Zazu schaap slaaptrainer

Review Zazu: Slaaptrainer

Hoe lief en leuk je kinderen ook mogen zijn, in de vroege ochtenduren hebben de meeste ouders toch behoefte aan lief slapende kinderen met zoete dromen. Kinderen kunnen vaak nog niet klokkijken en de dag begint vaak wanneer ze hun ogen openen, hoe vroeg het dan is. Hiervoor is de Zazu Slaaptrainer de ideale oplossing. Met zijn innovatieve kenmerken en schattig ontwerp is deze slaaptrainer een gamechanger voor vermoeide ouders.

 

Oorsprong en achtergrond van Zazu

Zazu is een Nederlands merk, opgericht door twee ouders in 2013. Het is een merk die hard is gegroeid en onderhand al te verkrijgen is in meer dan 45 landen. De productie vindt plaats in Hong Kong, maar alle producten worden ontworpen in Nederland. Je ziet het merk terugkomen in veel gerenommeerde baby en kinder winkels en online shops. Op Bol.com liegen de reviews er niet over en krijgen ze 3.8 sterren gemiddeld. Op websites als trustpilot is echter de naam niet terug te vinden in van de Nederlandse website.

Zazu slaaptrainer reviews

Bron datum: 03-01-2024

Hun eerst ontworpen product was de Slaaptrainer Sam, waarover deze review gaat!

 

Hoe de Zazu slaaptrainer werkt

Slaap is essentieel voor de gezondheid en het welzijn van zowel kinderen als volwassenen. Het speelt een cruciale rol in cognitieve ontwikkeling, emotionele regulatie en fysieke groei. Veel ouders worstelen echter om hun kleintjes de hele nacht te laten slapen, wat leidt tot uitputting en frustratie voor zowel het kind als de ouder.

De Zazu slaaptrainer begrijpt het belang van een goede nachtrust en biedt een oplossing die niet alleen helpt je kind in slaap te vallen, maar hen ook gezonde slaapgewoonten aanleert. Zo laat de slaaptrainer met visuele indicatoren zien wanneer je kindje uit bed mag komen:

 

Kenmerken van de Zazu slaaptrainer

Naast dat de slaaptrainer als stoplicht werkt voor je kindje, heeft de slaaptrainer nog andere belangrijke functionaliteiten. Hieronder zie je het menu van de slaaptrainer.

Zazu slaaptrainer Menu

Nachtlampje

Zo kan je de rode kleur ook aan laten voor je kindje als nachtlampje. Nu is het hebben van licht in de nacht niet goed voor de kwaliteit van slaap, omdat het je melatonine aanmaak reduceert. De rode kleur is echter wel het minst slechtte van alle verschillende kleuren, omdat deze tegengesteld is aan wit/blauw licht. Toch blijkt uit ander onderzoek dat rood licht wel bijdraagt aan de slaapkwaliteit.

Je kan het nachtlampje instellen in een aantal minuten, of voor de gehele nacht. Scheelt ook weer de aanschaf van een extra nachtlampje.

Middagdutje

Naast de reguliere nachtelijke slaaptrainer, kan de slaaptrainer ook eenvoudig worden ingesteld voor het middagslaapje. Dit is een aparte instelling, die je ieder moment kan aanzetten. Je kan de slaaptrainer instellen voor 30 tot 180 minuten!

Wekker

Naast dat de slaaptrainer met kleuren kan aangeven dat het tijd is om wakker te worden, kan je ook een wekker instellen. Voor de oudere kindjes, die bijvoorbeeld naar school gaan, is dit een handige functionaliteit. De wekker staat (gelukkig) niet standaard aan op de tijd dat je kindje wakker mag worden, maar dit is een aparte functie.

 

Onze ervaring

Wij hebben de Zazu Sam het schaap slaaptrainer nu meer dan 1,5 jaar en zijn er heel positief over. We zijn ermee begonnen toen onze dochter iets ouder dan 2 jaar was. We hebben hem veelvuldig gebruikt voor middagslaapjes en gebruikte hem iedere nacht. We hebben hem ook altijd meegenomen als we ergens anders gingen slapen. Ze had de slaaptrainer al vrij snel door, wat onze nachtrust (vooral in de ochtend) goed heeft gedaan. Hoewel de slaaptrainer best lastig in te stellen is en de handleiding je hier niet echt handvaten bij geeft, hoef je hem maar 1 keer goed in te stellen.

