Matras door Lotte Krijger Oude matras laten ophalen

Oude matras laten ophalen

Wie een nieuw matras koopt wil vaak ook gelijk zijn oude matras weggooien. Logisch, je oude matras vervang je niet voor niets. Maar waar laat je dat matras? Koop je een nieuw matras online, dan krijg je hem waarschijnlijk handig opgerold geleverd door de plaatselijke bezorger. Kan die vriendelijke bezorger dan niet ook gewoon je oude matras mee retour nemen?

Oude matras retourneren

Er zijn meerdere mogelijkheden als je af wilt van je oude matras. Je kan het matras naar de milieustraat brengen of een afspraak maken met de gemeente om het matras te laten afhalen als grof vuil. Dit laatste kan overigens niet in alle gemeente. Maar wat zou het toch handig zijn als dit oude matras tegelijk weg zou zijn met de komst van je nieuwe matras zodat je niet tijdelijk zit opgescheept met twee van die ‘’ruimtevreters’’ in je appartement. Er zijn jammer genoeg maar weinig leveranciers van matrassen die het oude matras mee retour nemen. Toch zijn er een aantal bedrijven die dat wel doen, zoals Beter Bed, Auping en Morningstar Sleeps.

De voordelen van het oude matras laten ophalen 

Ruimte voor een nieuw matras

Matrassen nemen behoorlijk wat ruimte in beslag en ze kunnen vreselijk in de weg staan als je ze niet meer nodig hebt.

Bespaar tijd en geld

Niet iedereen heeft een milieustraat in de buurt waar je het matras kan weggooien. Het kan daarom behoorlijk wat tijd schelen als je het matras laat ophalen. Ook scheelt het benzine want op de fiets krijg je het matras niet weggegooid.

Voorkom een hernia door onnodig tillen

Een oud matras kan behoorlijk zwaar zijn en is vaak heel onhandig te verplaatsen. Daarnaast is kwalitatief goed schuim tegenwoordig veel lichter te produceren als vroeger. 

Goed voor het milieu 

Oude matrassen kunnen worden hergebruikt voor opvulling in meubels en de matrashoezen voor kleding. Het is hiervoor wel noodzakelijk dat het matras niet nat is.

Waarom je jouw oude matras wilt inleveren bij Morningstar Sleeps

Het bedrijf is zover wij zien op het internet het enige bedrijf dat het oude matras gratis mee retour neemt bij bestelling van een nieuw matras. Op zich heb je daar natuurlijk helemaal niets aan, als het matras dat ze leveren niet goed is. Maar het Stellar matras welke ze verkopen scoort uitermate goed op het internet. Het is daarom best de moeite waard om dit matras eens nader te bekijken. 

Hoe werkt het matras laten ophalen proces precies?

Uiteraard is het proces van je oude matras inleveren bij levering van een nieuw matras niet bij ieder matrassenbedrijf hetzelfde. Op basis van wat wij lezen bij de instructies op de website van Beterbed, die van Auping en van Morningstar Sleeps, is het de bedoeling dat je het matras zelf al bij de voordeur zet. In sommige gevallen is het zelfs de bedoeling dat je er zelf plastic omheen doet. Dit vinden wij persoonlijk een stap die je als consument niet zelf zou hoeven uitvoeren. Dan zou je namelijk eerst zelf moeten zorgen voor plastic in het juiste formaat, alvorens je het proces van een nieuw matras bestellen aangaat. Stel dat het matras eerder wordt geleverd, dan kan je als nog zelf je matras naar de milieustraat brengen.

Oude matrassen toch liever zelf weggooien? 

Het is natuurlijk ook heel goed mogelijk dat je wel je oude matras wilt weggooien, maar helemaal geen nieuw matras nodig hebt. Dan zijn de meest logische opties, om je matras naar de milieustraat te brengen met eigen vervoer of het matras door de gemeente te laten ophalen als grofvuil. Verder kan je het oude matras ook inleveren bij Retourmatras, een organisatie die zich speciaal toegespitst heeft op de recycling van oude matrassen. Als vierde optie kan je het oude matras (mits in goede staat) inleveren bij sociale organisaties die de matrassen gebruiken voor mensen die dat hard nodig hebben.

Veel gestelde vragen

Kan ik mijn oude matras laten ophalen?

Je kan het oude matras laten ophalen door de gemeente als grofvuil. Dit kan overigens niet in iedere gemeente. Verder zijn er matrasfabrikanten die de mogelijkheid aanbieden om het oude matras mee retour te nemen bij aanschaf van een nieuw matras.

Waar kan ik zelf mijn oude matras weggooien?

Je kan je oude matras zelf weggooien bij de milieustraat in de eigen gemeente, of bij een recycle organisatie als Retourmatras.

Meer berichten over slapen

Slaapinformatie

Huisdieren in de slaapkamer : 3 redenen waarom niet

Inhoudsopgave Tonen Huisdieren horen niet thuis in de slaapkamer. Uit onderzoeken blijkt dat mensen er soms gelukkig van worden als hun huisdier samen in dezelfde ruimte slaapt, omdat dit kalmerend zou werken.

Slaapinformatie

Frisdranken of koffie voor het slapengaan: dit is het effect

Inhoudsopgave Tonen - Effecten van frisdranken of koffie voor het slapengaanDe effecten van koffieAfbraak van melatonineOvergewicht- Onderzoek naar cafeïne en slaap- Het beste tijdstip voor koffie- Cafeïne is geen medicijnKoffie en frisdrank zijn veruit de meest gedronken dranken op een

Slaapprobleem

Overdag in slaap vallen

Inhoudsopgave Tonen - Over hypersomnie- Primaire hypersomniaNarcolepsieIdiopathische hypersomniePeriodieke hypersomnie (Kleine-Levin Syndroom)Habitueel slaaptekort- Symptomen en diagnoseOverdag in slaap vallen is een verschijnsel dat meestal voortkomt uit een slechte slaaphygiëne. In sommige gevallen gaat het hier om slaapziektes, maar in andere gevallen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.