of wil je het matras meenemen op vakantie? Een driedelig opvouwbaar logeermatras is dan jouw beste vriend. Dit matras is makkelijk inklapbaar, licht van gewicht, relatief goedkoop en is zelfs multi-inzetbaar als bijvoorbeeld stoel of tafel. Ook zijn deze opvouwbare matrassen meestal gemaakt van kwalitatief schuim, waardoor ze ook nog heerlijk liggen. Ikea heeft een groot aanbod aan vouwbare matrassen. 

 

Is een logeer matras geschikt voor jou?

Eigenlijk is een matras voor logés voor iedereen geschikt. Als je wordt verrast door onverwachte gasten wil je ze immers wel comfort kunnen bieden. Kampeer je veel of reis je iedere zomer met de camper of caravan, dan is een opvouwbaar matras interessant.     

 

Veel gestelde vragen

Wat is het beste matras voor een logeerbed?

Een goed logeermatras is makkelijk in gebruik, comfortabel en betaalbaar. Tenzij je vaak logés over de vloer hebt of bijvoorbeeld terugkerende gasten met lichamelijke klachten, hoeft het kopen van een logeermatras niet ingewikkeld te zijn.

Wat is het voordeel van een opvouwbaar logeer matras?

Licht van gewicht, comfortabel, multifunctioneel en goedkoop: dat zijn de voordelen van een opvouwbaar matras. Deze matrassen komen van pas in huishoudens met weinig ruimte of wanneer je op reis gaat en je eigen matras meeneemt.

Welke soorten logeermatrassen zijn er?

Logeermatrassen zijn er in veel variaties: opklapbaar, opblaasbaar en opvouwbaar. Ook in materialen, dikte en afmetingen kunnen logeermatrassen van elkaar verschillen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.