Matras door Lotte Krijger Matras online kopen

Online nieuw matras kopen?

Waar moet je op letten bij het kopen van een nieuw matras online?

In deze digitale wereld is alles online te koop, zelfs een nieuw matras! Maar in de digitale wereld zitten ook veel valkuilen en kan je zo een foute aankoop hebben van je nieuwe matras.Waar moet je nu op letten bij het kopen van een nieuw matras online? Wij zetten het hieronder de 3 belangrijkste zaken voor je onder elkaar!

Online nieuw matras kopen, belangrijke aspecten

Zowel online als in de winkel is het natuurlijk van belang dat je een goed matras koopt. Maar wat is nou een goed matras? Dat is voor iedereen anders. Zo hebben wij op onze Matrassen pagina alle verschillende aspecten onder elkaar gezet wat een matras voor kenmerken heeft om te zien wat goed bij jou past. Zo kan jij bepalen wat het beste matras is, voor jou! Deze is ook goed online te vinden en wij helpen jou hierbij! Waar je op moet letten zetten we hieronder in 4 punten om het beste matras voor jou online te kunnen kopen.

 

1. Past het matras bij jou bed

 • Afmetingen van het matras

Bij het online kopen van je matras zit een foutje in een klein hoekje. Zo moet je goed opletten welke specificaties je aan klikt en welke je afrekent. Daarbij moet je er natuurlijk ook van tevoren over nadenken of je twee matrassen wilt of één groot matras, als je voor een tweepersoons matras op zoek gaat. Om er zeker van te zijn dat je de goede matrasafmeting koopt is het goed om het bed nog een keer op te meten. De volgende matrasmaten zijn online beschikbaar:

  • Matrasafmeting 80×200 cm

Deze maat is ook vaak beschikbaar in 210 cm lengte. In uitzonderlijke gevallen bestaat ook de lengtemaat 220 cm.

  • Matrasafmeting 90×200 cm

Deze maat is ook vaak beschikbaar in 210 cm lengte. In uitzonderlijke gevallen bestaat ook de lengtemaat 220 cm.

  • Matrasafmeting 120×200 cm

Deze maat is ook vaak beschikbaar in 210 cm lengte. In uitzonderlijke gevallen bestaat ook de lengtemaat 220 cm.

  • Matrasafmeting 140×200 cm

Deze maat is ook vaak beschikbaar in 210 cm lengte. In uitzonderlijke gevallen bestaat ook de lengtemaat 220 cm.

  • Matrasafmeting 160×200 cm

Deze maat is ook vaak beschikbaar in 210 cm lengte. In uitzonderlijke gevallen bestaat ook de lengtemaat 220 cm.

  •  Matrasafmeting 180×200 cm

Deze maat is ook vaak beschikbaar in 210 cm lengte. In uitzonderlijke gevallen bestaat ook de lengtemaat 220 cm.

 

2. Onderstel van het bed

Het onderstel van het bed is ook van belang bij de zoektocht naar een nieuw matras. De kracht van een goed matras zit namelijk in de tegendruk welke het matras geeft aan jou lichaam. Voor deze tegendruk heeft het matras ook een goede bodem nodig, afhankelijk van welke eigenschappen het matras bezit. Zie ook onder punt 2 de verschillende type matrassen.

 • Lattenbodem

Op een goede lattenbodem kan je eigenlijk alle matrassen wel leggen, mits de latten niet te ver uit elkaar liggen. Een pocketvering matras heeft namelijk per afzonderlijke veer een bodem nodig om de juiste tegendruk te geven en als deze aan de onderkant geen steun kan vinden, kan het geen tegendruk geven en zakt de veer als het ware naar onder.

 • Verstelbare lattenbodem

Op een verstelbare lattenbodem kan een pocketvering matras niet. Dit is omdat als je de lattenbodem verstelt de veren in elkaar (kunnen) draaien, waardoor ze kapot gaan of in elkaar gedraaid kunnen blijven liggen. Hiermee gaat de tegendruk van de veer verloren en kan je daar mogelijk minder lekker op liggen.

 • Boxpring

Op een boxpring kan ieder matras gelegd worden.

 

3. Het type matras wat geschikt is voor jouw slaapcomfort

Ieder persoon slaapt anders en heeft andere slaapvoorkeuren. De belangrijkste eigenschap van een matras, waar deze ook online op gecategoriseerd worden is de kern van het matras. Deze zijn onder te verdelen in schuim matrassen, vering matrassen en watermatrassen.

 • Koudschuim matras

Koudschuim matrassen ventileren heel goed en voelen daardoor niet warm aan. Daarbij bieden koudschuim matrassen vaak ook veel comfort en zijn ze zeer duurzaam. Zie ook onze koudschuim matras pagina voor meer informatie over de eigenschappen van een koudschuim matras.

 • Pocketvering matras

Vering matrassen waren de eerste ‘echte’ matrassen zoals wij deze nu kennen en tegenwoordig bestaan ze nog steeds. Nu worden er vooral pocketvering matrassen verkocht, wat betekend dat iedere veer in een pocket zit, zodat ze niet in elkaar draaien. Pocketvering matrassen ventileren goed en als comfortlaag zit er vaak nog een schuimlaag overheen. Pocketvering matrassen kunnen echter niet op een verstelbare lattenbodem.Zie ook onze pocketvering matras pagina voor meer informatie over de eigenschappen van een pocketvering matras.

 •  Traagschuim matras

Traagschuim is het soort schuim welke vormt naar het lichaam en het heeft drukverlagende eigenschappen. Het materiaal is temperatuurgevoelig, dus bij warmte wordt het soepeler en bij kou wordt het materiaal steviger. Een matras zal nooit volledig uit traagschuim bestaan en wordt vaak in combinatie met koudschuim gemaakt. Zie ook onze traagschuim matras pagina voor meer informatie over de eigenschappen van een traagschuim matras.

