Flowee spijkermat review logo

Review: Flowee spijkermat

Beter slapen door het gebruik van een spijkermat? Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen thuis een spijkermat en ervaren hier de prettige voordelen van. Een belangrijke speler op de Nederlandse markt is het merk Flowee die aan reviews een 9,5 scoort! Dit wilde ik zelf ook graag eens uitproberen. Dus adem in, adem uit en lees ontspannen deze review!

 

Werking van de Flowee spijkermat

De Flowee spijkermatten (zowel de reguliere als de Eco versie) hebben op de mat 8.800 drukpunten en op het kussen 2.200 drukpunten. De mat heeft een omvang van 77×45 centimeter en het kussen 44×22 centimeter. Maar hoe gebruik je nou zo’n spijkermat?

Het is belangrijk de spijkermat rustig op te bouwen en goed te luisteren naar je lichaam. Eerst ga je een paar minuten op de mat liggen en geleidelijk verleng je dit tot het dagelijks gebruik van minimaal 10 minuten.

Als je voor het eerst op de mat ligt kan het best wel zeer doen. Het beste effect behaal je door met je blote huid op de mat te liggen, maar mocht je dit pijnlijk (of spannend) vinden kan je beginnen met een dunne stof tussen je huid en de mat.

Als je op de mat ligt dan wordt je lichaam en doorbloeding gestimuleerd. Na een poosje kan je huid op de plek waarmee je op de mat ligt dus echt warm worden! Probeer te focussen op je ademhaling en ‘erdoorheen te ademen”. Door de gestimuleerde doorbloeding worden afvalstoffen sneller en beter afgevoerd.

Er wordt gesteld dat een spijkermat helpt bij een goede lichamelijke en mentalen ontspanning. De geclaimde effecten hiervan zijn: beter slapen, meer energie, sneller herstel van je lichaam en dat een spijkermat ook kan helpen bij rugklachten, pijnlijke nek- en schouders en ook reumatische klachten.

Je kan de spijkermat gebruiken op je gehele lichaam. Zo kan je de spijkermat gebruiken voor je rug, wat het meest voor de hand liggend is. Maar je kan er natuurlijk ook op staan! Er zitten namelijk onder je voetzolen ook heel veel accupressuur punten.

Review flowee spijkermat op bed

 

Materialen van de Flowee spijkermat

Flowee staat voor duurzaamheid en kwaliteit. Dit is wat je overal op de website terug vind en wat ook terug te zien is in de producten. Hieronder zullen we jou meenemen in de gebruikte materialen in de spijkermatten van Flowee. Op de website zijn twee verschillende soorten spijkermatten terug te vinden. De ‘reguliere’ en de ‘ECO’ versie.

 

Reguliere model

Het reguliere model is te bestellen in de kleuren:

Het materiaalgebruik is in alle verschillende kleurcombinaties hetzelfde.

Canvas is een stevige stof met grove structuur met dikke garen en dicht geweven, hier gemaakt van katoen en dus een natuurlijke stof en duurzaam!

ABS-plastic is plastic wat ook gebruikt wordt voor speelgoed (zoals Lego) en huishoudelijke producten. Hierdoor is het een sterk soort plastic en gaat het dus ook lang mee.

De foam (schuim) geeft tegendruk waardoor jij lekker op de mat ligt, lees meer over schuim hier.

Boekweitkaf is de buitenste schil van een boekweitvrucht. Het is hierdoor een stevige natuurlijke vulling! Hieronder zie je een foto van de inhoud.

Review flowee spijkermat inhoud kussen

Eco model

Het Eco model is de meer duurzame versie van de Flowee spijkermat.

Het verschil zit hem in de vulling van de mat die gemaakt is van kokosvezels. Kokosvezel is gemaakt van de bast van een kokosnoot en is best wel stug. Hierdoor is de mat milieuvriendelijker dan de reguliere variant met schuim (wat synthetisch is), maar ook wat harder, waardoor de mat intenser aanvoelt.

Het ECO model is te bestellen in de kleuren:

Hieronder zie je een foto van het Grijs met Zeegroene Eco model en de kokosvezel inhoud. 

Review flowee spijkermat inhoud mat kokosvezel

De voordelen van de Flowee spijkermat

 

De nadelen van de Flowee spijkermat

 

Een spijkermat en betere slaap

Uit wetenschappelijk onderzoek onder 30 gezonde jonge mensen is gebleken dat slaap kwaliteit en concentratie zijn gestegen na het gebruik van de spijkermat voor drie weken. Hieruit is echter ook gebleken dat het niet uitmaakt of je de spijkermat gebruikt, of gewoon ontspant zonder een spijkermat. Uit een ander onderzoek blijkt dat acupressuur wel helpt in het verminderen van pijn en het verbeteren van functie en kwaliteit van leven. Dit wordt tevens bevestigd in een zweeds onderzoek.

Uit een Koreaans onderzoek blijkt wel dat acupressuur stress, vermoeidheid en angsten kan verminderen. Andere positieve uitkomsten uit onderzoek is dat acupressuur ook het paraympatische en sympatische zenuwstelsel reguleert, wat bijdraagt aan het herstel van het lichaam. Hoewel er geen onderzoeken te vinden zijn van de effecten van een spijkermat op slaap, zou er gesteld kunnen worden dat door de vermindering van stress en de vermindering van pijn, dat mensen beter kunnen slapen. De spijkermat an sich zorgt dus niet voor een verbetering van slaap, maar het is een effect van de directe gevolgen van het gebruik van een spijkermat. Dit gebeurt natuurlijk niet direct, maar consistent gebruik van de spijkermat is hiervoor nodig.