Schermkleuren van de slaaptrainer

De kleuren van de slaaptrainer zijn heel duidelijk, en het nachtlampje heeft ook een dimfunctie in helderheid. Wij laten het nachtlampje altijd de gehele nacht aan, op de minst heldere intensiteit, omdat de slaaptrainer ook naast de deur staat en ze deze dan in het donker goed kan vinden. De groene kleur in de ochtend is wel relatief fel, maar deze gaat na 10 minuten ook weer uit.

Het geluid van de slaaptrainer

De slaaptrainer geeft middels de schermkleuren en de ogen aan wanneer het tijd is om op te staan. De ogen geven echter een flinke tik op het moment dat de slaaptrainer wakker wordt. Onze dochter heeft nu al meerdere keren aangegeven wakker te zijn geworden van de ogen van haar slaaptrainer. Dit is natuurlijk wel jammer als je de slaaptrainer hebt aangeschaft om je kindje te leren doorslapen en dat wanneer ze een keer langer slapen ze wakker worden van de slaaptrainer. Wij hebben dus de ogen van de slaaptrainer vastgeplakt met tape. Ze blijft nu ook zeggen: “Mama de slaaptrainer is rood en aan het slapen, maar zijn ogen zijn open”.

Error in de slaaptrainer

Op het begin als onze dochter uit haar kamer wilde, maar als schaap nog niet wakker was, heeft ze een aantal keren aan de knopjes gezeten. Hierdoor heeft ze een error veroorzaakt in de slaaptrainer, nog steeds geen idee hoe, waardoor de wekker af bleef gaan en het schaap allemaal rare tekens op het scherm toonde. Gelukkig was dit wel snel opgelost door de batterijen eruit te halen en de stekker uit het stopcontact. Na opnieuw alles aan te sluiten deed het schaap het weer ‘gewoon’, maar moest wel alles opnieuw ingesteld worden.

Hoe wij hem gebruiken

Wij hebben de regel gesteld: Als de slaaptrainer rood is, dan moeten we nog proberen te slapen. Als de slaaptrainer oranje is dan mag je in je kamer spelen. Pas als de slaaptrainer groen is dan mag je de kamer uit komen en bij papa en mama komen. We hebben haar dit geleerd door als ze ons riep in de ochtend, bij haar te komen en als de slaaptrainer dan oranje was, dan bleven we samen wachten totdat de slaaptrainer groen werd. Als de slaaptrainer rood was, dan probeerde we haar terug in slaap te krijgen. Dit ritme had ze eigenlijk vrij snel zelf door en dan hoefde we niet meer bij haar te blijven.

Samenvattend:

Voordelen:

Nadelen:

 

Tips voor effectief gebruik van een slaaptrainer

Om het meeste uit je Zazu Slaaptrainer te halen, zijn hier enkele tips voor effectief gebruik:

  1. Vestig een consistente bedtijdroutine: Integreer de Zazu Slaaptrainer in een consistente bedtijdroutine om je kind te helpen de zachte lichten van de slaaptrainer te associëren met in slaap vallen.
  2. Help je kindje in de eerste periode: Je kind moet leren hoe de slaaptrainer werkt. Leg je kindje uit: “De slaaptrainer is nog oranje, we moeten nog even wachten”. Of in de nacht: “De slaaptrainer is nog rood, het is slaaptijd”.
  3. Pas de wakker worden-tijd geleidelijk aan: Als je de wakker worden-tijd van je kind wilt verschuiven, pas deze dan geleidelijk aan over een bepaalde periode. Dit stelt hen in staat om zich aan te passen aan het nieuwe schema zonder zich gehaast of verward te voelen.
  4. Gebruik de Zazu slaaptrainer als visueel signaal: Leer je kind vertrouwen op de Zazu slaaptrainer als een visueel signaal voor wanneer het tijd is om uit bed te komen. Dit helpt hen een gevoel van onafhankelijkheid te ontwikkelen en begrijpen wanneer het geschikt is om de dag te beginnen.

 

Waar de Zazu Sleep Trainer te kopen

De Zazu Sleep Trainer is te koop via de volgende site:

Zazu

Sam Slaaptrainer Schaap

Bekijk prijs right icon

Ook is hij te krijgen via de officiële Zazu-kids website, evenals bij geselecteerde retailers.

 

Conclusie: Omarm een betere bedtijdroutine met de Zazu slaaptrainer

Hoewel er verschillende slaaptrainingsmethoden beschikbaar zijn, biedt de Zazu Slaaptrainer een unieke en allesomvattende oplossing die zachte lichten en een intuïtief slaaptrainingsprogramma combineert. Met de aanvullende opties en een slaaptrainersfunctie voor middagslaapjes is het een alomvattende slaaptrainer.

Wil je meer weten over slaaptrainers? Bekijk dan ook onze blog: Slaaptrainer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.