 • Latex matras

Latex is een flexibel, rekbaar en veerkrachtig materiaal. Het is echter niet goed ventilerend en het neemt slecht vocht op. Hierdoor voelt het materiaal ook redelijk warm aan. Wel staat latex bekend als een heel hygienisch materiaal, omdat bacteriën en schimmels er slecht aan kunnen hechten. Hierdoor is het wel van belang dat de hoes wel van goed ventileerbaar materiaal is gemaakt, omdat het vocht slecht door de kern van het matras weg zal gaan.

 •  Polyether matras

Polyether matrassen staan er voornamelijk om bekend dat ze relatief goedkoop zijn. De eigenschappen van het materiaal zijn wel minder goed in vergelijking met de andere matras kernen. Het materiaal heeft namelijk snel last van kuilvorming, neemt geen vocht op, voert slecht vocht af en voelt snel warm aan. Hierdoor is het ook geen duurzaam materiaal en zal je sneller een nieuw matras moeten kopen.

 

3. Slaaphouding

Jou voorkeurs slaaphouding is van belang voor het soort matras wat je koopt en welke stevigheid dit behoeft. Zo moet in je slaaphouding je schouders, wervelkolom en heupen voldoende ondersteuning hebben. Het is namelijk van belang dat de rug en wervelkolom recht blijven in iedere slaappositie.

 • Rugslaper

Mocht je graag op de rug slapen heb je het meeste baat bij een wat steviger matras. Zo kunnen de heupen en schouders, welke wat zwaarder zijn toch in het matras zakken maar krijgt de onderrug ook voldoende ondersteuning.

 •  Zijslaper

Doe jij meer op je zij slapen, dan eb je het meeste baat bij een wat zachter matras. Zo kunnen de heupen en schouders wat dieper in het matras zakken, maar heeft je zij ook nog voldoende ondersteuning.

 • Buikslaper

Op de buik slapen is ergonomisch gezien eigenlijk helemaal niet goed voor het lichaam. Het beste voor buikslapers is een steviger matras, maar wel met een zachte toplaag. Deze zachte toplaag verlaagt namelijk de druk op de buik, zodat je nog goed kan ademen.

 

Reviews van het matras en de webwinkel

Nu je op basis van je eigen voorkeuren een idee hebt kunnen vormen voor het beste matras, kan je op zoek naar een webwinkel welke voldoet aan jou voorkeuren. Maar hoe weet je of je nu de goede webwinkel voor je hebt en of het product ook voldoet aan de verwachtingen zoals geschetst door de verkoper? Dit kan je het beste halen uit reviews! Websites als bijvoorbeeld Trustpilot geven hier betrouwbare reviews, waarvan de schrijvers ook geverifieerd kopers zijn. Hierbij geven reviewers hun mening over het product, de levering, maar ook de service van de verkoper is belangrijk! Mochten er problemen zijn, worden mensen dan goed geholpen of stopt de service na betaling? Daarbij is het ook belangrijk bij het online kopen van een matras om te kijken naar de leveringsvoorwaarden en het retourbeleid. Veel webwinkels geven een proefperiode van slapen. Mocht het niet bevallen heb je bij sommige winkels een omruilgarantie (zoals bij M-line en Swiss sense) bij andere webwinkels heb je een retour service (zoals bij Morningstar Sleeps).

Veel gestelde vragen

Wat is belangrijk bij het kopen van een nieuw matras?

Het belangrijkste is dat je een matras koopt welke bij jou past. Niet iedereen is hetzelfde en iedereen heeft andere voorkeuren. Let hierbij op het materiaal van het matras, past het matras bij jou bed, past het matras bij jou voorkeurs slaaphouding.

Wat is een goed matras?

Er bestaat niet een goed matras welke geschikt is voor iedereen. Een goed matras moet bij jou als persoon passen en bij jou voorkeuren. Heb je het graag warm, of liever neutraal. Slaap je het liefste op je zij, of op je rug? Een matras moet bij jou voorkeuren passen.

Waar moet ik op letten bij het online kopen van een matras?

Het belangrijkste is om te kijken of het matras bij jou past. Vaak geven online winkels een proefperiode slapen. Belangrijk is hierbij om ook te kijken naar het leveringsbeleid en het retourbeleid of omruilbeleid.

Meer berichten over slapen

Slaapinformatie

Huisdieren in de slaapkamer : 3 redenen waarom niet

Inhoudsopgave Tonen Huisdieren horen niet thuis in de slaapkamer. Uit onderzoeken blijkt dat mensen er soms gelukkig van worden als hun huisdier samen in dezelfde ruimte slaapt, omdat dit kalmerend zou werken.

Slaapinformatie

Frisdranken of koffie voor het slapengaan: dit is het effect

Inhoudsopgave Tonen - Effecten van frisdranken of koffie voor het slapengaanDe effecten van koffieAfbraak van melatonineOvergewicht- Onderzoek naar cafeïne en slaap- Het beste tijdstip voor koffie- Cafeïne is geen medicijnKoffie en frisdrank zijn veruit de meest gedronken dranken op een

Slaapprobleem

Overdag in slaap vallen

Inhoudsopgave Tonen - Over hypersomnie- Primaire hypersomniaNarcolepsieIdiopathische hypersomniePeriodieke hypersomnie (Kleine-Levin Syndroom)Habitueel slaaptekort- Symptomen en diagnoseOverdag in slaap vallen is een verschijnsel dat meestal voortkomt uit een slechte slaaphygiëne. In sommige gevallen gaat het hier om slaapziektes, maar in andere gevallen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.