Review flowee spijkermat spijkers

Marketing van Flowee

Flowee speelt goed in op de vernieuwde manier van marketing. Naast dat ze zelf heel transparant zijn op hun website, hebben ze ook goede samenwerkingen met invloedrijke health influencers. Zo kwam ik zelf Flowee tegen bij Joep Rovers op instagram, maar hebben ze ook samenwerkingen met Women’s Health en zijn er reviews te vinden op Youtube en diverse websites. Als je op zoek bent naar een spijkermat kan je dus bijna niet om Flowee heen!

 

Onze ervaring met de Flowee spijkermat

Review flowee spijkermat en kussen

Zelf heb ik op 28-12-2023 de spijkermat besteld en heb hem bijna 2 maanden uitgeprobeerd voor ik deze review heb geschreven. Zelf ben ik gegaan voor de ECO spijkermat in Grijs met Zeegroen. Vooral omdat ik wilde uitproberen of de mat echt zo ‘hard’ was als de reviews aangaven.

Direct na het binnenkomen heb ik de mat uitgeprobeerd door erop te staan. Ik voelde inderdaad meteen dat de spikes goed scherp waren. Dat is natuurlijk goed, want daar komt de effectieve werking van de mat vandaan.

De eerste keer dat ik echt op de mat lag op mijn matras merkte ik dat inderdaad de kokosvezel stug is, waardoor de mat minder inzakt, dan wat je bij schuim kan verwachten. Hierdoor voelt de mat dus inderdaad wat heftiger aan dan de ‘reguliere’ versie. De eerste keer dat ik op de mat lag kon ik er inderdaad niet heel erg lang op liggen, omdat mijn lichaam echt ging tegenwerken door de prikkels.

Toch merkte ik de tweede keer dat ik op de mat ging liggen dat mijn lichaam het al wat meer accepteerde. In plaats van de hele tijd tegenwerken, begon mijn lichaam na een tijdje te ‘ontspannen’ en werd mijn hele rug warm en leek het wel alsof ik mijn hart voelde kloppen over mijn hele huid op mijn rug.

De meest intense werking die ik ervaarde van de spijkermat is het volgende. Ik kan namelijk erg ‘in mijn hoofd zitten’. Ik merkte door de prikkels van de spijkermat dat ik door het effect uit mijn hoofd werd gehaald en me meer bewust werd van mijn lichaam. Dit werkt voor mij heel ontspannend, waardoor ik ook merkte dat mijn spieren in mijn nek (die hierdoor vast kunnen zitten) meer losser kwamen. Ondanks dat wetenschappelijk niet direct bewijs is voor de relatie tussen een spijkermat en betere slaap, heb ik toch echt beter geslapen sinds ik de spijkermat gebruik!

 

Ervaringen van klanten met de Flowee spijkermat

De reviews van Flowee op de website van Webwinkelkeurmerk worden bekroond met een 9,5 op basis van 4.616 klantbeoordelingen. Webwinkelkeurmerk haalt deze reviews van hun eigen website, Google, Bol.com en Facebook. De reviews bij Webwinkelkeurmerk worden ook geverifieerd, welke worden vergaard door een mailing nadat jij je bestelling hebt ontvangen.

Reviews per 20-02-2024.

Flowee spijkermat review webwinkelkeurmerk

Doordat ze samenwerken met webwinkelkeurmerk voor de geverifieerde reviews, is het dan ook logisch om te zien dat er bij Trustpilot geen reviews aanwezig zijn.

Flowee review trustpilot

 

De reviews op Google zijn ook niets dan lovend over de Flowee spijkermat.

Flowee review google

 

Service van Flowee

Over de service van Flowee kan ik niet anders zeggen dan dat deze uitstekend is. Als reactie op mijn mail kreeg ik antwoord van Manon, die ook terug te vinden is op de webiste van Flowee zelf op de ‘Over ons’ pagina. De reactietijd was binnen 2 dagen en was heel helder en duidelijk.

Helderheid en duidelijkheid is ook terug te vinden op de website. Ze zijn zeer transparant over hun producten en hebben zelfs een video op Youtube over het productieproces, die ze zelf hebben gefilmd, die je hieronder kunt bekijken. Op de website is ook een blog geschreven over de samenwerking met de fabriek in India en ze zijn er zelf ook geweest in 2017 om (onder andere) de arbeidsomstandigheden te bekijken.

Andere belangrijke aankoopvoorwaarden van Flowee zijn:

 

Conclusie

Al met al ben ik zeer tevreden over de Flowee spijkermat!

Prijs-kwaliteit verhouding is heel erg goed en ik ben er ook zeker voorstander van de Ecologische spijkermat versie en de goede kwaliteit materialen die ervoor zorgen dat het een duurzaam product is die lang meegaat. Zelf vond ik het ook heel fijn om te zien dat er een filmpje beschikbaar was van het productieproces en dat er ook geen uitbuiting van werknemers plaatsvind in het productieproces (voor zover te zien is). Flowee zelf is heel transparant over gebruikte materialen en waar productie plaatsvind, wat mij in een ieder geval een prettig gevoel geeft.

Ben jij ook benieuwd naar de spijkermat van Flowee? Je vind hem hier!

Flowee Spijkermat

Beste spijkermat

Bekijk prijs right icon

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang relevante kortingen en updates omtrent het verbeteren van jouw slaap.